avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale impozit forfetar pentru societati declarate fara ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

impozit forfetar pentru societati declarate fara activitate

se aplica vreun impozit firmelor fara activitate?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Marian Turtoi , Consultant managementul calitatii 10:57, 27 Iunie 2009
AndreiT a scris:

Subscriu la opinia conform careia societatile cu activitate suspendata sunt obligate la plata impozitului "fofetar"...
Obtin un regim derogatoriu (eventual) si nu mai depun declaratia din care sa rezulte ca nu am venituri peste minimumul din ordonanta minune...deci nu ma incadreaza in alt barem.
Bun, nu depun declaratia...deci nu platesc...nu? Nu! Platesti.
Daca tot stau acasa cu mainile in san si admir peretii, dece sa nu platesc minimumul stabilit prin ordonanta minune?! E si asta o activitate, mai ales ca am si profit. recte profit 0, dar e profit! Contribuabililor ce sunteti!

[/quot@ andrei.B-)Ba sunt sigur ca firmele care si-au suspendat activitatea NU VOR PLATI TAXA FORFETARA .Nu e logic sa platesti daca ai SUSPENDAT FIRMA din varii motive,ex: boala,lipsa din tara,etc.Sa vad eu un judecator care obliga vre-un srl-ist sa plateasca taxa! Asta era si logica posibilitatii de a suspenda activitatea pe maxim 3 ani:cazuri de forta majora a intreprinzatorului care daca s-a imbolnavit sau sufera o interventie chirurgicala in strainatate,nu mai poate conduce firma,o perioada de timp!!Nu platesti.Sa te dea statul in judecata!Pe ce motiv?Daca se merge pe varianta platii taxei forfetare si la firmele fara activitate ,atunci se poate invoca neconstitutionalitatea legii.
Un scenariu grotesc:moare patronul,unic asociat,cu firma suspendata,vine fiscul si ii cere sa achite taxa,ca asa scrie la lege.Si pana cand plateste?pana se lichideaza firma din oficiu?:P
]Si ce sa executi?daca firma nu a avut venituri?Apoi firmele care nu au activitate de la infintare si au suspendat activitatea,acestea au in bilant venituri 0 si pierderi(cu taxele de infintare) la profit,ce naiba sa-ti ia fiscul caii de la bicicleta!!
Ultima modificare: Vineri, 24 Aprilie 2009
Marian Turtoi, Consultant managementul calitatii
Evident ca nu este logic. In formularea actuala e foarte clar: venit 0-XXXX => platesti.
E stupid, stiu. S-au trezit ca trimit o tidula pe care scrie OUG 34/2009, si s-au trezit cu reactia din momentul actual.

Pana nu imi spune clar (cum or sa o faca) faptul ca nu se plateste, nu pot risca sa consiliez in sensul ca poti merge linistit sa o suspenzi ca ai incetat, conform legii pe durata suspendarii, realtiile cu fiscul.

( :P )

Bun, ca sa nu umplu de postari am sa continui aici.

"Proiect H.G. referitor O.U.G 34/2009 varianta de lucru"
Aceasta hotarare care modifica si completeaza normele metodologice de aplicare a Lg. nr. 571/2003 (Codul fiscal), prevede printre altele:
"11^5. Prevederile art. 18 alin. (2) din Cdul fiscal nu se aplica societatilor in inactivitate temporara inscrisa in Registrul Comertului, conform prevederilor art. 273 din Legea nr. 31/1990 privind societatile comerciale, republicata.
In situatia in care, contribuabilii intra in inactivitate temporara in cursul anului, prev. art. 18. alin. (2) se aplica pentru perioada cuprinsa intre inceputul anului si data cand societatea inregistreaza la O.R.C. cererea de mentiuni.
Daca perioada de inactivitate temporara inceteaza in cursul anului, contribuabilii aplica prev. art. 18. alin. (2), de la data incetarii inactivitatii temporare, corespunzator cu perioada din an ramasa pana la 31 decembrie"

Bun, daca ramane in varianta citata, rezulta foarte clar faptul ca societatile care isi suspenda activitatea in conformitate cu disp. Lg. 31/1990 rep. vor inceta relatiile cu fiscul. Minunat.

Sa nu scapam din vedere faptul ca, pentru anul in curs, veti depune declaratiile in conformitate cu disp. legale, chiar daca ati obtinut regimul derogatoriu de depunere a acestora.
Ultima modificare: Vineri, 24 Aprilie 2009
Cabinet de Avocat - Torok Andrei - Octavian, Avocat
unde ati suspendat dvs activitatea unei firme cu 120 lei? ca vreau si eu. eu am suspendat in iulie 2008 o firma si am platit taxe la onrc 320 lei.

si pana la urma, va rog, firmele suspendate platesc acest impozit? (forfetar)
si inca ceva: daca am profit, platesc impozit pe profit. daca rata profitului este > 5% din venituri, mai platesc impozitul forfetar?

Mii de multumiri
Dupa cum a spus colegul nostru mai sus, pentru firmele cu activitatea suspendata, trebuie sa asteptam acel HG care modifica normele, pentru a afla daca aceste firme platesc sau nu impozitul forfetar.
In legatura cu rata profitului... ce are rata profitului cu impozitul forfetar?
andreeaw a scris:

unde ati suspendat dvs activitatea unei firme cu 120 lei? ca vreau si eu. eu am suspendat in iulie 2008 o firma si am platit taxe la onrc 320 lei.

intradevar 120 lei sub nici o forma....iar partea cu dizolvarea si lichidare 300 lei sau cat a spus e si mai mare prostie. Trebuie luate in calcul toate costurile....alea reale in special :)

Alte discuții în legătură

Impozit venit & profit - modificarile ContSters60781 ContSters60781 2 intrebari as avea in legatura cu ultimele schimbari; nu sunt sigura ca am inteles bine. E vorba de 2 legi diferite, nu ? Eu am doua situatii: 1. In cazul ... (vezi toată discuția)
Impozit forfetar pentru firme ce nu au avut cifra de afaceri bogymania bogymania Vreau sa ridic o problema care nu stiu daca a mai fost abordata. Mi-am infiintat un S.R.L. anul trecut, mai exact pe data de 5 decembrie 2008 este ... (vezi toată discuția)
Plata impozitului forfetar viogeo viogeo Pentru un SRL cu asociat unic pentru care s-a depus cererea de suspendare a activitatii la data de 05.05.2009 la ONRC, si s-a obtinut regim derogatoriu de la ... (vezi toată discuția)