avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Derogarea act normativ
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Derogarea act normativ

Buna ziua,

Imi cer scuze daca nu am postat in sectiunea potrivita, insa va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema:
- se poate acorda o derogare de la un art. dintr-un act normativ?
- daca raspunsul este afirmativ, care este procedura?

Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: abm , utilizator 16:57, 16 Iulie 2009
De aceea v-am intrebat despre ce act normativ este vorba ca sa va pot raspunde cat mai exact.
Ordinul ANSVSA 288/2006 privind lista PIF.
Este vorba de un PIF feroviar autorizat doar pentru controlul produselor de origine nonanimala destinate consumului uman.
Operatorii ec. solicita introducerea prin acelasi punct feroviar a transporturilor cu furaje vegetale destinate hranirii animalelor.
Cred ca trebuie sa adresati o cerere Directiei Generale de Inspectii si Coordonare P.I.F. din cadrul ANSVSA.

Nu cunosc prea bine legislatia in domeniu iar la o prima vedere sunt cam multe acte normative pentru o seara. Dar asta este opini mea.
Chiar in daca cererea este gresit indreptata se va comunica un raspuns in care , probabil, se va arata si institutia competenta sa o solutioneze
Ma intereseaza daca este suficienta o adresa in care sa se specifice ca se acorda o derogare temporara sau trebuie emis un nou ordin in care sa se mentioneze aceasta derogare.

Unde pot gasi mai mult informatii referitoare la derogarea de la un act normativ?
Ultima modificare: Joi, 23 Aprilie 2009
blackjack, utilizator
Este suficienta. De aceea este derogare si nu un ordin nou. Schimbarile legislative (sau derogarile) depind de emitent. adica daca ministrul sanatii da un ordin nu poate ministrul culturii dea o derogare. Depinde de felul actului... ma rog, mai multe aspecte (parerea mea)

Nu stiu sa va indrum spre vreun site unde sa gasiti aceste lucruri explicate

Alte discuții în legătură

Returnarea stimulentului de inserție pentru cele 126 zile de concediu de maternitate Georgiana Lungu Georgiana Lungu Bună ziua! În perioada 03.01.2018- 09.05.2018, am fost în concediu de maternitate pentru al doilea copil şi am primit stimulent de inserție pentru primul ... (vezi toată discuția)
Contract de transport feroviar de marfa sorina.scurtu sorina.scurtu Poate cineva sa-mi spuna care este termenul de prescriptie a dreptului Transportatorului de a solicita Clientului (partile unui contract de transport feroviar ... (vezi toată discuția)