avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Refuz angajare din cauza cazierului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Refuz angajare din cauza cazierului

As vrea sa stiu va rog daca este legal si mai ales normal sa mi se refuze intocmirea unui contract de munca ca inginer deoarece am cazier pt refuz probe biologice,acest fapt neavand in opinia mea nici o legatura cu profesia mea si mai ales cu fisa postului.
S-au facut analizele medicale si s-a semnat informarea prealabila semnarii c.i.m.
Daca ai cazier singura sansa este la oi?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:57, 17 Aprilie 2018
Apare in cazierul judiciar .....in alta parte nu apare.

p.s.
Nu mai citati raspunsurile primite.
Am inteles inseamna ca pot continua sa lucrez , am crezut ca le va aparea cum ca imi apare ceva pe cazier dupa terminarea procesului. Doar daca ma reangajez se va vedea pe cazier
Numai daca va solicita cazierul , in cazul reangajarii.
Eu credeam ca apare la serviciu undeva .. conteaza si ce o sa imi apara pe cazier? Adica daca am achitat din prejudiciu e in avantajul meu ? Avocatul meu spunea ca incearca sa obțină amanarea aplicarii pedepsei
In cazier ,va apare ca ati fost condamnata la plata unei amenzi penale.

Persoanele fizice înscrise în cazierul judiciar sau cu privire la care s-au făcut notări provizorii se scot din evidență dacă se află în una dintre următoarele situații:
a) faptele pe care le-au săvârșit nu mai sunt prevăzute de lege ca infracțiuni;
b) a intervenit reabilitarea judecătorească sau de drept;
c) a intervenit amnistia;
d) au fost condamnate la pedeapsa amenzii sau la o pedeapsă privativă de libertate de cel mult 3 ani și au trecut 20 de ani de la data rămânerii definitive a condamnării;
....

Alte discuții în legătură

Acasa.v acasa.v acasa.v Buna ziua am o intrebare daca se poate: -cazierul judiciar si cazierul rutier pot fi folosite ca criteriu de selectie a unor candidati la ocuparea unui loc ... (vezi toată discuția)
Conditii limita de varsta la angajare linda1968 linda1968 este legala excluderea candidatilor pentru ocuparea unui post vacant pe criterii de varsta? (vezi toată discuția)
Legislatie in ceea ce priveste intrebarile la un interviu matkat07 matkat07 Buna ziua, Va rog mult sa ma ajutati cu articolul din legislatia romana care se refera la intrebarile interzise la un interviu. Am cautat, dar nu am gasit ... (vezi toată discuția)