avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier mortal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier mortal

Buna ziua
Va expun cazul unui prieten si va rugam sa ne ajutati cu raspunsuri.
Ruda prietenului meu a fost accidentata mortal cand traversa strada. Politia nu poate afirma daca victima era sau nu pe trecerea de pietoni, pentru ca singurii martori sunt soferul si prietena lui care era in masina. Cand a ajuns politia victima fusese luata de salvare, iar soferul mutase masina de la locul accidentului. Se asteapta acum certificatul de la IML pe baza caruia si avand in vedere si deteriorarea masinii sa se stabileasca ce s-a intamplat si cine e vinovat. Aceasta expertiza se pare ca e hotaratoare daca se incepe sau nu urmarirea penala. Daca aflam sau nu ce s-a intamplat. Ar trebui sa-si angajeze propriul expert? Cam cat costa? Faptul ca a mutat masina nu e infractiune? In ce conditii poate fi scos nevinovat? Daca e gasit nevinovat si nu incepe procesul penal ii poate cere prietenului meu sa repare masina avariata in accident? Multumim
Cel mai recent răspuns: Stingray , utilizator 10:35, 21 Februarie 2014
Multumesc
Incercati sa va angajati expert parte si avocat.
Pot exista modalitati pentru a se ajunge la o concluzie stiintifica dar trebuie sa actionati inca de la inceput.
Daca asteptati asa si va bazati pe expertiza dispusa de procuror fara ca avocatul sa analizeze si el ceea ce se va dispune si fara sa propuna obiective nu va fi bine pentru rudele persoanei decedate si nu cred ca vor afla adevarul.
Degeaba vor dori ulterior sa afle adevarul intrucat probabil ca se va respinge orice solicitare.
Aceasta este regula de baza...
Pentru dodo2009.
Stiati ca puteti fi despagubit ca ruda, (dvs sau alte rude de grad 1) de catre societatea de asigurari, indiferent de a cui a fost vina?
M-as bucura sa ma apelati pentru amanunte.
dodo2009 a scris:

Multumesc foartemult

Expertiza tehnica judiciara auto am inteles ca o plateste partea vatamata daca isi angajeaza expert




In cazul in care se dispune efectuarea unei expertize tehnice judiciare expertul numit de catre organul de cercetare penala in conformitate cu prevederile procedurale legale va fi platit de catre partea care a solicitat efectuarea expertizei. La solutionarea cauzei onorariul expertului numit de catre organul de cercetare penala se include in cheltuielile de judecata.
In afara expertului despre care am facut vorbire mai inainte partile au dreptul saisi angajeze, pe cheltuiala lor, experti consilieri (parte). Acestea participa la efectuarea expertizei alaturi de cel numit de organul de cercetare penala si, in cazul in care opinia lor nu coincide,partial sau total, cu cea a expertului numit de politie are dreptul sa isi exprime opinia fie in interiorul raportului de expertiza, fie intr-o anexa la raportul de expertiza intocmit de expertul numit de politie. Eu intotdeauna recomand ca expertul consilier (daca este cazul) sa fie dintr-un alt judet din motive lesne de inteles.
ing. Ioan Ciobanu
Multumesc pentru lamuriri

Alte discuții în legătură

Accident rutier fara victime elyiz elyiz Seara trecuta am fost implicata intr-un accident cu prietenul si inca o prietena. El era la volan, eu dreapta fata,prietena in spate. pe drum cu prioritate, o ... (vezi toată discuția)
Expertiza dinamica accidentelor gioanina gioanina Buna seara ! A avut loc un accident intre un autobus si autoturismul meu. Vinovat este soferul autobusului, a primit amenda si permisul suspendat. Acesta a ... (vezi toată discuția)
Probe admise instanta alinamugur alinamugur Am si eu cateva intrebari legate de probele ce pot fi admise in instanta. In urma oricarui gen de accident se face o constatare, analiza, un proces verbal de ... (vezi toată discuția)