avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Judecare pentru neplata salariilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Judecare pentru neplata salariilor

Buna seara,am o problema juridica si am nevoie de dumneavoastra.Acum un an si ceva am dat in judecata o firma care nu mi-a platit salariile,judecatoarea a pus un expert contabil sa analizeze actele contabile,a luat amenda pana acum de doua ori a cate 500 de ron si nu a prezentat nici un document.Problema este ca am auzit ca respectivul patron a vandut firma cu angajamente cu tot.Intrebarea mea este daca se poate asa ceva si ce mai pot face eu?
Va rog din suflet,astept cu nerabdare raspuns.
Cel mai recent răspuns: alinamariananistor , utilizator 21:14, 11 Ianuarie 2018
Chiar daca societatea nu face apel , dvs puteti exercita calea de atac a apelului impotriva hotararii respective.
Buna ziua,am facut apel si noi si firma iar Curtea de Apel a respins,si a aramas hotararea de la tribunal dfinitiva si inrevocabila. Deja a fost la executor si i-a inmanat actele pentru executare.
Intrebarile mele sunt:
1.”Obliga parata sa plateasca reclamantului o despagubire egala cu salariile indexate,majorate si reactualizate si cu celalalte drepturi de care ar fi beneficiat salariatul pe perioada 05.12.2011 pana la data pronuntarii sentintei 20.09.2016”;
a)ce salariu se ia in calcul,se face salarizarea pe fiecare luna a anlui respectiv?;
b)se face o medie a salariului pe anul respectiv?;
c)sau se ia ultimul salariu?.
Va rog sa ma ajutai ca nu inteleg.A ramas sa facem o expertiza contabila,cand hotaraste executorul.
2.Daca firma are balanta negativa,cum poate fi executata firma?
3.Cat timp dureaza sa poata fi recuperat prejudiciul?
4.Poate firma sa intre in insolventa chiar daca este executata,astfel incat sa nu mai poata fi recuperat prejudiciul?
5.Poate fi vanduta firma,astfel incat sa nu mai poata fi executata?
Va multumesc foarte mult pentru ajutor si va doresc o primavara frumoasa.
Ultima modificare: Joi, 2 Martie 2017
alinamariananistor, utilizator
1. Se ia in considerare salariul lunar pe care l-ati fi avut in perioada 05.12.2001 - 20.09.2016

2. Pot fi puse in vanzare bunurile societatii.

3. Depinde de activele societatii in cauza.

4. Societatea poate intra in insolventa.

5. Vanzarea nu exonereaza de raspunderea executarii.
Buna ziua,cu parere de rau dar am nevoie se sfatul d-voastra,astazi a fost sotul meu la executor si a ramas sa faca scrisorle prin care sa se puna proprire pe conturi ,din pacate administratorul societatii a hotarat sa introduca insolventa pe data de 26.04.2017,dar pe portalul tribunalului mai gasesc inca o procedura de cerere de insolventa tot pe firma care ulterior acestei cereri s-a mutata pe data de 29.03.2017.

Acesta este prima inregistrare:
Nr. unic (nr. format vechi) : 3042/63/2017
Data inregistrarii 08.03.2017
Data ultimei modificari: 15.03.2017
Sectie: Secţia a II-a Civilă
Materie: Faliment
Obiect: procedura insolvenţei
Stadiu procesual: Fond

Şedinţe
26.04.2017
Ora estimata: 09:30
Complet: C5F
Tip solutie:
Solutia pe scurt:
Document:

Iar aceasta este cea de-a doua.
Nr. unic (nr. format vechi) : 3042/63/2017/a1
Data inregistrarii 13.03.2017
Data ultimei modificari: 14.03.2017
Sectie: Secţia a II-a Civilă
Materie: Faliment
Obiect: procedura insolvenţei
Stadiu procesual: Fond

Sedinte:
29.03.2017
Ora estimata: 09:30
Complet: C5F Camera de Consiliu
Tip solutie:
Solutia pe scurt:
Document:

Am urmatoarele intrebari:
1.Executorul nu poate face proprire decat pe contul unde gaseste ca are firma bani sau poate la toate bancile?
2.Daca reuseste sa introduca insolventa,sotul mai poate sa recupereze ceva?
3.cand pot sa-l execut pe bunuri?,astazi am facut propririle.
4.Daca vreau sa ma duc la alt executor,pot?
5.Cum imi pot recupera bani,sau bunuri din societate mai repede,pana in insolventa?
5.Calculul judecatoarei este pe o anumita suma ,daca imi plateste banii si urmeaza sa-mi faca calculul un contabil jurist (in cat timp imi poate face calculul?) ramane proprirea pana se face calculul sau se ridica?

Ultima modificare: Marți, 21 Martie 2017
alinamariananistor, utilizator
alinamariananistor a scris:

.....

Am urmatoarele intrebari:
1.Executorul nu poate face proprire decat pe contul unde gaseste ca are firma bani sau poate la toate bancile?
2.Daca reuseste sa introduca insolventa,sotul mai poate sa recupereze ceva?
3.cand pot sa-l execut pe bunuri?,astazi am facut propririle.
4.Daca vreau sa ma duc la alt executor,pot?
....

1. Executorul poate intocmi adrese de nfntare a popririi la toate bancile unde angajatorul are cont deschis.

2. art.75 din Legea 85/2014
(1) De la data deschiderii procedurii se suspendă de drept toate acţiunile judiciare, extrajudiciare sau măsurile de executare silită pentru realizarea creanţelor asupra averii debitorului. Valorificarea drepturilor acestora se poate face numai în cadrul procedurii insolvenţei, prin depunerea cererilor de admitere a creanţelor. Repunerea pe rol a acestora este posibilă doar în cazul desfiinţării hotărârii de deschidere a procedurii, a revocării încheierii de deschidere a procedurii sau în cazul închiderii procedurii în condiţiile art. 178. În cazul în care hotărârea de deschidere a procedurii este desfiinţată sau, după caz, revocată, acţiunile judiciare sau extrajudiciare pentru realizarea creanţelor asupra averii debitorului pot fi repuse pe rol, iar măsurile de executare silită pot fi reluate. La data rămânerii definitive a hotărârii de deschidere a procedurii, atât acţiunea judiciară sau extrajudiciară, cât şi executările silite suspendate încetează.
...

3. Executorul judecatoresc stabileste procedura de executare a bunurilor mobile sau imobile.

4. Puteti merge la alt executor .

Alte discuții în legătură

Falsificarea semnaturii angajatului de catre angajator motanufelix motanufelix Salutare tutror Am incheiat un contract de munca cu o firma al carei administrator imi era si prieten la momentul respectiv, motiv pentru care am si acceptat ... (vezi toată discuția)
Litigiu de munca Nina1 Nina1 Angajatorul a completat si semnat in numele meu cererea de demisie pe care a anexat-o la cererea de incetare a CIM.In prealabil a completat si semnat in numele ... (vezi toată discuția)
Falsificarea semnaturii angajatului de catre angajator motanufelix motanufelix Salutare tutror Am incheiat un contract de munca cu o firma al carei administrator imi era si prieten la momentul respectiv, motiv pentru care am si acceptat ... (vezi toată discuția)