avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Coloana gaz
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Coloana gaz

Buna seara, locuiesc la bloc si unul dintre vecini a suportat toate cheltuielile pentru aducerea instalatiei de gaz pana la scara si pe scara, pana la etajul 2, unde locuieste.
Nu era normal ca firma care se ocupa de acesta lucrare sa ceara acordul celorllalti locatari inainte de incererea lucrarii in scara blocului? Ce lege reglementeaza acest aspect?
Ce mai e de facut? Putem sa ii tragem la raspundere cumva? Vreu sa justifitice de ce nu au cerut acest acord.
Dar la ce va foloseste aceasta tragere la raspundere?
Sa zicem ca sesizati, reclamati, intervin organele s.a.m.d. Sa nu credeti ca va desfiinta cineva acea instalatie, ci i se va pune in vedere sa intre in legalitate. Adica e posibil sa-l puna pe proprietar sa intocmeasca acum un tabel, sa obtina semnaturi, acordul presedintelui asociatiei, tabel depus apoi la organul ce-l solicita.
Dar dumneavoastra la ce v-ar folosi aceasta "intrare in legalitate" care va declansa probabil o cearta cu vecinii dumneavoastra!?
Pentru ca vecinii spun ca cei de la conducerea asociatiei sunt vinovati. Nici nu s-a stiut ca cineva va trage gaz in acea scara, pentru ca nimeni nu a anuntat asociatia.
Daca cei de la conducerea asociatiei sunt vinovati de ceva schimbati-i, alegeti altii...
Daca e asa cum spuneti ca "nimeni nu a anuntat asociatia" inseamna ca nu sunt vinovati cei din conducerea asociatiei.
Acum daca aveti instalatia de gaz, pot profita si alti proprietari care vor sa se debranseze de la sistemul centralizat de incalzire. O sa va fie mai usor avand instalatia de gaz facuta.
Mi se parea normal ca societatea de gaz sa ceara acordul asociatiei sau cel putin al celorlalti locatari din scara, pentru ca lucrarea a fost facuta fara simt de raspundere deoarece au spart
planseul si au deteriorat instalatia electrica.

Alte discuții în legătură

Acorduri gaze naturale lucitanase lucitanase Buna ziua. Am o nelamurire si sper sa ma poata ajuta cineva. Detin un apartament si pe scara unde locuiesc vreau sa ma racordez la gaze. Am vorbit cu o firma ... (vezi toată discuția)
Problema cu acordul proprietarilor coloanei de gaze.... StefanStelian StefanStelian Am hotarat de curand sa fac demersurile necesare pentru bransarea la coloana de gaze din scara blocului in vederea montarii unei centrale de ... (vezi toată discuția)
Legea privind bransamentul la gaze la bl cu 8 etaje postelnicu_elena2000 postelnicu_elena2000 buna ziua presedinte de asociatie de proprietari am dori sa ne bransam la conducta de gaze care este la et 7 eu locuiesc la et 8 intrebarea este daca este ... (vezi toată discuția)