avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Hotarare AG, fara data intrarii in vigoare, la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Hotarare AG, fara data intrarii in vigoare, la asociatii proprietari

Buna ziua,
Apelez la dumneavoastra in speranta ca ma puteti lamuri cu urmatoarea problema, specificand daca puteti, cadrul legal:
am o hotarare a adunarii generale a unei asociatii de proprietari, care a fost propusa si adoptata intr-o sedinta dintr-o data "x"a anului 2012. Hotararea propusa de comitetul executiv al asociatiei, priveste adoptarea unei masuri financiare pentru restantieri. Anume, s-a propus ca la incasarea oricarei sume de bani de la restantieri, 50% din suma sa fie alocata cheltuielilor de intretinere restante si 50%, penalitatilor calculate de 0,2%/zi. Motivarea hotararii a fost ajutarea restantierilor, cat si bunul mers al asociatiei.

Intrebari:
1. Cand intra in vigoare acesta hotarare adoptata, daca nu e specificat in PV al adunarii? In PV am numai data "x" a sedintei.
2. Este legala adoptarea unei astfel de masuri de catre adunarea generala?
Ca si propunere eu zic ca este legal sa se faca o clarificare a imputatiei platii cf.Codului Civil, art.1506-Imputatia platii facuta prin acordul partilor, dar e legala adoptarea ei?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Focus_mf , utilizator 22:54, 24 Februarie 2014
Multumesc pentru raspuns.
La fel am gandit si eu, aceasta a fost logica.

D.p.d.v. al datei, aceasta exista in PV al sedintei in care s-a propus si s-a adoptat hotararea. (PV al adunarii generale, din data "x") Singurul lucru nementionat in PV este data de la care se aplica hotararea.
Aceasta ar fi intrebarea. Se aplica de la data adoptarii = data sedintei din PV?
Daca da, care e cadrul legal pentru aplicarea acesteia cu data adoptarii, adica data sedintei?
Ultima modificare: Joi, 20 Februarie 2014
Focus_mf, utilizator
Se aplica de la data comunicarii deciziei, hotararii.
Anuntare inseamna anunt scris la avizier, sunatul goarnei pe holuri :), scrisori la toti proprietarii....deci orice forma prin care conducerea asociatiei se poate asigura ca toata lumea-n par a aflat de pricina.
De ce sustineti ca de la data comunicarii? In legea 230/2007 sau in norme ei nu e prevazut asa ceva.
La art. 26 din lege se prevede doar modul de consemnare in registru, de semnare a hotararii si de comunicare a acesteia.
De ce o hotarare nu s-ar aplica de la data adoptarii ei sau de la data consemnarii in registrul de procese-verbale al asociatiei?
Am tot cautat un cadru legal privind data intrarii in vigoare a unei hotarari (nu emisa de guvern sau alte autoritati ale statului), dar nu gasesc nimic sau nu stiu eu unde sa caut.
Ultima modificare: Joi, 20 Februarie 2014
Focus_mf, utilizator
Cititi, va rog, acest topic care va raspunde la intrebare:
www.avocatnet.ro/content/for...
Multumesc mult. Citisem si eu topicul inainte de a posta intrebarea.
E un topic care contine un raspuns f.bun, concis, ca de altfel toate raspunsurile date de dnul Adriantot.

Insa din pacate tot nu ma ajuta pe deplin topicul. Acolo e vorba de art.26 din lege de modul de contestare al unei hotarari si de Decizia 670/2011, care precizeaza ca contestarea se face in 45 de zile de la data comunicarii si nu de la data adoptarii hotararii.
Ma intereseaza daca exista undeva stipulat, intr-un cod sau lege cand intra in vigoare o hotarare, care e emisa de oricine altcineva decat un organ al statului, daca nu e precizata data hotararii, ci doar data cand s-a propus si s-a adoptat aceasta.
Pana la urma nu conteaza ca e o hotarare adoptata de o asociatie de proprietari, poate fi orice alta entitate neguvernamentala.
Asa cum exista Constitutia si Legea 24/200 pentru clarificarea datei de la care intra in vigoare o lege, ordonanta, hotarare, norme s.a. emise de stat, asa ceva caut pentru o hotarare emisa de o adunare generala sau consiliu de administartie de ex..

Fac o rectificare, la postarea mea de mai sus, cu privire la modul de consemnare in registru, la modul de semnare si de comunicare a unei hotarari adoptata de o asociatie de propr. e art.25 alin.4 si nu art.26, asa cum eronat am scris..

Alte discuții în legătură

Pot primaria si politia constata legalitatea unei ag? Costica33 Costica33 Pot primaria si politia constata legalitatea organizarii unei adunari generale a membrilor asociatiei de proprietari? Ce pot face ei? Ati fost in situatii de ... (vezi toată discuția)
Contestare hotarare adunare proprietari Andreea Calescu Andreea Calescu Buna ziua! Am si eu o nelamurire referitoare la contestarea unei hotarari a adunarii generale a proprietarilor. Asociatia din care fac parte a adoptat o ... (vezi toată discuția)
Neconstitutionalitatea art 26 din legea nr. 230/2007 . efecte eugen82 eugen82 Prin decizia Curtii Const. 670/2011 art.26 legea 230/2007 a fost declarat neconstitutional , astfel: \\"[i]1. Admite excepţia de neconstituţionalitate a ... (vezi toată discuția)