Buna ziua,
Apelez la dumneavoastra in speranta ca ma puteti lamuri cu urmatoarea problema, specificand daca puteti, cadrul legal:
am o hotarare a adunarii generale a unei asociatii de proprietari, care a fost propusa si adoptata intr-o sedinta dintr-o data "x"a anului 2012. Hotararea propusa de comitetul executiv al asociatiei, priveste adoptarea unei masuri financiare pentru restantieri. Anume, s-a propus ca la incasarea oricarei sume de bani de la restantieri, 50% din suma sa fie alocata cheltuielilor de intretinere restante si 50%, penalitatilor calculate de 0,2%/zi. Motivarea hotararii a fost ajutarea restantierilor, cat si bunul mers al asociatiei.
Intrebari:
1. Cand intra in vigoare acesta hotarare adoptata, daca nu e specificat in PV al adunarii? In PV am numai data "x" a sedintei.
2. Este legala adoptarea unei astfel de masuri de catre adunarea generala?
Ca si propunere eu zic ca este legal sa se faca o clarificare a imputatiei platii cf.Codului Civil, art.1506-Imputatia platii facuta prin acordul partilor, dar e legala adoptarea ei?
Multumesc anticipat.
@Adam Grecu
Multumesc pentru raspuns.
Azi m-am consultat si cu 2 avocati si amandoi mi-au spus ca de la data adoptarii, adica data procesului verbal al sedintei.
Da, aveti perfecta drepate cu posibilitatea de contestare in 45 de zile de la comunicare.
Daca instanta desfiinteaza hotararea atunci se desfiinteaza si efectele realizate pana la acea data de catre hotarare.
Cam asta e opinia celor 2 avocati, fara alta motivatie.
Eu tot mai sper sa gasesc undeva, candva si un cadru legislativ concret pentru astfel de cazuri!