avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Coloana gaz
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Coloana gaz

Buna seara, locuiesc la bloc si unul dintre vecini a suportat toate cheltuielile pentru aducerea instalatiei de gaz pana la scara si pe scara, pana la etajul 2, unde locuieste.
Nu era normal ca firma care se ocupa de acesta lucrare sa ceara acordul celorllalti locatari inainte de incererea lucrarii in scara blocului? Ce lege reglementeaza acest aspect?
Atunci cand se monteaza o asemenea coloana, se sparge planseul.
Sunteti sigur ca instalatia electrica au stricat-o cei de la firma?

Ca sa fiti sigur ca aceasta coloana s-a montat legal, intrebati pe presedintele asociatiei, nu pe vecini.
Pai ce tot spun eu aici ca s-a facut fara sa stie presedintete, acesta nu poate fi prezenta la 10 scari in acelasi timp. Femeia a incheiat un contract cu cei de la gaze si acestia au venit si au executat lucrarea pe scara, pur si simplu. Daca se incepea ca sapaturi prin exterioar se putea observa ca cineva trage gaz, dar au inceput in scara si vecinii si asociatia su fost pusi in fata faptului implinit. In oras nu au fost gaze pana acum si in cartier este prima familie care a solicitat bransarea la gaz.Si ne intrebam de ce nu s-a cerut acordul nimanui.Instalatia electrica a fost deteriorata atunci cand au inceput sa sparga planseul intre etajul 1 si 2 si s-a intrerupt curentul pe scara. Abia atunci am aflat ce se intampla. Daca am fi fost anuntati se putea duce coloana pana la et. 4, asa a fost dusa pana la et 2 pe, cheltuiala respectivei familii. Sper ca m-am facut inteles.
Acum vreo 6 ani, avand o coloana de gaz pana la etajul 7, am prelungit-o pana la etajul 10. In acest scop am cautat o firma autorizata, am stabilit pretul... Firma s-a ocupat de avize de la gaz... A trebuit sa se intrerupa gazul pe scara vreo 2 ore timp in care s-a facut efectiv legatura coloanei noi (in prelungire) cu cea veche ...
Imediat un vecin suparat a facut o ssesizare catre furnizorul de gaz in care arata ca s-au facut modificari la instalatia de gaz de catre persoane neautorizate, fara acceptul asociatiei, fara avizul furnizorului, fara proiect...
Peste aproximativ doua saptamani presedintele asociatiei de proprietari primeste (pentru informare) de la furnizorul de gaz o copie a sesizarii trimise de vecinul nemultumit si un exemplar din raspunsul pe care l-a trimis acestui vecin.
In raspuns i s-a explicat foarte clar ca lucrarea a fost executata de firma XXX SRL, firma autorizata in asemenea lucrari, lucrarea a fost avizata de furnizor, firma a depus la dosar un proiect, lucrarea a avut acordul asociatiei care a si suportat pretul lucararii incluzand si proiectul....

Va sugerez sa procedati la fel: sesizati furnizorul, distribuitorul de gaz de care apartineti ca pe scara dumneavoastra cineva a facut o lucarea neautorizata, fara avize, fara proiect... si ca va afecteaza cumva pe dumneavoastra... Furnizorul va verifica si o sa primiti raspuns.
Astazi am fost la firma de distributie a gazului si la constructorul retelei si ambele parti au recunoscut ca au omis sa ceara acordul asociatiei sau celorlalti locatari din scara. Vreau sa va spun ca in cerea tip care se completeaza de catre solicitant exista un punct in care se cere acordul proprietarilor pentru partea comuna. Mi-au spus ca nu se va mai intapla. Ce parere aveti? Stiu ca nu se mai poate face nimic dar, au aparut discutii intre vecini ,care pro, care contra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acorduri gaze naturale lucitanase lucitanase Buna ziua. Am o nelamurire si sper sa ma poata ajuta cineva. Detin un apartament si pe scara unde locuiesc vreau sa ma racordez la gaze. Am vorbit cu o firma ... (vezi toată discuția)
Problema cu acordul proprietarilor coloanei de gaze.... StefanStelian StefanStelian Am hotarat de curand sa fac demersurile necesare pentru bransarea la coloana de gaze din scara blocului in vederea montarii unei centrale de ... (vezi toată discuția)
Legea privind bransamentul la gaze la bl cu 8 etaje postelnicu_elena2000 postelnicu_elena2000 buna ziua presedinte de asociatie de proprietari am dori sa ne bransam la conducta de gaze care este la et 7 eu locuiesc la et 8 intrebarea este daca este ... (vezi toată discuția)