avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie minor fara depunere acte de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie minor fara depunere acte de divort

Se poate cere custodia unui minor fara a se depune actele pentru divort?Intrebarea rezulta din urmatorul caz:sotia paraseste domiciliul conjugal,impreuna cu minorul in varsta de 4 ani,locuieste la parintii ei in prezent.Deschide actiune in instanta doar pentru plata pensiei alimentare,refuza sa divorteze,refuza orice legatura a tatalui cu minorul,in schimb solicita custodia exclusiva a copilului(solicitare facuta verbal tatalui minorului,mai exact o declaratie data de acesta la notariat ca renunta la copil).
Este legal,este posibil?
Cel mai recent răspuns: madalinatl , utilizator 11:18, 4 Aprilie 2014
"Există o limită peste care răbdarea excesivă încetează de a mai fi o virtute."Citatul nu imi apartine dar mare dreptate are cine l-a spus.Buna credinta trebuie sa fie de ambele parti,copilul are doi parinti.
Si daca nu cedeaza celalalt parinte dvs n-aveti nici o intentie ....
Inca o data: in procesul desre care vorbiti nu este vorba despre dvs si sotia dvs, ci despre dvs si copilul dvs. Ce face sotia dvs nu are nici o relevanta in discutia asta.
Daca nu va place cum se comporta sotia cu fiu dvs puteti cere stabilirea domiciliului la dvs. Daca nu va place cum administreaza banii pe care ii dati pentru intretinerea copilului puteti propune o forma specifica de a ii asigura intretinrea "in natura": haine (maiouri, chiloti, sosete, trening, blugi, manusi, caciula, etc), alimente(4 litri de lapte pe saptama, 4 paini, 10 oua, 1kg de carne, etc) , rechizite, etc.
Ceea ce nu aveti dreptul sa faceti este sa va fie lehamite de copilul dvs.
"daca nu va place" - nu este tatal copilului cel care scrie pe acest forum ci sora doamnei in cauza,de aceea tot ce postez este cu buna stiinta.Tatal a cumparat pentru copil diverse lucruri(haine,jucarii,carti de colorat),a rugat-o pe sotie(sau fosta ca nici nu stiu cum sa ii mai zic) sa vina sa ia de acasa(domiciliul parasit din proprie initiativa) articole de imbracaminte si incaltaminte si ale ei si ale copilului.A fost refuzat.Daca poate cineva sa inteleaga aceasta atitudine.......
Dna - sotul meu are un copil din prima casnicie a carui mama nici macar nu ii raspunde la telefon.
Tot ce cumpara pentru copil se duce si duce personal acasa la dna, care este si casa parintilor dnei, si unde este injurat in mod constant ca raspuns la buna ziua. Hainele/incaltarile/cartiel respective erau initial returnate exact asa cum erau (cand venea copilul in vizita), el se ducea si le ducea inapoi (cand ducea copilul inapoi acasa).
Intre timp dna s-a prins ca al ei copil creste mai repede decat isi permite ea sa il imbrace si le accepta dupa ce le duce mai intai la biserica sa le sfinteasca preotul.
Lehamite pentru actiunile dnei - avem pana la cer si inapoi. Cu toate astea, care e vina copilului? Sotul meu merge in continuare in fiecare anotimp cu copilul sa-i cumpere macar un schimb de haine pentru ca, ce sa facem, copilul creste in ciuda comportamentului irational al mamei lui.

Imi cer scuze ca m-am adresat ca si cum ati fi tatal in cauza. Nu vreau sa par insensibila si ii ofer toata intelegerea mea pentru sentimentele pe care le are fata de sotia lui, cu toate astea nu pot sa accept lehamitea fata de copil - nu e justificata de nimic.
Ultima modificare: Vineri, 14 Februarie 2014
mirebire, utilizator
veniturile se stabilesc in functie de salariul real, dovedit cu adeverint de salariu de la locul de munca. Daca nu munceste, sau munceste la negru, se stabileste o pensie de 1/4 din salariul minim pe economie, de la data introducerii actiunii. Neavand venit, nu va plati. Se plateste pensie, din veniturile permanente, stabile. Daca se ajunge in instanta, s-ar putea sa se stabileasca o pensie mult mai mica decat plateste tatal, in prezent
Ultima modificare: Duminică, 16 Februarie 2014
adriana rusateanu, utilizator

Alte discuții în legătură

Incredintare crestere copil nenicu nenicu Am o situatie deosebita. Am o sora care are un copil sub un an. Este in divort cu sotul ei. Ea nu are serviciu si nici locuinta fiind in prezent gazduita la ... (vezi toată discuția)
Probleme divort vlad100 vlad100 Buna Sotia doreste sa divorteze de sot din urmatoarele motive : consum bautura alcoolica excesiva , violenta fizica si psihica . Situatie : casa + 2 ... (vezi toată discuția)
Cerere micsorare pensie alimentara ioana_lazar ioana_lazar Buna ziua! Va contactez deoarece fostul meu sot a cerut recalcularea pensiei alimentare. Mentionez ca in urma procesului de divort, acesta a stabilit ca pensia ... (vezi toată discuția)