am gasit un telefon distrus si neutilizabil.
nu am putut determina al cui este.
nu l-am predat la politie pt ca era un bun distrus.
I-am comunicat ca am gasit un tel colegului de munca....am intrebat daca stie pe cineva care a pierdut telefon.
Persoana care acum acuza ca am gasit tel lui......nu a declarat ca a pierdut ceva decat dupa o sapt........timp in care deja aruncasem telefonul ( de fapt bucati din el)
Acum sunt acuzat de o persoana care si-a pierdut telefonul ca am insusit bunul gasit. art 216
Va rog sa ma lamuriti daca un telefon distrus treb predat la politie.
am procedat incorect ca l-am aruncat la gunoi?
Mentionez ca am anuntat ca am gasit un tel...la colegul de munca.
Va multumesc!
Daca telefonul era distrus de ce l-ati insusit. Dac[ nu era al dvs. in mod normal trebuia sa-l predati la politie in termen de 10 zile, eu zic ca era timp suficient. Daca proprietarul sesizeaza polita aveti mari sanse de a primi o amenda administrativa si de a fi obligat sa platiti contravaloarea telefonului. Curiosul moare cu capul spart...
doamna jurist de ce puneti omul in eroare, nu exista retragerea plangerii /impacarea partilor in cazul infractiunii de insusire a bunuilui gasit iar sesizarea organelor judiciare se poate face si din oficiu. NIci de abuz de incredere nu poate fi vorba pentru ca nu proprietarul ia dat telefonul ci acesta a fost gasit, transferul posesiei facandu-se fara acordul partilor. Postam de dragul de a posta..........
Cred ca politia nu vrea sa primeasca toate gunoaiele gasite pe strada.
Daca ar ar fi asa ar exista spatii special amenajate in acest sens la sectiile de politie.
din relatarea dvs nu reiese concludent motivele pentru care a trebuit sa anuntati doua persoane despre gasirea acelui telefon gasit distrus, si sa le intrebati daca stiu cumva cine l-a pierdut... la fel puteati face direct la politie sa anuntati gasirea acelui telefon. Este foarte probabil ca acel telefon pe care pretindeti ca l-ati gasit, sa fie rezultatul unei infractiuni savarsite de alte persoane necunoscute dvs si care poate sunt urmarite de catre politie.... Eu oricum nu prea cred ca faptele s-au desfasurat in ordinea relatata de dvs, fiindca nu este o ordine fireasca ... mai degraba cred ca ati expus acest caz mai mult spre a face divertisment.
intr-o tara civilizata ar trebui sa existe un birou pentru obiecte pierdute asa cum exista in germania si care functioneaza pe langa primaria oricarui oras . daca in Romania nu exista un birou pentru obiecte pierdute, de ce nu le-ar inregistra macar politia astfel de obiecte...
:offtopic: Nu postati mesaje consecutive. Aveti butonul "editeaza".
Nu vreau sa fiu rau dar in Germania se arunca si lucruri bune pe care oamenii le aduna.
Ce ar mai fi ca in Romania oamenii sa adune lucruri care deja nu mai sunt bune si sa le duca la politie...