avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... am gasit un telefon distrus si neutiliabil
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

am gasit un telefon distrus si neutiliabil

am gasit un telefon distrus si neutilizabil.
nu am putut determina al cui este.
nu l-am predat la politie pt ca era un bun distrus.
I-am comunicat ca am gasit un tel colegului de munca....am intrebat daca stie pe cineva care a pierdut telefon.
Persoana care acum acuza ca am gasit tel lui......nu a declarat ca a pierdut ceva decat dupa o sapt........timp in care deja aruncasem telefonul ( de fapt bucati din el)
Acum sunt acuzat de o persoana care si-a pierdut telefonul ca am insusit bunul gasit. art 216
Va rog sa ma lamuriti daca un telefon distrus treb predat la politie.
am procedat incorect ca l-am aruncat la gunoi?
Mentionez ca am anuntat ca am gasit un tel...la colegul de munca.
Va multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 10 Aprilie 2009
floare de colt, utilizator
Carpatina a scris:

deci, daca dvs vorbiti despre pungi de kko pe care le-ar aduce functionarilor din instituita biorul obiecte pierdute, probabil ca dvs ati face astfel de fapte, insa nu aveti dreptul sa vorbiti si in numele altor romani, care sunt convinsa ca sunt mai civilizati si nu ar face-o.---In alta ordine de idei, dvs chiar subsestimati nu numai functionarii care indeplinesc un serviciu public in folosul comunitatii, ci va permiteti sa manjiti cu kko si demnitatea altor romania si sa va permiteti sa vorbiti in nunmele lor! Eu zis, mai intai controlati-va gandurile inainte de a le expirma in fata tuturor.

Discutia era despre un bun abandonat si nu pierdut ( era la gunoi daca retin bine).
Eu nu vreau sa comentez intrucat diferenta de mentalitate exista dar sunt oameni si oameni.
Este greu sa infiintezi un birou daca oamenii pot merge si la politie sa predea lucrurile gasite.S-ar plati din bani publici...

As vrea sa va intreb daca stiti bancul care circula inainte de 1989 in Romania.
Era un banc cu presedintele Americii, al URSS si cel al Romaniei.Se aflau toti trei intr-un avion.
La vremea aceea nu intelegeam ce este atat de amuzant ca disparea ceasul de la mana...
Eu nu prea ma amuzam intrucat disparea ceasul cand presedintele Romaniei de la acea vreme a scos mana din avion si a ramas fara ceas.Asa aflat ca se afla pe teritoriul Romaniei.
Asa era bancul...

avocat Claudiu Lascoschi
domnule av.Lascoschi, stiam si eu bancul. Numai ca ceasul imi disparuse in Germania si nu in Romania:thumbup: Deci, deosebirea este esentiala: in germania daca iti dispare sau pierzi ceva, ai toate sansele sa le re-gasesti, pe cand in Romania probabil mai greu.
Carpatina a scris:

deci, daca dvs vorbiti despre pungi de kko pe care le-ar aduce functionarilor din instituita biorul obiecte pierdute, probabil ca dvs ati face astfel de fapte, insa nu aveti dreptul sa vorbiti si in numele altor romani, care sunt convinsa ca sunt mai civilizati si nu ar face-o.---In alta ordine de idei, dvs chiar subsestimati nu numai functionarii care indeplinesc un serviciu public in folosul comunitatii, ci va permiteti sa manjiti cu kko si demnitatea altor romania si sa va permiteti sa vorbiti in nunmele lor! Eu zis, mai intai controlati-va gandurile inainte de a le expirma in fata tuturor.

Nu vorbesc IN NUMELE lor ci DESPRE EI. E o mare diferenta... :tooth: Atentie cu concluziile!!! :foottap:

NU subestimez pe nimeni ci afirm o realitate. Una cu care nu ma intalnesc numai eu ci probabil majoritatea celor care mai si ies dintre 4 pereti si pe care nu este neaparata nevoie sa o acceptati.

Sunt persoane care au demnitate si admit anumite neregul incercad, poate, sa le schimbe. Pe Mai sunt si persoane cum le zice oare...@@@@ ca sa nu fiu rautacios sa le zicem lipsiti de sensul realitatii.

Sa va dau un exemplu. Fiind in Finlanda acum ceva vreme pe postul national s-a dat un anunt prin care cetatenii erau rugati sa dea centralele cu un grad mai incet (nu are rost sa va povestesc motivele) Finlandezul s-a ridicat si a dat centrala mai incet. Stiti ce cred ca se intampla la noiin aceleasi conditii? "Ce baaa sa dau centra mai incet. Ia, uite acilea trei grade in plus de la mine". Nici mie nu imi place dar este o parte din realitate. Parerea mea

Oricum nu fac referire la TOTI romanii ci la faptul ca sunt persoane capabile de asta. Si nu cred ca sunt chiar asa putini pentru a-i ignora
Ultima modificare: Miercuri, 22 Aprilie 2009
dorians, utilizator
cand vorbiti despre cineva, "despre ei" atunci trebuie sa si particularizati, altfel riscati sa fiti invinuit ca generalizati acolo unde trebuie sa particularizati.
daca afirmati o realitate, atunci dati exemplu in care cunoasteti concret ca un roman ar fi adus un "kko" la un functionar public.
si din nou, conitnuati sa gerneralitati prin expresia urmatoare afirmata de dvs: "nu fac referire la TOTI romanii, ... nu cred ca sunt asa putini pentru a-i ignora"...
Popescu Vasile! Suficient de particular? Si ceilalti cu mentalitatea lor. Desi punga cu kko era pierduda nu au avut unde sa o duca. Nu au gasit biroul pentru obiecte pierdute.
Si DA generalizez la o anumita categorie de persoane. Stiti cate cazuri de ultraj sunt pe rolul instantelor? Si in cate cazuri li se da dreptate "infractorilor"?
Ce vreti de fapt? O lista de nume :happy:? Se discuta o idee nu faptele lui x si y. "Ideea" face referire la fapte care sunt de notorietate (in opinia mea si probabil a altora care au tangenta cu sistemul)
"Sunteti invinuit ca generalizati" yeee right....

Alte discuții în legătură

Insusirea bunului gasit... in tomberonul de gunoi! cristian.UE cristian.UE este legala insusirea bunului gasit intr-un tomberon de gunoi de pe strada? (vezi toată discuția)
Insusirea bunului gasit Daniel_Petre Daniel_Petre Buna seara, am si eu o mare problema, am gasit un telefon pe trotuar am scos cartela si am aruncat-o. Intre timp proprietarul a intrebat mai multe persoane ... (vezi toată discuția)
Amenintat cu insusirea bunului propriu de catre politia municipala timisoara Sylverro Sylverro este pentru prima oara cand postez pe o pagina de aceasta...pentru ca mi sa intamplat ceva \"extraordinar\" in data de 30.07. am fost trimis de catre parinti ... (vezi toată discuția)