Buna ziua . In urma unui vant puternic ,pe la jumatatea lunii martie , a fost smuls acoperisul unui bloc . Nu au fost victime doar un autoturism avariat partial . In urma unei hotarari de consiliu (al primariei) ni s-a acordat (asociatiei) o cantitate de lemn (busteni) pentru a-l valorifica cu scopul de a acoperii cheltuielile de reparatii si de a acorda despagubirii proprietarului autovehicolului avariat . Ce acte trebuie sa ne prezinte proprietarul (cerere + acte ca este proprietarul masinii , ....? ) pentru a-i putea acorda despagubirea . Daca nu are contract de vanzare cumparare ci doar o conventie cu proprietarul (masina e inmatriculata pe Bulgaria) cum trebuie sa procedam ? . Materialul lemnos acordat de primarie este padure pe picior , urmand sa facem un cotract cu o firma locala pt. valorificare . Negocierea cu firma (firmele) trebuie facuta in cadrul adunarii generale a asociatiei sau in cadrul comitetului executiv ? . va multumesc !
sunt curios daca cineva din cei care au comentat mai sus are studii juridice sau cunoaste putin din situatia prezentata mai sus.masina avariata imi apartine,acoperisul care a cazut era un acoperis fantoma in punct de vedere legal nu avea nici un sistem de prindere,ne-a pus viata in pericol zilnic,dar a costat bani frumosi.cat despre hirbul de masina pe care o detin prin procura notariala care imi permite sa fac ce vreau cu ea,inclusiv sa incasez daune,mi s-a cerut o expertiza auto,deoarece li s-a parut cam mare pretul,lucru pe are l-am facut,am adus un expert autorizat in sistem audatex,a constatat fiecare avarie,la final pretul reparatiilor ajungand la 38444,03ron.nu m-am bagat eu cu masina sub acoperis,era parcata in fata blocului in care locuiesc,daca aveam un accident din vina mea eram bun de plata,daca ma lovea cineva era bun de plata asiguratorul lui.aici,in situatia data poate stie cineva cine ar trebui sa-mi plateasca reparatiile sa-mi pot vedea de treaba cum spuneati mai sus,sau poate se ofera cineva sa o faca.
A inceput sa va vina mintea la cap. Asa frate, lasa legea sa-si spuna cuvantul, apoi abia acum ne spui ca acel acoperis nu avea nicio aprobare si bla,bla...
Pe de alta parte, la inceput am inteles ca pretindeti o suma, iar acum m-am ingrozit, adica expertu' a concluzionat ca paguba este de vreo 8500 de euro, nu cumva ai "scapat" 1-2 de 4 in plus cand ai scris suma?! Da' ce scula ai dom'le, ca uite ca da cu virgula? (Era bulgareasca, asa da, astia is vai de capul lor, dar au masini superbengoase pe care le dau la romani sa nu plateasca taxe. Ei vezi ca cineva nu bate cu paru'?
domnule grecu,masina am inscris-o in bulgaria cand erau la noi taxele de prima inmatriculare exorbitante,dar ea este de provenienta germana,este platita din bani munciti,asta nu inseamna ca trebuie sa mi-o distruga cineva.si daca se intimpla sa fie persoane acolo,cine raspundea de viata lor?noroc ca au plecat cei care au fost cu cateva minute inainte.si suma care apare in dosarul de daune este stabilita de audatex.interesati-va cine sunt .
Folositi-va de asigurarea facultativa si incasati despagubirea de la firma la care ati asigurat masina. Firma de asigurari pote cere, la randul ei, banii de la asociatia de proprietari.
Daca costurile de reparatie depasesc valoarea masinii (calculata functie de valoarea de catalog la care se aplica un coeficient de depreciere functie de varsta si uzura) orice firma de asigurari o va considera dauna totala si va va plati ~75% din valoarea in cauza plus epava.
Mi se pare normal ca aceeasi suma sa v-o plateasca asociatia. Daca ati fi avut CASCO, atat ati fi primit.
domnule adriantot, daca valoarea de achizitie a masinii a fost de 2500 EUR (cum declara savastefan), banui ca masina avea la momentul achizitiei peste 10 ani. Asiguratorii nu prea fac polite CASCO la masini cu o asemenea vechime...
Cat despre acoperisul ridicat ilegal, cine se face vinovat? Ati sesizat organele compentente?
Fond redresare-legal
mar32
Buna ziua,
Sunt ales presedinte nou al unui bloc din Bucuresti, fostul administator a adus un prejudiciu blocului in valoare de 140.000 lei,si prin sedinta ... (vezi toată discuția)