avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Lumea în care trăim Ce nu inteleg eu
Discuție deschisă în Lumea în care trăim

Ce nu inteleg eu

Trebuie sa incep cu o afirmatie dureroasa dar adevarata: am un intelect deficitar. Nu, nu sunt autist, nu sufar nici de sindromul Down si nici nu sunt (din cate stiu) imbecil sau idiot. Ultima data cand mi-am testat IQ-ul era cu ceva peste medie si n-am motive sa cred ca s-ar fi micsorat intre timp. Sunt insa o multime de notiuni pe care nu le inteleg si cu toate ca fac mari eforturi.
Nu inteleg, de exemplu, nici Sfanta Treime, compusa din Tata, Fiul si Sfantul Duh, care compun o Unitate si nici cum poate fi lumina, in acelasi timp, atat corpuscul cat si unda (unda a ce?). Nu inteleg superpozitiile din mecanica cuantica si nici ce-si doresc femeile atunci cand spunca nu-si doresc nimic (ultima afirmatie este, desigur, o gluma proasta pe care va rog sa o ignorati).
Ma ajuta cineva? Va rog!
:((
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 00:23, 11 Martie 2014
Maestre vi s a intamplat vreodata sa nu puteti gasi o explicatie la ceea ce vi s a intamplat sau se intampla in lumea asta mare? Vi s a intamplat vreodata sa va simtiti mic fata de lumea asta in care traim si de Univers? Sa spuneti ca nu ma pricep la un anumit domeniu si ca sunt depasit?
Nu mi ati raspuns stiintific cu cat la suta din creier judecam si percepem lumea in care traim?
Cum putem cuprinde cu mintea noastra marginita infinitul?
Este foarte greu a gasi o definitie Maestre din punctul dvs de vedere. De ce? Cum sa definesti ceea ce tu spui ca nu exista? Cum sa gasesti definitia nimicului, al non existentei din punctul dvs de vedere?
Adica zic ca om simplu, ca omul de pe zebra, despre ce vorbim? Decat doar despre smintirea unor minti nevinovate care ar citi arta dvs de a demonstra ca ceea ce nu exista pt dvs in mod clar si logic nici nu poate fi definit, caci el nu exista...
Cu cat la suta din creier gandim? Intrebarea n-are sens.
Stiu ca exista un sir de mituri urbane fara nicio legatura cu stiinta care expun ceva de genul: "Omul isi foloseste doar 5...10% din creier", cu corolarul "Cat de minunat ar fi daca omul ar gandi cu tot creierul!". Faptul ca nu e deloc astfel si ca intregul creier este necesar e foarte usor de dovedit: nu exista nicio parte din masa cerebrala care sa poata fi afectata sau distrusa fara ca asta sa aiba vreun efect asupra individului. Chiar daca unele zone cerebrale sunt afectate anumitor functii care par sa nu aiba legatura cu gandirea afirmatia ca nu folosim tot creierul pentru gandire este doar un mit fara niciun temei.
[ link extern ]
Oare?! Un MIT?! Eu zic sa Mai cercetati....... In rest ce sa zic ....nu vreau sa fiu repetitiva....oricum dvs nu cautati nicio definitie fie ea logica sau ilogica......sa trecem Mai departe zic...la lumina....asta e ceva care nu negati si care poate capata definitii logice in acceptiunea dvs.
Incerc eu acolo unde ma pricep.

u.b.i.k. a scris:

Nu inteleg [...] nici ce-si doresc femeile atunci cand spun ca nu-si doresc nimic (ultima afirmatie este, desigur, o gluma proasta pe care va rog sa o ignorati).
Ma ajuta cineva? Va rog!
:((


Nu e o gluma proasta, e intrebare (s)existentiala. Femeile care spun ca nu-si doresc nimic cred ca barbatii sunt empatici si pricep din fluturari de gene, oftaturi sau priviri pline de subinteles ce inseamna Nu-mi doresc nimic (in paranteza fie spus: mare greseala, barbatii sunt exceptionali cand te exprimi in propozitii). Eu cred ca domnii care aud sintagma asta tocmai au dat de belea chiar daca (sau mai ales daca) exprima adevarul.

In rest ce sa zic... eu consider ca abandonul intelectual in fata imensitatii Universului nu poate fi comparat cu abandonul intelectual din fata divinitatii pentru ca au motive diferite.
In primul caz e vorba de constientizarea limitelor actuale ale cunoasterii personale sau ale stiintei in general iar in al doilea de nevoi spirituale care depind strict de individ.
Descartes a spus As da tot ce stiu pe jumatate din ce ignor. Cui i se potriveste citatul asta? Celor care se simt mici in fata Universului sau celor pentru care religia este cu adevarat importanta? Descartes nu era ateu.
Manu... :D
Eu zic asa atunci cand o femeie spune ca nu si doreste nimic de fapt isi doreste totul.... Si sunt de acord cu tine... Domnul care ii sade in fata a dat de belea.... :))

Alte discuții în legătură

Instigat sa-si ucida unicul fiu Adalbert Gabriel Gazdovici Adalbert Gabriel Gazdovici In cotidianul [editat] de acum doua saptamani am citit un articol socant: [quot]Un tata om foarte credincios a incercat sa-si ucida fiul taindu-i gatul cu un ... (vezi toată discuția)
Diferenta intre "a avea" o religie si "a nu avea" trope_doi trope_doi M-am gandit la acest subiect citind status-ul utilizatoarei [b]gi_jane2[/b] (pentru care am tot respectul) din 23 Septembrie a.c.: [i]Daca oamenii sunt atat de ... (vezi toată discuția)
Satanism handsu handsu Intrucat @ teufelssohn a expus sub titlul Legalizarea consumului de droguri si a prostitutiei - argumente pro si contra pozitia sa laudatoare despre ... (vezi toată discuția)