Subscriu la opinia conform careia societatile cu activitate suspendata sunt obligate la plata impozitului "fofetar"...
Obtin un regim derogatoriu (eventual) si nu mai depun declaratia din care sa rezulte ca nu am venituri peste minimumul din ordonanta minune...deci nu ma incadreaza in alt barem.
Bun, nu depun declaratia...deci nu platesc...nu? Nu! Platesti.
Daca tot stau acasa cu mainile in san si admir peretii, dece sa nu platesc minimumul stabilit prin ordonanta minune?! E si asta o activitate, mai ales ca am si profit. recte profit 0, dar e profit! Contribuabililor ce sunteti!
[/quot@ andrei.B-)Ba sunt sigur ca firmele care si-au suspendat activitatea NU VOR PLATI TAXA FORFETARA .Nu e logic sa platesti daca ai SUSPENDAT FIRMA din varii motive,ex: boala,lipsa din tara,etc.Sa vad eu un judecator care obliga vre-un srl-ist sa plateasca taxa! Asta era si logica posibilitatii de a suspenda activitatea pe maxim 3 ani:cazuri de forta majora a intreprinzatorului care daca s-a imbolnavit sau sufera o interventie chirurgicala in strainatate,nu mai poate conduce firma,o perioada de timp!!Nu platesti.Sa te dea statul in judecata!Pe ce motiv?Daca se merge pe varianta platii taxei forfetare si la firmele fara activitate ,atunci se poate invoca neconstitutionalitatea legii.
Un scenariu grotesc:moare patronul,unic asociat,cu firma suspendata,vine fiscul si ii cere sa achite taxa,ca asa scrie la lege.Si pana cand plateste?pana se lichideaza firma din oficiu?:P
]Si ce sa executi?daca firma nu a avut venituri?Apoi firmele care nu au activitate de la infintare si au suspendat activitatea,acestea au in bilant venituri 0 si pierderi(cu taxele de infintare) la profit,ce naiba sa-ti ia fiscul caii de la bicicleta!!
unde ati suspendat dvs activitatea unei firme cu 120 lei? ca vreau si eu. eu am suspendat in iulie 2008 o firma si am platit taxe la onrc 320 lei.