avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Suma intretinere in avans prea mare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Suma intretinere in avans prea mare

Buna ziua,

Tatal meu si-a vandut garsoniera, dar pentru a perfecta actele de vanzare, mai are nevoie si de adeverinta de la administratia blocului, cum ca nu are datorii.
Administratorul i-a "calculat", intre ghilimele, pentru ca e absurd, suma de 500 de lei pe luna, in conditiile in care blocul nu are nici macar apa calda, si de obicei plateste maxim 250 de lei, ca in toti anii, in perioada de iarna.

Spuneti-mi, va rog, ce este de facut, cui sa ne adresam, pentru ca ni se pare un abuz din partea dumnealor.

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: razvanvelicu , utilizator 09:45, 17 Februarie 2014
Cand a vandut garsoniera?
Ce luna era afisata la avizier?
Cand a plecat din garsoniera efectiv?
Raspundeti la aceste trei intrebari de mai sus care sunt importante.
In vederea eliberarii adeverintei pentru vanzare, conducerea asociatiei, de comun acord cu solicitantul adeverintei poate gasi solutii. Pe langa achitarea intergrala a sumei afisata pe ultima lista de plata, se pot estima cotele lunii sau lunilor urmatoare, in functie de data afisarii... Vanzatorul poate depune o suma de bani chiar mai mare si dupa ce vinde efectiv si preda apartamentul cumparatorului, vine cu acesta la asociatie si rezolva: i se dau inapoi ceva bani sau se tranfera noului proprietar...
Dar, in cazul cand nu se poate gasi o solutie intre presedinte si proprietar, acesta poate vinde fara adeverinta cu conditia ca notarul sa prevada in contractul de vanzare cumparare ca noul proprietar preia toate debitele existente la asociatia de proprietari in sarcina acelui apartament.

Va multumesc, Doamna Ciobeica, o sa-i prezint tatalui ce mi-ati spus dumneavoastra.

Am semnat o promisiune acum o saptamana, cu viitorul proprietar, deoarece cadastrul nu a fost gata. La avizier este afisata luna decembrie, tata locuieste inca la garsoniera, am hotarat impreuna cu cumparatorul, ca la sfarsitul lunii februarie sa eliberam garsoniera.
Nu ar fi o problema daca am achita pe o luna putin mai mult, urmand sa primim diferenta, dar nu sume dublate, pe langa fondul de rulment, care dintr-o data l-au calculat la 200 de lei, pana acum nefiind vorba de asa ceva.

Multumesc!
In afara de luna decembrie, cat ati platit in avans pentru ianuarie si februarie?
Si cat este intretinerea pe decembrie?
Momentan nu am platit nimic pentru luna ianuarie si februarie, dar ni s-a spus ca va trebui sa scoatem 1100 RON din buzunar pentru aceste luni. Nu am platit, pentru ca ni s-a parut nejustificat de mult, in conditiile in care nu a venit niciodata intretinerea mai mare de 250 RON, de cand locuieste tatal meu acolo (1996). Am asteptat cateva sfaturi din partea dumneavoastra, pentru ca nu ni se pare corect fiecare sa faca de capul lui ce doreste. Pe luna decembrie, intretinerea a fost de 230 lei.

Alte discuții în legătură

Adeverinta vanzare apartament Almaris Almaris La vanzarea unui apartament un proprietar trebuie sa faca dovada ca nu are datorii catre asociatia de proprietari. Desi adeverinta se elibereaza in legatura cu ... (vezi toată discuția)
Adeverinta frauduloasa si abuziva eliberata de asociatia de proprietari edwin edwin Pe data de 13 ianuarie a.c. m-am dus la asociatie sa iau o adeverinta necesara la vanzarea apartamentului tatalui meu, care m-a mandatat sa ma ocup de aceasta ... (vezi toată discuția)
Plata intretinerii la zi niko777 niko777 Buna ziua,va rog sa-mi spuneti daca este legalsa imi ceara administratorul pentru a-mi elibera o adeverinta care imi este necesara la actele de donatie plata ... (vezi toată discuția)