avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale impozit forfetar pentru societati declarate fara ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

impozit forfetar pentru societati declarate fara activitate

se aplica vreun impozit firmelor fara activitate?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Marian Turtoi , Consultant managementul calitatii 10:57, 27 Iunie 2009
Serios??Firma lu' nevasta-mea plateste 3% impozit pe venit! Atunci daca 3% e mai mic decat MINIMUL ? EXEMPLU: la cifra de 52.000 ron(plafon maxim pentru impozit forfetar de 500€) avem3%=362,72€
3% DIN PLAFONUL MAXIM DE 52000RON AR FI 362,79€ < 500€.Nu iese!;) asa ca nu se tine seama de varianta cu plata procentuala de 3%.In plus ca sa fii incadrat la IMM-uri trebuie sa ai cel putin 10 angajati!Mai bine ii concediezi pe toti si investesti banii la banca,pana s-o prinde guvernu' si reintroduce impozitul pe dobanda:P Poanta este ca o sa-l reintroduca,dar cred ca la o valoare mai mare.:(
Ultima modificare: Marți, 14 Aprilie 2009
Marian Turtoi, Consultant managementul calitatii
lidiaelenaolaru a scris:

se aplica vreun impozit firmelor fara activitate?
multumesc

DA-DACA NU AVETI ACTIVITATE SI DEPUNETI DECLARATIILE DE T.V.A.SI IMPOZIT LA ADMINISTRATIE
NU-DACA AVETI ACTIVITATEA SUSPENDATA(se obtine de la ONRC) PENTRU MAX 3ANI.B-)
Ultima modificare: Marți, 14 Aprilie 2009
Marian Turtoi, Consultant managementul calitatii
Va rog sa nu mai scrieti mesaje consecutive (puteti edita) si nici cu majuscule. Multumesc.
tocmai asta spunea o prietena, ca in cazul in care firmele fara activitate platesc acest impozit forfetar, atunci ar mai cheltui niste bani ( incasari pentru bugetulde stat) pentru ca sunt foarte mari costurile cu desfiintarea sau dizolvarea firmelor.

ce parere aveti?

Alte discuții în legătură

Impozit venit & profit - modificarile ContSters60781 ContSters60781 2 intrebari as avea in legatura cu ultimele schimbari; nu sunt sigura ca am inteles bine. E vorba de 2 legi diferite, nu ? Eu am doua situatii: 1. In cazul ... (vezi toată discuția)
Impozit forfetar pentru firme ce nu au avut cifra de afaceri bogymania bogymania Vreau sa ridic o problema care nu stiu daca a mai fost abordata. Mi-am infiintat un S.R.L. anul trecut, mai exact pe data de 5 decembrie 2008 este ... (vezi toată discuția)
Plata impozitului forfetar viogeo viogeo Pentru un SRL cu asociat unic pentru care s-a depus cererea de suspendare a activitatii la data de 05.05.2009 la ONRC, si s-a obtinut regim derogatoriu de la ... (vezi toată discuția)