avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1066 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Neclaritati in legatura cu cateva puncte din codul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Neclaritati in legatura cu cateva puncte din codul muncii

Salutare tuturor. Am intampinat in ultimele zile cateva probleme la locul de munca si as avea nishte intrebari la care sper ca imi puteti oferi un raspuns sau macar un sfat.
1. "Legea 53/2003 art. 267 aliniatul 3) : Neprezentarea salariatului la convocarea facuta in conditiile prevazute la aliniatul 2) fara un motiv obiectiv da dreptul angajatorului sa dispuna sanctionarea, fara efectuarea cercetarii disciplinare prealabile. " Ce se intampla atunci cand persoanele imputernicite de angajator cu cercetarea disciplinara nu se prezinta la data si locul stabilite in conformitate cu aliniatul 2) ?
2. Am fost spre exemplu sanctionat cu avertisment scris din care nu am primit nici un exemplar dar pe care sunt sigur ca erau notate urmatoarele: """se sanctioneaza cu avertisment scris ..... si se atentioneaza asupra faptului ca repetarea savarsirii abaterii disciplinare mentionate va atrage aplicarea unor sanctiuni disciplinare mai aspre prin reducerea salariului de baza pe o durata de o luna cu 10% conform precizarilor Legii53/2003 Codul Muncii art.264 alin 1) litera d)""". Daca se repeta aceeasi abatere se poate schimba decizia dinainte?
3. Se poate sa primesc avertisment pentru abateri disciplinare daca sunt in concediu medical, la domiciliu si folosesc o cale de comunicare neoficiala locului de munca iar prin aceea jignesc o anume persoana?
Idee este ca oricum risc sa fiu dat afara pentru ca, nu acel coleg, ci altcineva a facut mult prea mult tam tam din asa ceva, pentru nishte vorbe pe messenger. Acum chiar ma inteleg la fel ca inainte de acel incident cu persoana respectiva(pe care am jignito) adica foarte bine.
acea persoana care face tam tam are copie dupa discutia dumneavoastra pe mes, sau dovada discutiei?.......daca nu atunci cu colegul dumneavoastra faceti o adresa angajatorului in care specificati ca nu ati avut discutii jignitoare la adresa nimanui si semnati amandoi. Daca vor sa va penalizeze pentru acea jignire atunci trebuie sa faca plangere colegul victima la angajator si pe baza acelei plangeri se face cercetare disciplinara.......daca colegul dumneavoastra semneaza adresa in care neaga jignirea atunci nimeni nu poate face nimic.....asta este parerea mea, este clar ca cealalta persoana nu va agreaza si vrea sa scape de dumneavoastra......nu va lasati mai ales ca acum va intelegi mai bine cu colegul victima.
Bafta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Referat sanctiune disciplinara bogdan30ro bogdan30ro Va rog, ajutati-ma cu un sfat. Am un sef care a fost jignit de un salariat. Seful a venit la mine si mi-a zis ca, pentru al sanctiona, trebuie sa-i fac un ... (vezi toată discuția)
Insulta superior - abatere disciplinara? poate fi considerata insulta superior ierarhic abatere disciplinara, motiv de concediere? circumstante atenuante: stres, cedare nervos rog raspuns urgent, ... (vezi toată discuția)
Comportament inadecvat intre sef si subordonat popc popc intr-o discutie pe teme de servici un(o) coleg(o) m-a jignit de fata cu toti colegii din birou. i-am spus ca are dreptate in problema respectiva dar nu e ... (vezi toată discuția)