avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Sentintele definitive NU BENEFICIAZA de legea penala ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Sentintele definitive NU BENEFICIAZA de legea penala mai favorabila

Va rog sa imi spuneti daca este constitutional sa nu poti beneficia de o reducere a pedepsei atata vreme cat ai fost condamnat sub maximul noi sanctiuni .
Vechea pedeapsa a fost intre 10-20 ani, a luat 6 ani pentru comportament/colaborare iar acum pedeapsa a scazut la 3-10 ani.
Intrebarea este daca se poate face ceva atata vreme cat nu a fost adoptata legea penala mai favorabila facultativa din vechiul nod penal.
Gratierea/amnistia a spus d-nul Ponta ca nu va fi votata astfel incat nu stiu ce sperante exista sa se faca dreptate si pentru cei condamnati definitiv. Nu este normal ca in aceleasi conditii cel care va face infractiunea de acum inainte sa primeasca 3 ani iar cel condamnat sa nu poata sa ceara noile drepturi, consider ca e discriminare intre infractorul de sub vechiul cod penal si infractorul prins de noul cod penal.
Cel mai recent răspuns: amales , utilizator 23:23, 7 Mai 2014
:( sa vedem...
Poate ca exista o motivare mult mai ampla de atat...
Depinde foarte mult motivarea...sesizarii...
nu cred ca va avea succes aceasta contestatie pentru ca tot ce e posibil ca si in multe dosare se citeste inceputul si sfirsitul cuprinsul nu intereseaza pe nimeni pentru ca au foarte multe dosare pe rol sigur v a fi respinsa Si apropo de discriminarea intre infractorii se face cica intre oameni nu cred ca oameni ajunsi fara voia lor infractori sint tratati ca oameni in fata justitiei ce e ajuns la tribunal e infractor si discriminare e mare intre pedepse difera de la starea de spirit a judecatorului imparte ani de puscarie parca ar da bomboane la copii si acum cu noul cod sintem totii cu moralul la pamant pentru ca numai intelegem nimic cine beneficiaza de legea favorabila cine nu cine scapa de puscarie cine mai sta mai vuieste presa ca ies puscariasi si fac prapad dar asta a fost asa de ochii lumii la noi ceva bun se v a intimpla in urmatorul mileniu multumesc
aveti dreptate se impart bomboane stimati forumisti poate ce va zic nu va vine sa credeti dar am documente care confirma aceste lucruri sotul meu a fost cercetat in anul 2007si in anul condamnat in 2013 la 5 ani inselaciune cu file de cec la doarul de condamnare sa dispus de catre politie dijungerea lui iar in acest dosar se cauta faptasii mentionez ca sotul meu a cesionat firma in martie 2007 iar noul asociat si adm.a lucrat pe firma din acea data pina in iunie 2007 si a plecat din tara ,si acum rezolutii data de acelasi procuror care emis rechizitoriu sotului a fost si la dosarul DIJUNS si in rezolutie scrie asa 1)/s-ar putea xxx sa fie autorul adica sotul meu .2)s-ar putea ca xx sotul meu sa piarda actele societatii si cine le-a gasit sa le foloseasca 3)s-ar putea ca 2 persone necunoscute sa fie autorii .asa se fac cercetari la noi in judet si se condamna oamenii pe s-ar putea acum va intreb ce rezolv daca trimit la inspectia judiciara aceste rezolutii date de parchet
alinadaniela87 a scris:

tribunalul dolj a depus o contestatie la inalta curte care se va judeca pe data de 26.05.2014 suna asa -Dacă, în aplicarea legii penale mai favorabile după judecarea definitivă a cauzei, potrivit art.6 alin.1 C.p. se pot lua în considerare la maximul special prevăzut de legea nouă pentru infracţiunea săvârşită circumstanţele atenuante sau agravante reţinute condamnatului şi care apar valorificate în pedeapsa concretă, atunci când se compară pedeapsa aplicată cu maximul special prevăzut de legea nouă- .sa vedem ce raspuns va da iccj la aceasta contestatie.banuiesc ca daca va fi favorabila celor care sunt condamnati definitiv vor trebui sa judece din nou circumstantele atenuante si cele agravante dupa noul cod penal.sau ma insel?multumesc!

care sectie o sa judece acesta cauza va rog detalii multumes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noul cod penal,fapta savarsita in 2010 pici80 pici80 daca am savarsit o infractiune in 2010 si nu ajung in fata instantei numai dupa 01 febr 2014 (intrarea in vigoare a noului cod penal) voi fi condamnat conform ... (vezi toată discuția)
Art. 15 cod penal ContSters241638 ContSters241638 Art. 15 Aplicarea facultativă a legii penale mai favorabile în cazul pedepselor definitive Când după rămânerea definitivă a hotărârii de ... (vezi toată discuția)
Reducere pedeapsa noul cod penal haciko haciko buna seara... am o intrebare daca poate cineva sa imi raspunda ..va multumesc daca se schimba noul cod penal, la o persoana ce are 2 ani de condamna si din ... (vezi toată discuția)