doar proprietarul bunului avariat poate formula cererea. Utilizatorul nu are aceasta calitate, astfel ca cetateanul bulgar trebuie sa formulize cererea, sa o traduca si abia apoi veti putea aproba in adunarea generala a proprietarilor blocului , sa se plateasca despagubirea.In opinia mea ar fi bine sa mergeti cu conventia de stingere a litigiului fie la un notar fie la un mediator (caz in care sa depuneti acordul de medire la instant pentru validarea sa)....success!
1. O cerere de despagubire poate fi formulata si de cel care foloseste in mod obisnuit vehiculul respectiv in baza unei procuri, cerere la care va atasa toate actele pe care le detine pentru a se putea dovedi solicitarea, insa pentru a incasa tot acea persoana banii, ii va trebui o procura speciala, din partea proprietarului, care va putea delega acea persoana sa ridice banii;
2 Cat priveste cuantumul despagubirii ( bani obtinuti dupa ce ati vandul lemnul), indiferent ce acte si marturii se aduc acolo, IMPORTANT e sa stabiliti VALOAREA REALA a masinii avariate si aici aveti nevoioe de un expert tehnic auto care sa stabileasca cat trebuie sa platiti. Nu prea merge dupa ureche ci dupa legislatia asigurarilor, care stabileste modalitatea de calcul a valorii reale a unui vehicul ce urmeaza a fi despagubit.
Altfel, riscati sa dati banii achitati in plus, din propriul buzunar al asociatiei.
Daca pagubitul se intelege cu cei din conducerea asociatiei asupra unei sume este suficienta aceasta intelegere fara alte expertize. Se intocmeste un proces verbal ce cuprinde intelegerea respectiva, se semnaeza de membrii comitetului executiv si de pagubit cu precizarea ca partile nu mai au nici o pretentie una de la cealalta, se achita banii din casieria sau contul asociatiei si viata merge inainte.
Daca nu va intelegeti sigur ca puteti ajunge in instanta si abia acolo se poate solicita efectuarea unei expertize judiciare efectuata de expert desemnat de instanta. Expertizele
extrajudiciare sunt doar informative si nu sunt recunoscute de instanta.
Intelegerea partilor este legea partilor, asa ca intelegeti-va ca va costa mai putin pe toti si ramaneti prieteni, vecini...
mi-au dat cei de la asociatie 2500E,probabil sa scape de mine,in procura notariala pe care mi-a dat-o bulgarul se specifica ca pot incasa sume de bani provenite din despagubiri in cazul in care autoturismul sufera vreo avarie,pretul de piata al unui bmw din seria 3 am vazut ca se invarte in jurul sumei de 5000E indiferent de km.deoarece s-a fabricat in editie limitata,cat despre intretinere m-am ocupat in cei trei ani in care am detinut-o,mai ales ca in noiembrie i-am facut ITP in Romania.Asigurare casco nu am putut face pentru ca anul fabricatiei era 1998,dar dupa ce mi-au dat banii mi-au luat si epava ca asa au hotarat in adunarea asociatiei,nici macar nu mi-au dat si mie o copie dupa procesul verbal care s-a intocmit la acea reconvocare sa am habar ce se intampla si ce au hotarat.Despre vinovatii de caderea acoperisului nu s-a interesat nimeni,Primaria a contractat firma care l-a construit nu ne-a intrebat nimeni daca il vrem,doar am vazut ca a aparut si a trebuit sa-l platim,dar in viziunea d-lui primar era vinovata nevasta mea ca nu a tacut si a mai chemat si televiziunea locala sa filmeze intamplarea.Nici acoperisul care s-a reconstruit nu este mai sigur ca cel cazut.In baza autoritatilor competente cred ca este mai sigur sa ne rugam sa nu fie vant,sa fim atenti cand ne apropiem de bloc,si probabil ca la un moment dat o sa mai cititi despre asta si speram sa nu fie cu victime,acum chiar am avut noroc.Multumim pentru incurajarile si urarile primite.