avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Salarii personal angajat la asociatia de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Salarii personal angajat la asociatia de proprietari

Se pot plati salariile personalului angajat (portari, femeie de servici) din FONDUL DE IMBUNATATIRE CONFORT?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 09:47, 26 Februarie 2014
Decent. Daca s ar plati toate taxele si impozitele ar fi aproximativ 8 lei de apartament. O sticla de suc pe luna de apartament. La o asociatie de proprietari de 200 apartamente este munca nu joaca. Ar putea fi un pic mai mare.
Cum cititi apometrele ? mergeti din apartament in apartament ! si nu doriti sa veniti la mine in asociatie pe acest salariu ? si sa fiti toat cele . , am enumerat care sunt salariile la mine in asociatie , asa ca acei proprietari sa va multumeasca .
citirea apom.o fac o data pe an in fiecare apart, in rest au mai multe posibilitati de transmiterea citirii : cutii postale la casa scarii la fiecare scara de bloc, adresa de meil, telefonic in timpul progr, prin sms in afara progr, sau direct la sediul asociatiei...si lunar eu le citesc pe cele de la scari cu inca o persoana... oricum... am destula treaba de aceea as fi vrut sa vad si alte pareri daca astia 1000 lei sunt chiar asa de multi pentru tot ceea ce fac... pentru ca am cativa proprietari in asoc.care spun ca iau prea mult... oricum...va multumesc din suflet pentru raspunsuri... o seara buna va doresc...mi-ar prinde bine cateva variante...cam cat ar trebui sa iau pt ce fac, si va multumesc anticipat... asa... macar sa-mi pot face o parere... :) :)
Pai ce sa va mai dam?
@Adriantot v-a dat niste informatii, dar se pare ca ori nu le-ati citit, ori nu le-ati inteles.
Bun, multa lume nu intelege acest lucru si ma refer la proprietarii dintr-o asociatie.
Asa cum s-a aratat, cheltuielile cu salariile brute se raporteaza la cati lei/ mp SU se negociaza cu com. executiv - desigur in limita sumelor aprobate in BVC.
Aveti si niste exemple mai sus, adica intre 0,21 lei/mp pana la 0,50 lei/mp - insa sunt si asociatii la care acest coeficient ajunge la 1,00 lei/mp SU - acest lucru depinzand de ce face si desface admin-ul pe-acolo...
Sigur, si daca a-i face aceasta activitate fara ”monetar”, tot ai sa gasesti carcotasi care au sa zica ca ” ei, zice ea ca nu este remunerata, dar i-a destul din alta parte, stim noi...”

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Investitii asociatie de propietari timpuriu timpuriu se pot face investii de tipul : schimbul apometrelor din apartamente sau montari unui interfon la usa de la intrare in bloc ,din fondul de penalizari avand in ... (vezi toată discuția)
Sold casa asociatie de proprietari cata2472 cata2472 Buna seara. Vreau sa verific soldul de casa la o asociatie de proprietari. Va rog sa-mi spuneti daca procedez corect. Fd. rulment+Fd reparatii - Depozit ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli din fondul de rulment Almaris Almaris Buna ziua, Se pot cheltui bani din fondul de rulment pentru materiale de curatenie, stingatoare de incendiu, diverse consumabile? Dar pentru interventii de ... (vezi toată discuția)