avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... program de reabilitare termica blocuri
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

program de reabilitare termica blocuri

ca prprietar este obligatoriu sa participi la programul de reabilitare termica
Cel mai recent răspuns: Florentina Mihaela , utilizator 00:40, 29 Mai 2010
este vorba de reabilitare facuta prin programul national
multumesc
In mod normal asociatia ar fi trebuit sa obtina acordul tuturor proprietarilor, pe de alta parte nici nu se putea ca un bloc intreg sa "sufere" din cauza unor proprietari care considera inutila aceasta lucrare.
Daca cererea asociatiei Dv. a fost primita la primarie fara a avea toate semnaturile proprietarilor, inseamna ca primaria a acceptat raspunderea totala a asociatiei pentru achitarea lucrarilor.
Acum, in cadrul asociatiei abordarea s-a facut conform Legii 230/2007 in care o lucrare este aprobata cu majoritatea voturilor.
Privind lucrurile asa, sunteti obligata sa platiti. In cazul in care nu platiti, acesta suma va fi tratata ca restanta cu toate consecintele care decurg din neplata restantelor: penalizari, proces in instanta de recuperare a sumelor restante.
............................
Este foarte greu sa judeci o situatie despre care nu ai prea multe amanunte la indemana, dar imi exprim o opinie proprie si anume: de platit va trebui s-o faceti deoarece intretinerea condominiilor intra in sarcina asociatiilor de proprietari conform Legii 230/2007, dar sa comunicati cu conducerea asociatiei maniera in care veti achita aceasta suma, intrucat Dv. nu ati fost de acord cu aceasta lucrare. Am in vedere numai acest caz al reabilitarii din programul national deoarece este vorba de sume foarte mari. Ati putea sa ne spuneti si noua care este suma care vi se cere? Si ce lucrari a presupus ea?
Ultima modificare: Luni, 21 Septembrie 2009
elga50, moderator
~ Conținut șters la cerere ~
Mesajul este postat in 2009 si cred ca pana in 2010 v-ati lamurit cum poate fi mai ieftin sa faci reabilitare in regie proprie (100%) si sa te coste mai putin decat subventionat 80% de catre autoritati !
Exemplu concret Bucuresti, sector 6.Luam in discutie 4 apartamente identice, care aveau deja tamplarie PVC montata, reabiltate in 2009. Va furnizez si costurile :
- apartament 1- reabilitat de catre proprietar (cost 100%)- 2200 ron - apartament 2- reabilitat de catre proprietar (cost 100%)- 2400 ron (apartamentul mamei)
- apartament 3- reabilitat cu primaria sector 6 (cost 20%)- 900 ron (apartamentul unui var)
- apartament 4- reabilitat cu primaria sector 6 (cost 20%)- 3570 ron (apartamentul meu!!!)
Toate apartamentele se afla situate in acelasi cartier, la distanta de 1-3 strazi intre ele!
Si acum sa va raspund clar si la intrebarea cum poate costa reabilitarea efectuata in regie proprie mai ieftin?
Simplu:trebuie indeplinite cumulativ doua conditii:
-administratorul si presedintele de bloc sa nu fie implicati deloc in aceasta actiune (deeh, si apartamentele lor costa...)
- primaria sa nu aiba nevoie de bani, altfel puteti constata ca poliesterul va costa prin primarie 500 ron mp, cand dvs il puteti cumpara cu 100 ron mp (cel mai scump) , ca vi s-a pus si tamplarie PVC desi dvs o aveati de 5 ani...
Exemplificarea nu este corecta deoarece "reabilitarea termica" in regie proprie inseamna numai amenajarea apartamentului, pe cand reabilitarea termica din programul national (prin primarie) inseamna si alte lucrari privind terasa, instalatia de caldura a blocului, fatada.

Ca primaria umfla facturile in cazul acestor lucrari este alta poveste in care ar trebui sa se implice conducerea asociatiei, dar sa nu ajungem tocmai la acest gen de comparatii!!!

Alte discuții în legătură

Reabilitare termica bloc si acoperis noemi r noemi r In blocul nostru se doreste sa se faca o reabilitare termica. Am o intrebare in cadrul reabilitarii termice intra in mod automat si acoperisul, sau se refera ... (vezi toată discuția)
Reabilitare termica a imobilului fara acordul proprietarilor alex68 alex68 Locuiesc intr-un bloc din sectorul 3 (Str. Padurea Craiului nr. 1, Blocul B2). Din luna februarie, administratia blocului a inceput sa ne perceapa bani pentru ... (vezi toată discuția)
Sunt obligata sa accept inchiderea balconului prin reabilitarea termica facuta de primaria sect 4, daca nu doresc acest lucru? diana-maracineanu diana-maracineanu As dori sa stiu daca exista vreo solutie legala in situatia urmatoare: -locuiesc in sectorul 4, undeva pe Bulevardul Alex Obregia, intr-un bloc in care s-a ... (vezi toată discuția)