avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale impozit forfetar pentru societati declarate fara ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

impozit forfetar pentru societati declarate fara activitate

se aplica vreun impozit firmelor fara activitate?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Marian Turtoi , Consultant managementul calitatii 10:57, 27 Iunie 2009
Se pare ca da,
turtoy a scris:

lidiaelenaolaru a scris:

se aplica vreun impozit firmelor fara activitate?
multumesc

DA-DACA NU AVETI ACTIVITATE SI DEPUNETI DECLARATIILE DE T.V.A.SI IMPOZIT LA ADMINISTRATIE
NU-DACA AVETI ACTIVITATEA SUSPENDATA(se obtine de la ONRC) PENTRU MAX 3ANI.B-)

Cititi cu atentie si OMEF 864/2005 - acesta se refera la regimul de declarare derogatoriu si nicidecum la regimul de plata.
Speranta
[ link extern ]

impozit

Alianta Confederaţiilor Patronale din România va ataca în contencios ordonanţa de urgenţă care introduce impozitul forfetar aplicat firmelor, a declarat agenţiei Mediafax Laurenţiu Plosceanu, co-preşedinte al alianţei şi preşedinte al asociaţiei antreprenorilor de construcţii.

Hotărârea a fost luată în cadrul adunării generale de marţi a Alianţei Confederaţiilor Patronale din România (ACPR), în mod unanim. Propinerea a fost iniţiată de Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), a declarat Plosceanu.

Conform legii contenciosului administrativ, orice persoană care se consideră vătămată pentru că i se încalcă un drept al său ori un interes legitim, de către o autoritate publică se poate adresa instanţei de contencios administrativ competente, pentru ca actul să fie anulat.

Va rog mult, stimati juristi sa va pronuntati in legatura cu aceasta atacare a ordonantei. Sunteti mai in masura decat noi, economistii, sa va pronuntati in aceasta problema. Poate este o speranta!
Ceva noutati ??? Am si eu o intrebare de baraj:D...daca susped activitatea (care, de fapt, nu exista de la infiintare si pana-n prezent) pot face dizolvare-lichidare-radiere in timp ce firma e suspendata ???
B-) Da,numa' ca mai scoateti niste bani.Suspendarea costa aproximativ 220 ron,de ce sa nu faceti lichidarea din prima!!Economisiti 220 ron.;)

Alte discuții în legătură

Impozit venit & profit - modificarile ContSters60781 ContSters60781 2 intrebari as avea in legatura cu ultimele schimbari; nu sunt sigura ca am inteles bine. E vorba de 2 legi diferite, nu ? Eu am doua situatii: 1. In cazul ... (vezi toată discuția)
Impozit forfetar pentru firme ce nu au avut cifra de afaceri bogymania bogymania Vreau sa ridic o problema care nu stiu daca a mai fost abordata. Mi-am infiintat un S.R.L. anul trecut, mai exact pe data de 5 decembrie 2008 este ... (vezi toată discuția)
Plata impozitului forfetar viogeo viogeo Pentru un SRL cu asociat unic pentru care s-a depus cererea de suspendare a activitatii la data de 05.05.2009 la ONRC, si s-a obtinut regim derogatoriu de la ... (vezi toată discuția)