avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Restante intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Restante intretinere

Buna ziua.
Locuiesc intr-o garsoniera inchiriata. Am facut restanta pentru o suma de aprox.1500 ron, si dobanda 900 ron. Intrebarea mea ar fi ca la data de 31 mai an current ma mut din aceasta locuinta, am posibilitatea sa fac o cerere catre asociatiei ca dobanda sa-mi fie stearsa la momentul achitarii integrale a restantei?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: yume21 , utilizator 20:51, 23 Aprilie 2014
yume21 a scris:


atunci am facut o restanta de 1800 de lei (suma fiind impartite pe 3 luni) la cheltuieli, penalitatiile fiind atunci in jurul sumei de 500 de lei. Primavara in anul 2013 am achitat intreaga suma de 1800 de ron, intr-o data. Atunci nu mi sa sters, motivul fiind, ca penalitatiile nu sunt mai vechi de 4 ani.


Incet,incet ,incepeti sa precizati date relevante
In 2013 ati achitat debitul de baza de 1800 ron intr-o data ,insa ati ramas in evidenta asociatiei de proprietari cu penalitatile neachitate
Prescrierea debitelor in cazul asociatiilor de proprietari trebuie sa fie dispusa de catre instanta de judecata
Termenul de 4 ani precizat de dv nu are temei legal
Din expunerea dv rezulta sume diferite intial precizati Am facut restanta pentru o suma de aprox.1500 ron, si dobanda 900 ron. ,ulterior reveniti cu precizarea penalitatiile fiind atunci in jurul sumei de 500 de lei.


penalizarile se calculeaza diferit la fiecare Asociatie si poate varia de la 0,5 pana la 2% pe zi si totul e legal se calculeaza incepand cu a 21 zii de la momentul afisarii intretinerii pe fiecare luna
@axel2005
penalizarea maxima admisa de lege este de 0.2% / zi

Legea 230/2007
Art. 49. -(1) Asociatia de proprietari poate stabili un sistem propriu de penalizari pentru orice suma cu titlu de restanta, afisata pe lista de plata. Penalizarile nu vor fi mai mari de 0,2 % pentru fiecare zi de intarziere si se vor aplica numai dupa o perioada de 30 de zile care depaseste termenul stabilit pentru plata, fara ca suma penalizarilor sa poata depasi suma la care s-a aplicat.
(2) Termenul de plata a cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari, afisate pe lista lunara de plata, este de maximum 20 de zile calendaristice.
Vreodata ati achitat vreo penalitate de intarziere de cand locuiti acolo ?. Vedeti chitantele mai vechi ale vecinilor dvs. , daca constatati ca acestia achita o suma pentru debit iar aceasi suma se scade si din penalitate, inseamna ca penalitatile se evidentiaza dar nu se incaseaza.
Pe cuvant daca am inteles ce ati vrut sa ziceti. Se poate o explicatie mai clara?

Alte discuții în legătură

Despre penalizari - calcul si incasare jenicaprod jenicaprod Ce procent de penalizari poate aplica o asociatie de proprietari? In cazul unui debit la care s-au calculat penalitati, in cazul unei plati partiale ce se ... (vezi toată discuția)
Calcul și ștergere penalități de întârziere asociație proprietari leonardy44 leonardy44 Buna ziua! cota lunara de contributie la asociatia de proprietari este de aproximativ 900 lei; penalitatile de intarziere peste 5000 lei... s a tot acitat si ... (vezi toată discuția)
Penalizari la cotele de intretinere UAN69 UAN69 ESTE CORECT SA TI SE PUNA PENALIZARE DE 31,90% LA INTARZIEREA PLATII CHELTUIELILOR DE INTRETINERE ? #-o (vezi toată discuția)