avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... INM 2015...ADMITERE!!!
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

INM 2015...ADMITERE!!!

Desi poate unii or sa spuna ca este prea devreme,eu cred ca timpul ramas pana la admiterea din 2015 este suficient sa punem impreuna bazele unui examen reusit si sa reusim sa fim admisi...nu cred in vorba "a doua oara va fi cu noroc",vreau si pot sa reusesc din prima desi stiu ca va fi un drum lung!!!
Sunt studenta in anul 3,i-mi doresc enorm o cariera in magistratura,daca mai sunt persoane care vor sa dea admiterea la inm in 2015 le invit aici sa dezbatem impreuna,sa ne ajutam reciproc si sa invatam!!!
Orice informatie venita din partea voastra va ajuta enorm!!!
Haideti sa punem burta pe carte!!!
Ultima modificare: Duminică, 9 Februarie 2014
madalinaflo, utilizator
Potrivit dispozițiilor cuprinse în NCPC, judecătorul esteincompatibil în următoarele cazuri:

a) când este învestit să soluționezeo contestație la executarea începută în temeiul unei hotărâri judecătorești pronunțate de acesta, contestație prin care, alături de alte critici, se invocă și apărări de fond împotriva titlului executoriu;
b) când este învestit să soluționezeo cerere de revizuire îndreptată împotriva unei hotărâri pe care a pronunțat-o;
c) când este căsătorit cu sora soției avocatului uneia dintre părți.
ValeriuIon a scris:

Potrivit dispozițiilor cuprinse în NCPC, judecătorul esteincompatibil în următoarele cazuri:

a) când este învestit să soluționezeo contestație la executarea începută în temeiul unei hotărâri judecătorești pronunțate de acesta, contestație prin care, alături de alte critici, se invocă și apărări de fond împotriva titlului executoriu;
b) când este învestit să soluționezeo cerere de revizuire îndreptată împotriva unei hotărâri pe care a pronunțat-o;

bc
la asta sunt evidente bc asa ca nu tr sa te mai gandesti la ,,a,, care e mai complicata:)
iuli_c a scris:

ValeriuIon a scris:

bc
la asta sunt evidente bc asa ca nu tr sa te mai gandesti la ,,a,, care e mai complicata:)

B,c corect. Sunt evidente, însă am ales-o pentru varianta a) care e destul de interesantă la prima vedere. De ce nu ar fi corectă?
ValeriuIon a scris:

iuli_c a scris:

ValeriuIon a scris:

bc

B,c corect. Sunt evidente, însă am ales-o pentru varianta a) care e destul de interesantă la prima vedere. De ce nu ar fi corectă?

argumentele lui Voineag sunt pe literea codului dar nu si in spiritul lui
zice
1.nu se incadreaza la cazurile de incompatibilit expres prev
2.nu avem aparari de fond pe calea contestatiei la executare

eu cred ca e criticabila pt ca o contestatie la executare poate fi vazuta si ca o cale de atac,iar aici avem text dar ramane sa ne ,,altoiasca CEDO,,dupa care o sa ne sucim ca doar nu o sa prefere statul sa plateasca:)
iuli_c a scris:

ValeriuIon a scris:

iuli_c a scris:

ValeriuIon a scris:

bc

argumentele lui Voineag sunt pe literea codului dar nu si in spiritul lui
zice
1.nu se incadreaza la cazurile de incompatibilit expres prev
2.nu avem aparari de fond pe calea contestatiei la executare

eu cred ca e criticabila pt ca o contestatie la executare poate fi vazuta si ca o cale de atac,iar aici avem text dar ramane sa ne ,,altoiasca CEDO,,dupa care o sa ne sucim ca doar nu o sa prefere statul sa plateasca:)

Mie mi se pare rezonabilă explicația, deoarece în procedura contestației la executare se contestă modul în care s-a realizat executarea silită și nu mai ia în vedere fondul, deci nu ar putea exista suspiciunea unei imparțialități.

Alte discuții în legătură

Admitere inm 2016 Deacon Deacon Va salut. Asa cum s-a obisnuit si in anii anteriori, consider ca este necesara deschiderea acestui topic pentru a veni in intampinarea tuturor celor care se ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2014 manuelle manuelle Buna ziua. Pentru admiterea in barou 2014 la Penal trebuie invatat de pe noul cod? Acesta intra in vigoare in februarie 2014. Lucrarile de specialitate dupa ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)