avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale impozit forfetar pentru societati declarate fara ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

impozit forfetar pentru societati declarate fara activitate

se aplica vreun impozit firmelor fara activitate?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Marian Turtoi , Consultant managementul calitatii 10:57, 27 Iunie 2009
davideg a scris:

asta nu inseamna ca trebuie sa fugim toti sa ne facem pfa-uri, pentru ca eu cred ca vor avea si ele surprize.

=D>Subscriu ! PFA-urile si asa au de ales intre taxa forfetara si evidenta contabila in partida simpla.O O.U.G. in care sa se plateasca taxa forfetara "..nu mai putin de..." e de asteptat.Numai ca eu banuiesc de "complicitate" ONRC:
1.taxa de suspendare srl~220ron;
2.taxa de infintare PFA ~ 200 ron;
Banii astia intra in contul ONRC.:stunned:
Daca oricum vor plati taxa forfetara, nu vor mai trece la PFA, ca n-are rost....eventual vor trece de la SRL la PFA inainte de a se da o noua lege. In acest caz,banii dati pe suspendare SRL si infiintare PFA,sunt aruncati in vant.
- surpirza pt cei care au fugit la orc sa suspende activitatea firmei este ca finantele de la 1 mai le vor include automat ca platitoare de impozit minim (forfetar)- fapt ce mi a fost confirmat de finante-
- surpiza pt cei de la finante a fost cand am intrebat ce se intampla cu cei care au deja activitatea suspendata si au si obtinut ordine derogatorii de la depunerea de declaratii (acestia depun o data pe an o declaratie cu "0" ) la aceasta intrebare au ramas blocati si cei de la finante
- norme metodologice cred ca vor apare dar tarziu ca asa e frumos in romania (e imperios necesar sa apara)
- declaratiile lui pogea nu valoreaza "0"-ul acela pt ca e inginer metalurgist iar la finante nu se prelucreaza metale; din pacate trebuie sa mai si votam
- oug pogea e data clar ca masura protectionista pt marii contribuabili cu scopul de a scoate de pe piata micii intreprinzatori (daca statul ar incasa -teoretic ca practic de unde atata bucurie- impozit forfetar de la toti cei 200 000 cu srl-uri aceasta suma ar echivala cu suma datorata de un singur mare contribuabil deci ceea ce motiveaza pogea e un mare bullshit
- singura varianta pe moment ar fi desfiintarea srl ului (pt cei care nu vor sa plateasca prostia lui pogea) si nu suspendarea activitatii pe 3 ani din punctul de vedere al finantelor, din punctul meu de vedere ca jurist cred ca e discutabil si ar trebui incadrata si suspendarea activitatii de vreme ce institutia echivaleaza intr un fel cu desfiintarea societatii (o singura data in existenta societatii si pe o perioada de maxim 3 ani) de aceea ne vedem in instanta dar procesele "dureaza"
davideg a scris:

asta nu inseamna ca trebuie sa fugim toti sa ne facem pfa-uri, pentru ca eu cred ca vor avea si ele surprize.

si eu cred dar totusi speranta ramane
silviu_p_cj a scris:

davideg a scris:

si eu cred dar totusi speranta ramane

Chiar daca nu vor modifica tipul de impozitare pentru pfa-uri, s-ar putea sa introduca anumite conditii restrictive (sa ai unele atestate, recunoscute de anumite organisme, sa nu fii angajat cu contract de munca in alta parte, sa ai o anumita experienta etc), astfel incat sa ingreuneze autorizarea persoanelor fizice.
Sau pot modifica tipul de impozitare si in acelasi timp sa introduca si anumite conditii restrictive.

Ma opresc aici, ca sa nu le dau idei.
Ultima modificare: Duminică, 26 Aprilie 2009
Ana Muntianu, Consultant fiscal

Alte discuții în legătură

Impozit venit & profit - modificarile ContSters60781 ContSters60781 2 intrebari as avea in legatura cu ultimele schimbari; nu sunt sigura ca am inteles bine. E vorba de 2 legi diferite, nu ? Eu am doua situatii: 1. In cazul ... (vezi toată discuția)
Impozit forfetar pentru firme ce nu au avut cifra de afaceri bogymania bogymania Vreau sa ridic o problema care nu stiu daca a mai fost abordata. Mi-am infiintat un S.R.L. anul trecut, mai exact pe data de 5 decembrie 2008 este ... (vezi toată discuția)
Plata impozitului forfetar viogeo viogeo Pentru un SRL cu asociat unic pentru care s-a depus cererea de suspendare a activitatii la data de 05.05.2009 la ONRC, si s-a obtinut regim derogatoriu de la ... (vezi toată discuția)