avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Suma intretinere in avans prea mare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Suma intretinere in avans prea mare

Buna ziua,

Tatal meu si-a vandut garsoniera, dar pentru a perfecta actele de vanzare, mai are nevoie si de adeverinta de la administratia blocului, cum ca nu are datorii.
Administratorul i-a "calculat", intre ghilimele, pentru ca e absurd, suma de 500 de lei pe luna, in conditiile in care blocul nu are nici macar apa calda, si de obicei plateste maxim 250 de lei, ca in toti anii, in perioada de iarna.

Spuneti-mi, va rog, ce este de facut, cui sa ne adresam, pentru ca ni se pare un abuz din partea dumnealor.

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: razvanvelicu , utilizator 09:45, 17 Februarie 2014
Administratorul va cere aceasta suma ca sa fie sigur ca dupa vanzare, daca tatal dv. isi prelungeste sederea mai mult sa aiba aceasta rezerva incasata in avans.

Stabiliti cu administratorul cum va veti recupera sumele achitate in plus dupa ce tatal dv, pleaca din apartament.
In mod normal ar trebui sa vina la asociatie dupa ce s-a afisat luna in care a locuit inainte de a pleca si a fost considerat persoana prezenta si sa i se returneze sumele ramase achitate in avans.

Sigur ca e mult 500 lei/luna in conditiile in care intretinerea n-a depasit 250 lei lunar, dar administratorul isi ia o marja de siguranta.
Probabil ca a mai patit-o in trecut si acum sufla si-n iaurt...
Pana la urma ne-am conformat, tata a platit 1000 lei pentru doua luni, deoarece saptamana aceasta va trebui sa perfectam actul de vanzare-cumparare, si nu mai aveam timpul necesar pentru asteptat; cumparatorul se grabeste sa intre in posesia locuintei.
Se pare ca cea mai buna explicatie pentru suma, este data de Doamna Elga. Cei de la asociatie i-au promis ca nu vor exista probleme ulterior.
Oricum, au fost binevenite toate informatiile pe care mi le-ati oferit, si va multumesc foarte mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta vanzare apartament Almaris Almaris La vanzarea unui apartament un proprietar trebuie sa faca dovada ca nu are datorii catre asociatia de proprietari. Desi adeverinta se elibereaza in legatura cu ... (vezi toată discuția)
Adeverinta frauduloasa si abuziva eliberata de asociatia de proprietari edwin edwin Pe data de 13 ianuarie a.c. m-am dus la asociatie sa iau o adeverinta necesara la vanzarea apartamentului tatalui meu, care m-a mandatat sa ma ocup de aceasta ... (vezi toată discuția)
Plata intretinerii la zi niko777 niko777 Buna ziua,va rog sa-mi spuneti daca este legalsa imi ceara administratorul pentru a-mi elibera o adeverinta care imi este necesara la actele de donatie plata ... (vezi toată discuția)