avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducerea sub influenta alcoolului cu o alcoolemie de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducerea sub influenta alcoolului cu o alcoolemie de peste 0.8

Buna ziua! Am facut o prostie cat mine de mare pe data de 05.03.2014 #-o. Am condus sub influenta alcoolului. Mentionez ca in aparatul etilotest mi-a iesit 0.99g/l. Dupa ce am suflat in aparatul etilotest, am fost sa mi se recolteze probele biologice, la care inca nu am aflat rezultatul. Cum as putea sa aflu rezultatul acestor probe? Exista vreo sansa sa-mi recuperez permisul fara ca acesta sa-mi fie anulat??? Mentionez ca aveam categoriile: A, B, C, E si nu am antecedente! am 20 de ani si sunt student, daca ar putea ajuta la ceva! As vrea sa stiu daca dupa noul cod penal as avea sanse sa nu-mi anuleze permisul! Va rog ajutati-ma!!! Nu stiu cum se procedeaza pt ca inca nu am vb cu nicio persoana specializata in acest domeniu! Va Multumesc!!!!!!!
Nu mai visa cai verzi pe pereti!
Iti spun din experienta !La aproape 1.8 la mie cit o sa ai sigur .pa permis pa mai stiu eu ce !
Tu bucura-te sa nu faci puscarie cu executare ,nu te mai gindii la permis!Si nu mai intinde procesele ,ca iei din timpul tau !daca scapi cu suspendare dupa un an poti da din nou de permis !
Sti ce se mai poate face-cere prin avocat calcul retroactiv la alcoolemie ,contesta probele biologice ca nu ai semnat sau nu ai pus tu degetul pe sigiliu si tertipuri din astea !
Dar te lungesti
Oricum permisul o sa ti-l anuleze !SIGUR
Sa scurtezi procesul ,te duci recunosti totul nu mai ceri nimic,spui ca ai gresit ,nu o sa se mai intimple si -asta este !
BAFTAAAAAAA
hotzu a scris:

Am facut o prostie cat mine de mare pe data de 05.03.2014 #-o. Am condus sub influenta alcoolului.

@nicolaegerlitz, fapta a fost savarsita dupa intrarea in vigoare a NCP la 1 febr. 201 astfel că determinarea concentraţiei de alcool în sânge relevantă pentru reţinerea infracţiunii prevăzute la art. 336 se face la momentul prelevării probelor biologice, fără posibilitatea unei recalculări ulterioare.

Art. 336 Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.

In concluzie, nu se mai face recalculare.
cu executare nu are de ce sa-mi dea pentru ca nu am omorat pe nimeni! Pt mine cel mai mult conteaza sa sper totusi ca nu mi-l va anula dp noul cod penal!!! si la alcoolemia pe care o am eu, nu cred ca ma mai poate ajuta vreo contraexpertiza sau cv de genu ... poate doar sa contest ca nu o sa am cutia sigilata pt ca tipa de la spital a rupt sigiliul :( inca nu stiu nimic! astept probele care sper sa vina cat mai repede !!! va multumesc tuturor si in caz ca mai auziti ceva va rog sa-mi mai spuneti si mie cate ceva!!! ORICE!!!

-- a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;

buna ziua, in urma conducerii vehiculului pe drumurile publice sub influenta bauturilor alcoolice in anul 2010, mi s-a dat o sentinta cu suspendare de 3 ani, pe data de 18.11.2011 ( data pronuntarii )

as dorii sa stiu, ce inseamna 1 an de la data ramanerii definitive a pedepsei, ca am voie sa dau pentru permis dupa 3 ani, adica incepand cu 18.11.2014 sau in 18.11.2015 ?
dc v-a dat asa de mult ??? ati facut accident sau ceva?

Alte discuții în legătură

Alcoolemie noul cod penal mirc94 mirc94 buna ziua, in luna iulie am fost prins la volan cu o alcoolemie de 1.5 in sange. dupa ce am fost al procuror, acesta a tot amanat iar acum am aflat ca noul ... (vezi toată discuția)
Codul rutier pyl pyl as vrea sa va intreb si eu daca de la intrarea in vigoare a noului c.p si c.p.p,pot beneficia de o pedeapsa mai mica datorita faptului ca am fost depistat in ... (vezi toată discuția)
Art 336.alin 1 paiselena paiselena Buna ziua. Sotul meu a condus avand 0,42alcool in aerul expirat si i s-a retinut permisul de conducere.I s-au recoltat si probe de sange dar inca nu stim ... (vezi toată discuția)