avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1111 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Confirmare de primire invitatie mediere
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Confirmare de primire invitatie mediere

Buna ziua,
Referitor la transmiterea invitatiei la mediere, legea spune ca se poate transmite prin orice mijloc care asigura confirmarea primiii textului.Intra aici si retelele de socializare(facebookul?) In caz ca da..trebuie sa apare mesajul vazut/citit/ sau e suficient sa il transmiti?
:)
Ramona24 a scris:

Buna ziua,
Referitor la transmiterea invitatiei la mediere, legea spune ca se poate transmite prin orice mijloc care asigura confirmarea primiii textului.Intra aici si retelele de socializare(facebookul?) In caz ca da..trebuie sa apare mesajul vazut/citit/ sau e suficient sa il transmiti?
:)

Desi pare gluma ar putea fi legal.

Depinde daca persoana se prezinta sau nu...
Aici apare distinctia care ar putea fi esentiala...

Am avut un caz in care mediatorul zicea la client ca este legal rice face.
I-am spus la client sa ii spuna ca avocatul trebuie sa vada pentu ce il cheama la mediere ca sa nu se considere gluma,
Dupa cca o luna s-a inteles...ca mai conteaza si ce zice avocatul...din Romania...
Daca era vorba de alta tara avocatul conta atat de mult incat nu are sens sa discut...
Ultima modificare: Duminică, 16 Februarie 2014
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Am avut un caz in care mediatorul zicea la client ca este legal rice face.
I-am spus la client sa ii spuna ca avocatul trebuie sa vada pentu ce il cheama la mediere ca sa nu se considere gluma,
Dupa cca o luna s-a inteles...ca mai conteaza si ce zice avocatul...din Romania...
Daca era vorba de alta tara avocatul conta atat de mult incat nu are sens sa discut...

Cred ca si in Romania si in alte tari esential si primordial este interesul clientului. Nicaieri nu conteaza mai mult avocatul (sau mediatorul) decat clientul si interesul sau dorintele sale. Daca intelegerea facuta (de client, in interesul lui) a fost satisfacatoare, nu poate fi o problema. Avocatul il poate asista si consilia in cadrul procedurii de mediere, pentru a se asigura ca nu exista aspecte care sa pericliteze acest interes. In anumite cazuri este indicat, in altele nu este neaparat necesar, insa in ambele cazuri cel care decide este clientul, nu avocatul sau mediatorul.

Daca un eventual client desconsidera avocatul si sfaturile acestuia, nu mediatorul este de vina. Sa stiti ca exista si muuulte situatii contrare. De aceea va rog sa nu mai fiti atat de suparat pe mediatori! :flowersblue:
Daca va spun ca mediatorii le zic la oameni ca avocatii nu au ce sa caute la mediere iar ei ii cred ma credeti?
Le spun ceva la modul ca avocatii nu au dreptul de a fi prezenti la mediere ca este confidentiala.
Am auzit multe astfel de situatii.

Intr-un caz am pus clientul sa sune el mediatorul si sa ii zica ca vine cu avocat oricum.
Era atat de stresat clientul incat nu vroia sa sune.
Se temea de mediator.

Pana la urma a sunat...si l-a anuntat ca vine cu avocat ( si daca avocatul nu are dreptul sa fie prezent la mediere...)

Nu am vrut sa sun eu intrucat nu avea sens si i-am spus la client ca eu merg si fara sa anunt mediatorul daca el nu il suna.
S-a speriat atat de tare incat a sunat pana la urma...

Am fost la o sedinta si la a doua nu am mai mers.
Medierea a esuat deoarece s-a informat si partea adversa ce drepturi are...si nu s-au mai inteles...

Avocatii pot avea un rol util la mediere dar depinde si daca sunt platiti cat sa isi faca serios treaba si nu sa ii impinga la proces pe oameni aiurea.Aici pot aparea problemele...la bani...

Mediatorii sustin ca avocatii au interes ca oamenii sa se judece.
Este fals deoarece asa cum am precizat decat sa te doara capul la un proces mai bine se rezolva elegant prin mediere.

Problema poate aparea acolo unde din cauza banilor apare un conflict de interese...dar aceasta este o alta discutie si nu vreau sa discut pentru ca eu am o alta viziune fata de avocati in general...si despre modul in care trebuie sa perceapa onorariul...pentru servicii de calitate si sa fie primordiala onestitatea in raportul client avocat...
Atunci când părțile vin la mediere însoțite de avocați, se semnează un acord de confidențialitate de către toți participanții . Este corect așa .Conform legii, părțile pot fi asistate și reprezentate în mediere, de avocați sau alte persoane .Sigur că ideea este ca mediatorul să aibă ocazia să discute personal cu părțile, măcar o dată, pentru a face o analiză corectă a conflictului.
Nu aș crede că cineva s-ar putea teme de mediatori, chiar mi se pare absurdă o astfel de afirmație.
Trebuie să respectăm legea și să nu îngrădim drepturile părților.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce facem in aceasta situatie? Ramona24 Ramona24 Caz concret. Trimit invitatia de mediere cu datele primate de la solicitant. date corecte confirmate telefonic de invitat in momentul in care am ... (vezi toată discuția)
Invitatie la informarea privind avantajele medierii anacami2 anacami2 Vreau sa dau in judecata fostul angajator pentru restituirea salaruulor neplatite.Binenteles cu mediere prealabila.Insa dna mediator a spus ca medierea este ... (vezi toată discuția)
Avocatul mediator si prev.art.36 din l:192/06 Irina S. Irina S. Art. 36 din L:192/2006 prevede ca meditorul nu poate reprezenta sai asista vreuna dintre parti intr-o procedura judiciara ori arbitrala avand ca obiect ... (vezi toată discuția)