avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducerea sub influenta alcoolului cu o alcoolemie de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducerea sub influenta alcoolului cu o alcoolemie de peste 0.8

Buna ziua! Am facut o prostie cat mine de mare pe data de 05.03.2014 #-o. Am condus sub influenta alcoolului. Mentionez ca in aparatul etilotest mi-a iesit 0.99g/l. Dupa ce am suflat in aparatul etilotest, am fost sa mi se recolteze probele biologice, la care inca nu am aflat rezultatul. Cum as putea sa aflu rezultatul acestor probe? Exista vreo sansa sa-mi recuperez permisul fara ca acesta sa-mi fie anulat??? Mentionez ca aveam categoriile: A, B, C, E si nu am antecedente! am 20 de ani si sunt student, daca ar putea ajuta la ceva! As vrea sa stiu daca dupa noul cod penal as avea sanse sa nu-mi anuleze permisul! Va rog ajutati-ma!!! Nu stiu cum se procedeaza pt ca inca nu am vb cu nicio persoana specializata in acest domeniu! Va Multumesc!!!!!!!
Am inteles! Un sfat prin care sa pot grabi procesul imi puteti da ??? am inteles ca dureaza cam mult pana se da o hotarare in astfel de cazuri sau pana ajunge dosarul. Va multumesc!
Nu pot sa aflu cine o sa ma judece pana la data in care o sa aiba loc procesul???
hotzu a scris:

Nu pot sa aflu cine o sa ma judece pana la data in care o sa aiba loc procesul???

Dosarul se distribuie aleatoriu in momentul in care ajunge la instanta, nu puteti afla cine va judeca, de altfel nu vad relevanta acestei intrebari si cu ce va ajuta.
Permisul de conducere va fi anulat.

Aveţi posibilitatea să redobândiţi dreptul de a conduce autovehicule, respectiv să obţineţi un nou permis de conducere.
Numai în situaţia în care fostul titular al permisului de conducere îndeplineşte una din condiţiile art. 116, alin.1, lit. a,b,c,d menţionate mai jos, atunci acesta poate solicita aprobarea prezentării la examen în vedere redobândirii permisului de conducere, pentru toate categoriile avute anterior. Astfel, pentru redobândirea permisului de conducere care a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare, solicitantul se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, dacă a intervenit una din situaţiile următoare:

-- au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii penale sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;

-- a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;

-- interzicerea dreptului de a exercita profesia sau ocupaţia de conducător de autovehicule, prevăzută la art.64 lit.c) din Codul penal, a expirat sau a fost revocată.

probele biologice trebuie sa le platesc eu sau cum se procedeaza ca eu inca nu stiu rezultatul probelor ??? cum pot sa procedez ca macar pe acestea sa le pot vedea mai rapid???

Alte discuții în legătură

Alcoolemie noul cod penal mirc94 mirc94 buna ziua, in luna iulie am fost prins la volan cu o alcoolemie de 1.5 in sange. dupa ce am fost al procuror, acesta a tot amanat iar acum am aflat ca noul ... (vezi toată discuția)
Codul rutier pyl pyl as vrea sa va intreb si eu daca de la intrarea in vigoare a noului c.p si c.p.p,pot beneficia de o pedeapsa mai mica datorita faptului ca am fost depistat in ... (vezi toată discuția)
Art 336.alin 1 paiselena paiselena Buna ziua. Sotul meu a condus avand 0,42alcool in aerul expirat si i s-a retinut permisul de conducere.I s-au recoltat si probe de sange dar inca nu stim ... (vezi toată discuția)