avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort in Romania, recuperare minor din Italia
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort in Romania, recuperare minor din Italia

buna ziua as vrea sa ma ajutati si pe mine. in urma cu 2 ani am fost plecata in italia cu sotul si copilul minor, in urma nentelegerilor dintre mine si sot eu am revenit in romania dar fara copil , eu am intentat proces de divort iar pe 10 mai am a doua infatisare la care se va prezenta si sotul care a revenit si el in urma instintari de catre mine la domiciliul din italia dar venind fara copil lasandu-l cu mama sa . vreau sa stiu daca este corect ceea ce a facut el , sa se prezinte la divort fara copil , lasandu-l intr-o tara straina si ce sanse am sa-mi recuperez copilul in situatia precizata. multumesc
Cea mai mare problema e ca are un an fara mama si, daca in timpul asta n-a fost niciun pericol pentru copil, nu vad de ce o instanta i-ar muta locuinta. E mult un an, foarte mult, mai ales ca acum copilul e la varsta la care incepe sa aiba nevoie de tata mai mult decat acum un an... cand in nevoile copilului mama era primordiala.
E o mare-mare problema.
e la varsta la care incepe sa aiba nevoie de tata mai mult decat acum un an ... dar de mama nu are nevoie sau nu mai inteleg ce legi avem in tara asta. inteleg ca nu am facut bine ca am plecat de acolo fara ea dar , nu cred ca exista o lege in care sa oblige femeia sa ramana intr-o casnicie care nu mai poate continua si binenteles ca sotul nu a fost deacord sa-mi dea fata sa o i-au cu mine de aceea am fost nevoita sa plec singura in tara , sa intentez divort si sa-mi recuperez copilul prin lege dar din cate imi spuneti legea e de partea tatalui care tine copilul in italia dinadins sa se rabune pe mine si sa indeparteze copilul de mine . intradevar un an este foarte mult in conditiile in care se misca autoritatile in romania , de acum un an am intentat si eu divort .probabil ca un tata care locuieste in italia cu chirie , se afla la munca in italia provizoriu lucrand in agricultura , adica azi sunt capsuni maine nu mai sunt are mai multe sanse sa obtina custodia copilului decat mama care are o locuinta statornica locuind cu parintii si fiind propietatea acestora si toti avand locuri de munca stabile . probabil ca nu imi dau eu seama care este interesul superior al minorului aici.
Doamna, am spus clar, in acest an a fost copilul dv. in pericol? Ati avut banuieli ori dovezi ca nu e bine ingrijit? Atunci puteati reclama.
Daca nu ati reclamat inseamna ca e bine copilul. Daca de un an copilul e bine, daca sta cu tatal de la 4 ani... copilul are o sansa in plus sa ramana la tata.
Nu spun ca asa va fi, dar e o sansa in plus raportat la stabilitatea copilului.
Sper din suflet ca aveti avocat, v-am spus deja, trebuia sa mergeti acolo, sa vorbiti cu copilul, sa reclamati daca e o problema... v-am dat si solutii, daca nu le aplicati, nu e de vina legea romana.

Pe de alta parte nici sotul nu sta pe roze, dar nu stim mai nimic despre situatia lui, daca intre timp s-a facut ceva privind actele lui, rezidenta, loc de munca etc.
Nu retin daca ati intretinut copilul in timpul asta, daca ati trimis bani sau haine, pachete etc. pentru copil.

Nu cunosc situatia intr-atat incat sa va dau o solutie concreta, doar cateva idei disparate...
nu i-am trimis nimic copilului ca nu aveam cum daca sotul nici la telefon nu vrea sa mi-l dea dar sa mai accepte ceva din partea mea dar de faptul ca este in pericol as putea spune ca : traieste intr-o familie dezorganizata , bunicul este cosumator de bauturi alcoolice si face scandal in fiecare seara , isi agreseaza sotia si ii adreseaza injurii iar sotul meu a specificat in intampinare ca bunica paterna se ocupa de copil si plus de asta nici sotul meu nu are un stil de viata adecvat , fregventeaza barurile chiar are si permisul suspendat din cauza bauturii si astazi este cu o femeie maine cu alta pe cand eu ii pot oferii un camin stabil copilui.in cea ce priveste actele am inteles ca si-ar fi rezolvat cu rezidenta si cu actul de identitate italian dar asta nu cred ca o sa-l ajute prea mult , avand rezidenta sau nu acolo tot cu chirie locuieste...copilul s-a nascut in romania , tatal este roman , pana si cantareata Antonia care se afla intr-un caz similar ar avea mai multe sanse ca mine desii copilu este nascul in italia si tatal copilului este italian. eu va multumesc foarte mult pentru sfaturi este bine sa stiu cat de grava este situatia si sa fiu cu piciarele pe pamant tot timpul.
Doamna, nu stiu cate sanse aveti, aveti avocatul cu care ati inceput demersul si aveti incredere in el. Situatia nu e roz, dar nici pentru sot nu e si asta e in avantajul dv.
Totusi, cum sa lasati in pericol un copil un an de zile, asta se va intreba instanta... daca un an de zile nu i s-a intamplat nimic, poate ca nu e atat de grava situatia. Si poate ca daca era un pericol real l-ati fi luat de-acolo. Si important era sa trimiteti ceva copilului, nu sa primeasca sotul, era bine sa aveti pachete respinse. Sau bani.
Nu conteaza ca stau in chirie sau altfel. E pacat ca nu v-a spus asta avocatul, este deosebit de important efortul de a vedea copilul, de a merge si a ciocani la usa sa nu va deschida sotul, sa chemati un martor sau potilia... e deosebit de important sa trimiteti pensie, in natura sau altfel...
Nu conteaza daca sotul nu primeste, ba chiar va era de ajutor sa nu primeasca... caci ce va spun eu e in folosul copilului si al luarii sale de catre dv.
Din pacate, mult timp a trecut fara o actiune clara, doar dosarul in instanta nu arata determinare si nici ca acel copil ar fi in pericol.

Alte discuții în legătură

Reincredintarea minorei de 14 ani spre tata eceamihaela eceamihaela fata a fost incredintata mamei la varsta de 2 ani dupa divort . mama a plecat de 9 ani sa lucreze in strainatate si vine o data pe an acasa iar fata a fost in ... (vezi toată discuția)
Custodie copil minor oanamaiu oanamaiu Buna ziua, Eu si sotul meu vom divorta, avem impreuna o fetita(4 ani), se pare ca nu putem ajunge la o intelegere de custodie comuna(cum as fi vrut eu) si ... (vezi toată discuția)
Custodia comuna a copilului cu domiciliul în italia Gabriela 28 Gabriela 28 Buna seara... In urma divortului in fata judecatorului sa stabili custodia comuna dar copilu are domiciliu stabilit cu mine in Italia. In actiunea de divort nu ... (vezi toată discuția)