avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Minor luat cu forta de tata de langa mama lui
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Minor luat cu forta de tata de langa mama lui

Buna ziua!Locuiesc in tara cu copilul meu,iar sotul meu care lucreaza in afara,vine in cateva zile si va intenta divort.Vrea sa mearga cu copilul la mama lui pentru doua saptamani,insa eu nu sunt de acord pna la finalizarea procesului.Mama lui sufera de etilism cronic(are hartii de la medic),sotukl meu e instabil nervos din cauza divortlui si nu sunt de acord ca cel mic sa plece asa mult timp de langa mine.M-a amenintat ca il ia cu forta.Din punct de vedere legal cum stau lucrurile?Are dreptul sa faca asa ceva sau pot face plangere la politie?
Un copil care este indepartat de un parinte este un copil care a pierdut.

Corect, insa nu il indeparteaza nimeni, ci parintele isi indeparteaza singur copilul de el prin comportamentul fata de copil. Daca nu a avut o relatie cu el chiar si la distanta, nu poate apara acum ca o floricica si sa aiba pretentie ca fiul sa ii sara in brate si sa fie gata de plecare. Cu copilul trebuie sa ai o relatie constanta, nu sa il folosesti ca manta de vreme rea.

ce bine e sa mearga in vacanta cu tatal si ce fain va fi.

Si daca nu va fi ?
nu ar trebui ca dupa o despartire intre tata si copil de peste un an sa petreaca numai tatal cu copilul ceva timp daca nu vrea si cu mama, macar singur cu copilul?
Sa ii explice ce si cum in faza asta ? Cum ii explici copilului la 5 ani ca mami nu vine , dar ce fain va fi sa mergi cu tati ca si asa nu l-ai mai vazut de ceva vreme si cu tanti pe care n-o cunosti, dar e bine sa mergi. Nu conteaza nici tatal, mama sau tanti, ci copilul insa nu cred ca pt copil e momentul de cunoastinte noi si vacante in deplasare.
offtopic- si mie mi-a zis mama ca va fi fain la "tati" in vacanta si "tanti" m-a invatat sa fumez..nu stiu daca a fost bine, dar fain a fost :)


Ultima modificare: Marți, 6 Mai 2014
gi-jane2, moderator
Are 5 ani, e varsta la care incepe desprinderea de mama, chiar si ca varsta e ok.
De indepartat eu cred ca il indeparteaza amandoi, amandoi fac aceeasi greseala, pun conditii bune pentru ei ca adulti, nu pentru copil. Eu, una, aici nu vad mare diferenta intre cei doi.

Ideea e ca incerc sa ii explic doamnei ce face ea si care sunt urmarile; sa vorbesc despre aberatiile celeilalte parti nu ajuta, atata timp cat cealalta parte nu citeste. De aceea, pare ca o chinui doar pe doamna cu idei si sfaturi, pentru ca ma adresez doar ei; la ce ar ajuta sa spun ca tatal ar trebui sa faca si sa dreaga? Ca sa dau apa la moara discutiilor inutile de tipul:”Vezi, nu face...”
Domnul e lipsa de aici, nu pot sa-l influientez, asa incat nu consum efort sa-i spun si lui ce tampenii face cu pruncul sau. E ca si cum as tine o lectie unei clase goale.

Oricum, stiu personal femei care, in timpul deplasarilor copilului la tata, au avut incredere mai mult in mama tatalui copilului lor sau in sotia acestuia decat in tatal insusi.
Ideea e ca nu conteaza, conteaza doar sa aiba o relatie. Il invata sa fumeze? Neplacut, dar mai neplacut e un copil cu o lipsa de incredere in el.
La 5 ani e greu de crezut sa se apuce de fumat, totusi.

[editat]Ce mama as fi daca as lasa copilul cu ei?Nu se ia de fumat,dar ii strica mintea.E o femeie [editat] care umbla aproape dezbracata si care in loc sa isi creasca copilul( pe care i-l creste maica-sa) umbla prin cluburi cu barbati insurati si generosi.Cum sa nu fie diferenta intre mine si sotul meu.Pe el [editat] ,care insurat fiind si cu copil,l-a bagat in datorii,l-a pacalit,dar pe mine nu!Sunt doi iresponsabili,el poate sta oricand cu copilul lui,dar cel putin cat nu suntem divortati si cat copilul inca e mic,acesta nu are ce cauta langa femeia asta [editat]!
Ultima modificare: Miercuri, 7 Mai 2014
gi-jane2, moderator
Se vorbeste de binele copilului , dar se uita ce inseamna binele acesta. E bine ca minorul sa mearga in concediu cu tatal absent (cel putin de 1 an si 7 luni)? DA, dar cu conditia ca acesta sa fie capabil sa ii asigure minorului siguranta emotionala , o stabilitate a mediului care se creeaza prin respectarea unor reguli pe care copilul le cunoaste(tatal absent le stie?) , fara ca acesta sa fie martor la manifestarile ''de tandrete'' ale noului cuplu (cu siguranta ele vor exista)in conditiile in care copilul nu intelege ce se intampla cu cei doi parinti! De ce tati nu o iubeste pe mami , de ce tanti asta noua acapareaza atentia lui tati , de ce tata a venit doar pentru scurt timp si a inceput sa ii faca rau lui mami, de ce EU copilul sunt aruncat de colo colo? Deocamdata nu exista nici un divort (poate nici nu va fi, nu stim), poate tatal vine anul acesta insotit de doamna cu piercinguri si la anul cu o doamna rasa in cap , nu poti sa ametesti un copil in asa hal si sa spui ca o faci din dragoste de parinte!Este de inteles dorinta mamei de a-l tine departe de toata murdaria creata. Pana nu se limpezeste situatia, iar copilului nu ii sunt explicate faptele in asa fel incat sa inteleaga ca cei doi raman parintii lui chiar daca nu mai sunt impreuna , acesta nu ar trebui sa se transforme intr-un YO-YO.Traumele emotionale pe care acest copil le poate avea in urma unui (eventual)divort prost manageriat pot sa ii distruga viata. Copii , mai ales baietii au nevoie de indrumarea unui barbat, acesta fiind modelul dupa care se vor orienta in viata, daca tatal are calitati extraordinare ca parinte, atunci, chiar daca nu va fi prezent tot timpul , copilul are sanse mari sa se dezvolte emotional in asa fel incat sa nu sufere. In cazul de fata,..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vizita refuzata de minor LauraPaler LauraPaler Buna seara , sunt divortata si am un copil minor in varsta de 5 ani fostul sot . Avand amandoi ''custodia '' in comun , el a venit din Franta dupa doi ani ... (vezi toată discuția)
Program de vizita ionelaagapie ionelaagapie Buna ziua...daca sunt divortata de 2ani jum,cu un copil de 4ani,care in tot acest timp tatal copilului l a vizitat de 3 ori,si de 2 ori in prezenta mea...vine ... (vezi toată discuția)
Neintelegere lucian23256 lucian23256 Fata mea este in Franta si lucreaza ca doctor stomatolog castigand destul de bine.Este casatorita cu un baiat care lucreaza in Romania ca programator.Are cu ... (vezi toată discuția)