avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nelamurire!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nelamurire!

Am o dilema si nu stiu cum sa procedez!Avocatul meu a facut cerere de stramutare a unui litigiu de munca eu fiind reclamant,acum 4 luni de zile!Intre timp mam razgandit si vreau sa renunt la judecata...eu nu am semnat cerere de stramutare..pot sa renunt la judecata pe motiv ca nu eu am cerut cererea de stramutare ci avocatul meu?Daca e sa prind in fond la ICJC privind stramutarea sunt obligat la cerere sa platesc cheltuieli de judecata partii adverse?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:08, 11 Aprilie 2009
Nu sunt avocatul,daca as fi nu as cere ajutorul d-voastra!Eu am cistigat in fond la litigiu si acum vreau sa renunt la judecata ca nu mai are rost sa cer stramutare...cind am cerut stramutare acum citeva luni judecatoare imi crea o banuiala legitima ca ar fi tinunt cu partea adversa,motivand asta in cererea de stramutyare,dar pina la urma sa terminat cu bine!Acum sunt sigur ca partea adversa o sa imi ceara cheltuieli de judecata pt ca renunt la stramutare si nu stiu cum sa fac ca ele sa fie cit mai mici,deoarece nu ne am prezentat la nici un termen..el a facut doar intampinare si la primul termen deja pe masa judecatorilor e cererea mea scrisa de renuntare..practic nu a facut mari cheltuieli asa e?
Asa este , in afara faptului ca a depus o intampinare altceva nu va putea face partea adversa.... acum depinde si de catre cine este facuta acea intampinare, daca si-a angajat avocat este posibil sa va solicite cheltuieli de judecata care sa acopere onorariul achitat avocatului.
Am primit acasa o intimpinare a partii adverse si e semnata de patronul cu care sunt in litigiu,nu de un avocat si nu scrie nimic in intampinare de vreun avocat..din asta inteleg ca ca intampinarea putea sa fie scrisa de patron...daca face de acum incolo un contract cu un avocat sa zicem de 2000 ron eu sunt obligat sa ii platesc aceasta suma?chiar daca avocatul lui nu a facut nimic?chiar daca nici macar intampinarea nu a facut o avocatul?
Nu cred ca este posibil acest lucru ... insa nu se stie niciodata ... in intampinare a solicita cheltuieli de judecata?
Nu ma ti inteles...am zis ca eu trimit sapt care vine renuntarea la judecata si partea adversa vede asta si stie ca are drept la cheltuieli judiciare si face repede un contract cu un avocat cu 2000 ron de ex pe o data inainte de a depune intampinarea(sa zicem cu 1 luna in urma) si in instanta cere suma de 2000 ron dovada depunde chitanta data de avocat ca el a primit acasa cererea mea de renuntare si stie ca ii cistiga sigur...acum instanta ma poate pune sa platesc tot onorariu dat la avocat chiar daca nu a fost nici macar un termen?

Alte discuții în legătură

Stramutare! camelia21 camelia21 Buna dimineata! Am cerut stramutare la un litigiu de munca la Inalta Curte de Jusitie si abia la sfarsitul lunii aprilie primesc raspunsul! Problema este ca ... (vezi toată discuția)
Stabilirea paternitatii Lacramioara Macovei Lacramioara Macovei Vreau sa va intreb... [b]Poate paratul sa ceara intr-o intampinare (dosar in fond, actiune de stabilire a paternitatii) admiterea actiunii ... (vezi toată discuția)
Solutionare cerere stramutare! camelia21 camelia21 Buna dimineata! Am si eu o nelamurire si poate ma ajutati si pe mine cu niste parereri de specialisti! Am depus o cerere de stramutare la Inalta Curte de ... (vezi toată discuția)