avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Declarat vinovat de agentul de circulație ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Declarat vinovat de agentul de circulație deși toatã lumea mã considerã nevinovat

Bună ziua!
Am avut ghinionul să am un accident de circulație, doar cu pagube materiale, în care deși mă consideram 100% nevinovat, m-am trezit cu surpriza că sunt declarat vinovat de agentul care nu era la fața locului în momentul accidentului. Nefericirea s-a întâmplat astfel:
Circulam regulamentar pe un drum cu o bandă pe sens și am semnalizat stânga cu intenția de a vira pe un drum secundar. M-am asigurat. Din față nu venea nici o mașină, iar în spate era un logan care semnaliza tot stânga cu intenția de a vira pe același drum. În timp ce executam manevra la stânga (trecusem peste axul drumului cu aproximativ 1/2 m) am zărit cu coada ochiului o mașină care se angajase în depășire cu viteză destul de mare. Am frânat instinctiv, iar "bizonul" a făcut o manevră de evitare a mea prin stânga, acroșându-mă cu partea lui dreaptă, s-a redresat și a revenit apoi pe sensul normal de mers și oprindu-se la o distanță considerabilă.
Ne-am dat jos din mașini, nu ne-am înțeles asupra culpei și am sunat la 112. Aceștia m-au îndrumat spre secția de poliție datorită absenței victimelor.
Șoferul mașinii din spatele meu, care probabil a văzut mai limpede faptele a oprit și m-a asigurat că celălalt participant la accident e de vină și mi-a lăsat nr. de tel. pentru orice eventualitate.
Am plecat spre secția de poliție și încă de la ajungerea mea acolo agentul care se ocupa de caz fără să vadă prea multe dovezi mi-a sugerat să fac înțelegere amiabilă că e mai bine. Am crezut inițial că vorbește cu celălalt șofer, dar ..... nu. Am rămas stupefiat ...... Am încercat să aflu pe ce se bazează când mă declară vinovat, și mi-a motivat faptul că se bazează pe urmele de pe mașini (a mea stânga față, a celuilalt dreapta și mai mult spate, pe portieră). I-am explicat agentului că a făcut o manevră de evitare și din acea cauză a fost lovit mai mult în spate, dar nu l-am convins. Am solicitat să vină și martorul (șoferul mașinii din spatele meu) dar nu l-a interesat pe domnul agent. Totuși l-am sunat și a venit omul destul de repede la poliție. I s-au pus câteva întrebări, dar domnul agent nu a fost interesat, deși îmi susținea cauza și i-a spus să plece fără măcar o declarație scrisă.
M-am ciondănit puțin cu domnul polițist pentru că nu mă lăsa să dau niște telefoane să mai aflu o părere și pentru că iî cam dicta celuilalt ce să scrie în declarație și la sfârșit am specificat pe procesul verbal că nu dau asigurarea celuilalt, că nu sunt de acord cu măsura luată și că mă consider nevinovat.
În procesul verbal este trecut faptul că nu m-am asigurat la efectuarea manevrei la stânga și conform art 108/1/b/3 și 100/2 am primit 4 puncte amendă și 3 puncte penalizare.
Menționez faptul că eram în mașină cu soția și cu cei doi copii ai noștri iar celălalt conducător auto cu soția acestuia.
Toate mențiunile de mai sus le-am făcut și în declarația de la poliție, mai puțin faptul că martorul a venit la poliție și nu i s-a luat declarație scrisă.
Vă rog, dacă puteți, să-mi spuneți dacă conform codului rutier sunt eu vinovat și să mă sfătuiți cum să procedez.
Vă mulțumesc anticipat!!!!
Trebuie sa cautati daca are bunuri, daca a avut anterior executarii sau in timpul ei. Vorbiti cu executorul, fata in fata. Depinde cat ii cunoasteti detalii personale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident pe linie tramvai costi84 costi84 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru urmatoarea situatie:astazi, mergand pe un drum cu 2 benzi pe sens, la mijloc linie de tramvai in ambele ... (vezi toată discuția)
Tamponare - viraj la stanga, depasire coloana fjt1 fjt1 Buna ziua Circulam in afara localitati pe un drum cu 2 benzi o banda pentru fiecare sens, ploaie, m-am asigurat din timp am semnalizat cu mai mult de 100m am ... (vezi toată discuția)
Accident rutier - cine este vinovat? cicidaniela cicidaniela buna ziua as dori sa stiu daca sunt vinovat sau nu si cum pot sa demonstrez ca nu sunt vinovat multumesc, fapt : ma aflam pe DN1, sosea cu o banda pe ... (vezi toată discuția)