avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare CIM fortat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare CIM fortat

Buna seara ,
Am si eu o problema : este posibil sa se prezinte intr-o unitate in data de 30 apr 2009 , adica astazi ,seful direct pentru a efectua o "predare-primire" de chei , stampile , etc in lipsa primirii salariatului a unei decizii de incetare a CIM pe motivul demisiei din functie ( demisie scrisa fortat ) ,nu din unitate , si pe faptul ca conform unei adrese trimise de Resurse Umane si neprimite de salariat se inceteaza CIM cu data de 2 mai 2009 - 2 mai fiind sambata ,cu precizarea ca decizia este in mapa presedintelui si urmeaza sa fie semnata marti si ulterior trimisa ?
Rog un raspuns .
Multumesc.
Am scris o cerere de demisie din functia de director al unitatii incepand cu data de 2 mai 2009 in data de 24.03.2009 , fara a preciza incetarea activitatii ,iar conform CIM si al Codului Muncii ar fi trebuit sa am un preaviz de 30 de zile calendaristice , in acest caz au fost 36 , in acest timp eu nu am mai primit decat o adresa ca raspuns la solicitarea mea de revocare a demisiei ca nu sunt de acord , eu am motivat in corespondenta mea cu ei ca a nu a fost vointa mea proprie ci mi-a fost "dictata" .
In acest caz ce a fost respectat - termen de preaviz depasit ?!
Pai ce ati scris? demisie sau cerere cu acordul partilor? ca din ce scrieti in ultimul post, asa pare. Dupa cum v-am spus mai sus, asteptati decizia de incetare, si apoi, cu dovezile pe care le aveti, daca le aveti, contestati decizia la tribunal
PS Nu este un motiv de anulare al deciziei faptul ca angajatorul a fost de acord sa inceteze contractul dupa 36 de zile de la depunerea demisiei, daca asa ati cerut dvs. De aceea spun, ca se poate interpreta ca o cerere cu acordul partilor. insa nu ne putem pronunta pana nu primiti decizia in care va fi specificat temeiul de drept in baza caruia a incetat contractul.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Mai 2009
pakos, utilizator
Eu am fost chemata la Bucuresti in data de 24.03.2009 pentru situatia unitatii pe care o conduc ,acolo am fost supusa unui intreg tir de amenintari si in final am scris de mana - un singur exemplar - eu nu am primit nici pana acum un exemplar al acelei asa zise demisii - o cerere in care mi-am dat demisia din functia de director al unitatii incepand cu data de 2 mai 2009 .
Daca era intelegere intre parti nu primeam raspuns ca nu sunt de acord cu revocarea demisiei ,nu e asa ?.
Multumesc , stiu ca trebuie sa astept decizia , dar pentru ca in data de 30.04 eu nu am facut nici un proces verbal de predare-primire : telefon , chei , stampile ,etc mai trebuie sau nu sa ma prezint luni in institutie ?
Multumesc inca o data .
pitic1991:
Ar fi bine daca ati spune cum suna, textual, acea "demisie" de care vorbiti. Dupa aceea nu vom mai face presupuneri si va vom spune sigur cum sa procedati.
Domnule Director,
Subsemnata ... va rog sa-mi aprobati demisia din functia de director al unitatii incepand cu data de 2 mai 2009 .

Data ,
24 martie 2009

Alte discuții în legătură

Decizie incetare contract de munca vreau_sa_stiu vreau_sa_stiu Buna ziua!Ce se intampla daca angajatorul nu doreste sa-mi elibereze decizia de incetare a cm? Demisia am trimis-o prin fax si am si martori.Va multumesc! (vezi toată discuția)
Concediere victor2302 victor2302 Salut, Sunt salariat la o firma de retail din bucuresti, pe o functie de conducere (sef departament). Acum o luna am avut un conflict cu directorul ... (vezi toată discuția)
Demisia si concediul medical ginablonduta ginablonduta am semnat o demisie cu acordul partilor pe data de 02.03.2009 dar incetarea contractului de munca incepe cu data de 01.04.2009.mentionez ca am fost fortata sa ... (vezi toată discuția)