avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Prim-ministrul poate fi dat in judecata pentru ...
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Prim-ministrul poate fi dat in judecata pentru afirmatii mincinoase facute la tv?

Stiu ca pare ciudata intrebarea.
İdeea este ca prim-ministrul a declarat la tv ca toate pensiile se vor acorda mai devreme, fara sa specifice faptul ca aceia care isi ridica pensiile din banci, le vor primi la aceeasi data ca de obicei.
Dupa acel anunt, am observat pensionari agitati in fata bancilor, fiind siguri ca isi vor primi pensiile mai devreme decat de obicei, deoarece asa a declarat prim-ministrul la tv.
Nici ieri, pana la ora 15 acesti pensionari nu isi primisesera banii si erau foarte suparati.
İntrebarea pe care am pus-o aici, si-o puneau si ei.
Este posibil ca un prim-ministru sa fie actionat in judecata pentru declaratiile facute care nu concorda cu realitatea?
Multumesc domnule Patrick, nu este cazul meu, dar cine stie... Pe mine m-au impresionat acele persoane, erau asa debusolate. Anuntul ca pensiile lor se vor putea ridica de pe data de 14 a venit tarziu, dupa ce au dat telefoane la Casa de Pensii si au "stresat" angajatii bancilor.
A fost si o situatie cel putin hilara. Un domn pensionar isi astepta pensia, sotia sa o primise deja de la posta, si spunea ca nu are curajul sa ajunga acasa pentru ca sotia nu il crede ca doar asa s-a spus la tv. İncerca sarmanul sa faca haz de necaz, dar situatia era reala.
Patrick_ a scris:

Starea de de spirit a pensionarilor, nu prea contează pentru guvernanți (asta e o axiomă pe care cred că nu mai cazul să o explicăm aici, fiind de notorietate).

Corect. basescu le-a impozitat pensiile (mai nou ameninta in stil mafiot la tv pe cei care ii cerceteaza afacerile), Ponta le-a reintregit, ba le mai da si in avans.
@petricapetrisor

Nu ati inteles din pacate. Pensiile nu s-au dat toate in avans. Mai departe nu doresc sa intru in polemici inutile si sa ma abat de la subiect.

Ultima modificare: Miercuri, 16 Aprilie 2014
tarkan, utilizator
@trakan, @petricapetrisor:

Aveți dreptate, există multă lume debusolată și dezorientată.
Văd zilnic asemenea cazuri.

Problema e că nici Băsescu și nici Ponta și nici orice altă persoană nu le vor da niciodată oamenilor pensii în avans de Paști, sau pensi mărite, sau indexate sau etc.

Oamenii sunt singurii de vină pentru faptul că ajung la „mila” guvernanților, în loc să fie invers.
E vina lor pentru că se vând pentru doi mici și o bere în campaniile electorale, iar între acestea stau și pierd vremea la telenovele și se incântă cu manele...

Asta vor... și asta merită.

Din fericire există din ce în ce mai mulți care nu se încadrează în această categorie. Există o categorie de oameni care nu așteaptă nici de la Băsecu și nici de la Ponta milă, ci își creează o bunăstare prin munca lor.

După părerea mea, puteți să vă plângeți mult și bine, și să vă consolați cu talkshow-urile în care fiecare îți dă cu părerea și îi înjură pe ceilalți, că tot nu veți avea pensie mai mare sau mai devreme ;)

Totul depinde de voi... și nu de ceilalți.
Păcat că sunt oameni care au ajuns la o anumită vârstă și nu au înțeles încă asta.
@patrick_
Va inteleg punctul de vedere, dar sa nu generalizam ca toti pensionarii voteaza dupa cum li se arunca micul sau berea.
İn general, persoanele care isi primesc pensiile prin banca au altfel de gandire, ca or exista si exceptii, este posibil.
Mama mea isi primeste pensia prin banca si am insotit-o incepand cu data de 9 pentru a-si ridica pensia, asa am asistat la acele discutii. Pot spune ca toti au inteles ca se vireaza pensiile mai devreme, oare sa fie posibil ca toti sa fie cu probleme de intelegere? Nu cred. Anuntul ca se vireaza normal a venit mult prea tarziu, iar ei au fost anuntati de angajatii bancii, nu au stat la telenovele.
Pacat ca au fost mintiti, li s-au mai luat si bani la fiecare verificare la ATM.
Eu am pus problema despre acel anunt ca se vor da pensiile anticipat, nu pe cine au votat.

Alte discuții în legătură

Și, ați votat astãzi? de ce? Gabriela  Pintea Gabriela Pintea Bună ziua! Ați votat astăzi? Dacă da, de ce da? Dacă nu, de ce nu? Eu nu am votat. Ultima oară când am votat îmi amintesc, alături de alte ... (vezi toată discuția)
O radiografie a clasei politice romanesti. POPA GHEORGHE POPA GHEORGHE Circula pe internet. Manifestul Romanului Disperat ! Protestez ! NU este necesar ca toti sa fie de acord cu cele de mai jos. Nu înţeleg de ce ţipă ... (vezi toată discuția)
Plângere penalã pe numele presedintelui suspendat pentru trãdare si nu numai Ana Cristina Margu Birou de mediator Ana Cristina Margu Birou de mediator Avocata M. A. şi profesorul american de origine română I. R., semnatar al Cartei 77, analist politic timp de 30 de ani în New York şi membru al United ... (vezi toată discuția)