Un copil care este indepartat de un parinte este un copil care a pierdut.
Corect, insa nu il indeparteaza nimeni, ci parintele isi indeparteaza singur copilul de el prin comportamentul fata de copil. Daca nu a avut o relatie cu el chiar si la distanta, nu poate apara acum ca o floricica si sa aiba pretentie ca fiul sa ii sara in brate si sa fie gata de plecare. Cu copilul trebuie sa ai o relatie constanta, nu sa il folosesti ca manta de vreme rea.
ce bine e sa mearga in vacanta cu tatal si ce fain va fi.
Si daca nu va fi ?
nu ar trebui ca dupa o despartire intre tata si copil de peste un an sa petreaca numai tatal cu copilul ceva timp daca nu vrea si cu mama, macar singur cu copilul?
Sa ii explice ce si cum in faza asta ? Cum ii explici copilului la 5 ani ca mami nu vine , dar ce fain va fi sa mergi cu tati ca si asa nu l-ai mai vazut de ceva vreme si cu tanti pe care n-o cunosti, dar e bine sa mergi. Nu conteaza nici tatal, mama sau tanti, ci copilul insa nu cred ca pt copil e momentul de cunoastinte noi si vacante in deplasare.
offtopic- si mie mi-a zis mama ca va fi fain la "tati" in vacanta si "tanti" m-a invatat sa fumez..nu stiu daca a fost bine, dar fain a fost :)