am gasit un telefon distrus si neutilizabil.
nu am putut determina al cui este.
nu l-am predat la politie pt ca era un bun distrus.
I-am comunicat ca am gasit un tel colegului de munca....am intrebat daca stie pe cineva care a pierdut telefon.
Persoana care acum acuza ca am gasit tel lui......nu a declarat ca a pierdut ceva decat dupa o sapt........timp in care deja aruncasem telefonul ( de fapt bucati din el)
Acum sunt acuzat de o persoana care si-a pierdut telefonul ca am insusit bunul gasit. art 216
Va rog sa ma lamuriti daca un telefon distrus treb predat la politie.
am procedat incorect ca l-am aruncat la gunoi?
Mentionez ca am anuntat ca am gasit un tel...la colegul de munca.
Va multumesc!
nu sunteti rau, dar nu vreti sa acceptati un lucru: este benefic pentru societatea romana infiintarea unui astfel de oficiu pentru obiecte pierdute asa cum exista in Germania. Cel putin din trei puncte de vedere: 1. educarea cetateanului in spiritul omeniei si a respectarii proprietatii celuilalt care din neatentie sau neglijenta a pierdut bunul sau; 2. diminuarea pierderilor nedorite pe care un cetatean le poate avea in momentul cand isi pierde bunul sau; 3. cresterea increderii intre cetateni........In ce priveste bunurile pe care cetateanul german le arunca pe strada este o alta mancare de peste: in vederea efectuarii unei astfel de activitati fiecare gospodarie primeste de la primarie inainte de incheierea anului o lista cu termenele cand se pot arunca in anul urmator bunurile nefolositoare in locurile aflate la limita proprietatii fiecarei gospodarii. Deci nu izolat pe strada si oriunde, asa cum se intampla cu bunul pierdut din neatentie sau din neglijenta. Domnule avocat, locuiesc in Germania care este o tara civilizata. Mai avem inca multe de invatat noi romanii, de la acest popor.
si ca sa stiti un lucru: eu am avut parte ca de doua ori sa fiu ajutata de un astfel de oficiu pentru obiecte pierdute. Prima data m-am aflat la Stuttgart la un carnaval pe strada, cand la un moment dat m-am pomenit ca nu mai am ceasul la mana. Il pierdusem in inghesuiala de pe strada in momentul cand se desfasurau evenimentele de defilare a carelor alegorice. O cunostinta apropiata mi-a sugerat sa intreb a doua zi la biroul de obiecte pierdute din Stuttgart daca nu cumva a predat cineva un ceas ca al meu. Asa am facut. A doua zi am sunat la primaria din Stuttgart biroul obiecte pierdute si mi s-a comunicat ca nu exista nici un ceas depus pana la acel moment, insa pot lasa datele mele de contact si ma vor anunta daca apare ceva. Dupa 2 saptamani, cand deja imi pierdusem speranta sa mai aflu ceva despre ceasul meu, primesc un telefon acasa de la primaria din Ludwigsburg, ca la ei s-a predat un ceas gasit in Stuttgart in ziua carnavalului, care seamana cu descrierea celui facut de mine la primaria din Stuttgart. M-am dus pur si simplu in Ludwigsburg 70 de km de la mine de acasa ca sa imi ceasul de acolo. L-am primit fara macar sa platesc vreo recompensa pentru cineva. Nici acuma nu stiu cine a fost persoana care a gasit ceasul ca sa-i multumesc personal. Ceasul era destul de valoros, fiind un ceas de la FOSSIL si ma costase 290 de euro.---------A doua cand mi-am pierdut intr-un supermarket portmoneul cu toate actele mele personale (cartele de banca, de sanatate, permisul de conducere, actul masinii etc) si erau si ceva bani vreo 50 de euro. Acela mi-a parvenit cu posta intr-un plic la nici 5 zile dupa ce l-am pierdut. Eu nici macar nu am constatat lipsa lui. Eu platisem la saca cumparaturile in supermarketul acela, si plecasem spre parcare la masina mea. de la acest moment si pa la masina posibil ca mi-a scapat portmoneul si nu l-am observat. Cand am primit plicul, era de la oficiul de obiecte pierdute din acel oras unde se afla supermaketul (Kirchcheim am Neckar) cu absolut tot continutul in el.
deci, daca dvs vorbiti despre pungi de kko pe care le-ar aduce functionarilor din instituita biorul obiecte pierdute, probabil ca dvs ati face astfel de fapte, insa nu aveti dreptul sa vorbiti si in numele altor romani, care sunt convinsa ca sunt mai civilizati si nu ar face-o.---In alta ordine de idei, dvs chiar subsestimati nu numai functionarii care indeplinesc un serviciu public in folosul comunitatii, ci va permiteti sa manjiti cu kko si demnitatea altor romania si sa va permiteti sa vorbiti in nunmele lor! Eu zis, mai intai controlati-va gandurile inainte de a le expirma in fata tuturor.