avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incredintare minor bunicilor paterni
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incredintare minor bunicilor paterni

buna ziua am citit cateva din aceste subiecte dar nici unul nu mi-a lamurit cumva problema anainte de a consulta un avocat va rog sa-mi spuneti si mie daca pot sa fac asa ceva .povestea mea e urmatoarea, am 41 de ani si de un an si doua luni sant bunica asta e o bucurie imensa pentru mine care nu am avut decat un copil si anume pe tatal fetitei pe care o cresc acum cu mare drag problema e urmatoare mama fetitei a stat cu fiul meu cam un an de zile pe perioada sarcini si vreo 4 luni de la nasterea fetitei dupa aceia ea a tot plecat si a venit ca un tren an gara an tot acest timp copilul din ziua an care sa nascut si pana an prezent este cu mine ea practic nu a avut nici o contributie la cresterea acestui copil decat ca mai statea cu ea cand eu aveam treaba sau cand o certam sai dea sa suga antrun final mama fetei a plecat definitiv cand copilul avea 6 luni de atunci o cresc singura mama ei este an franta la studii chipurile ma rog ce pot face ca ea sa nu ami ia copilul cand va deveni majora mentionez ca a dat nastere copilului la 16 ani iar acum are 17 ani la anu va putea sa-mi ia copilul? as fi distrusa eu si sotul meu iubim copilul asta ca pe dumnezeu filu meu este alaturi de noi si ne ajuta so crestem frumos sa nui lipseasca nimic mentiones ca la medicul de familie am mers doar eu si toata lumea stie ca eu am crescut copilul asta decand a venit pe lume va rog sa-mi dati un sfat ce sa fac nu vreau sa-i dau copilu nul merita nu ea e mama feti chiar daca a aduso pe lume stiu ca suna dur dar eu am crescuto eu am plans cu ea an brate cand a duruto sau o doare ceva eu stau zi si noapte cu ea decand sa nascut e copilulmeu
Ultima modificare: Vineri, 9 Mai 2014
ursuletul, utilizator
ursuletul a scris:

[...] as dori [...] chiar daca eu nu sant de acord [...]

Ati dori ceva ce nu doriti?

Doamna, nu mai incurajati si protejati relatii sexuale ale minorilor cu adulti, nu e ok.
Apoi, ideea e ca cei doi parinti sa isi creasca copilul, nu sa se impace, n-am zis asta; fata e minora, nu e ok sa aiba la varsta asta relatii de genul asta.
Nu are discernamantul necesar sa inteleaga cata raspundere a avut macar pe maini, darmite sa si-o asume. Doua relatii pe termen lung sunt prea mult pentru un adolescent, ajunge ca are un copil.
Dupa ce spuneti, se vede clar ca vrea sa scape de raspundere prin relatii efemere... daca asa a fost crescuta, vai de ea, saracul copil...
Nu ii mai protejati pe copii, ajutati-i sa isi asume raspunderea. E copilul lor, sa faca ceva in sensul asta.

buna ziua.sunt mama unui baietel de 6 ani si eu am avut copilul la 17 si fosta soacra seamana foarte mult cu dumneavoastra,niciodata nu a incercat sa ne sustina din contra avea numai reprosuri la adresa mea tot timpul reprosuri de genul ca nu vin dintr o familie buna si ca nu merit sa stau cu baiatul eu.eu am respectat o tot timpul pana cand a incercat sa mi ia copilul.mi a tinut copilul la ea cu forta din 2009 pana in 2011 am suferit enorm.baiatul meu i i spunea mama bunici iar pe mn nu m a recunoscut din cauza ca nu ma lasa sa l vad. am luptat sa mi iau copilul lanaga mine chiar daca eram asa mica. acum e cu mine.copilul e la mine de 2 ani jumate ,intrebarea e dc tatal si bunica care au sustinut ca l iubesc asa de mult nu l au cautat in tot acest timp.Doamna i-mi cer scuze dar copilul are o mama asa cum dumneavoastra aveti un baiat si l iubiti ar trebui sa i oferiti asta si nepotelului dumneavoastra o mama care sa l iubeasca,credeti ma are nevoie indiferent de ce credeti dumneavoastra va zic din experienta.
ami pare rau ca am fost anteleasa gresit .chiar nu protejez relatiile sexuale cu minore si niciodata nu am fost de acord ca ea sa stea macar la mine an casa am fost si am vorbit cu mama ei cand am aflat de ei doi si maicasa mia zis sa ma spal pe cap ccu ea ca ,ca ea doar ce sa casatorit si nu vrea sa se certe cu barbatu ei din cauza lu fisa pur si simplu nea dat afara pe usa pe toti trei. cand am aflat ca fiul meu are o relatie cu ea am aflat defat ca e ansarcinata antai si dupa cum ca baiatul meu era tatal am antrebato cati ani are si mia zis ca e majora si face ce vrea cu viata ei , am aflat cai minora de la maicasa . aici si fimeo e de condamnat si acum stie ca a gresit si regreta antrun fel dar fapta e consumata si nici pe ea nu o condamn ca asta erea mediul an care a crescut un copil lasat singur an casa de la 10 ani si mama plecata an franta erea de asteptat sa ajunga rau ,rau spus an ghilimele ca nu are copilu langa ea daca tot si-a sacrificat tinerete macar sa fi stat langa copil ,dar ea nu ,avrut sa plece la masa an franta ca vezi doamne ea are viitorul anainte .ea la mine an casa a fost tinuta ca si copilul meu cand a plecat si eu si sotu am simtit mult timp ca lipseste cineva din casa pentru ca ne anvatasem cu ea a fos cam greu pentru ea la anceput ca nu mai vroia sa mearga la liceu am tinuto pana si an scoala si am lasato sa anvete sasi faca un viitor si tot nu a fost bine atunci va antreb ce sa mai fac? eu vreau so aduc acasa ca poate sia revenit cat despre copil nu pot so las singura cu el pentru ca fata este crescuta antrun anumit fel are anumite tabieturi pe care ea nu lea stiut nicipodata si credetima nu din vina mea stiu ca poate parea ca vreau sa ma scot si vreau sa par eu aiaia buna si ia omu negreu dar va spun pe cuvant ca nui asa ea nici an maternitate nu a stat cu copilul fetita a fost alaptata cu siringa an maternitate si noaptea statea antrun salon aproape de asistente pentru ca ea nu o auzea niciodata cand plange si asa o auzeau asistentele si noapte statea cu ele si ziua cu mine ca nu puteam sa stau si noaptea acolo si acelasi lucru sa antamplat si acasa ea nu se trezea sai dea sa suga ca nu o auzea niciodata si credetima ca are toate conditiile copilu asta si nu vreau so dau sa ajunga ca maicasa ce ancredere sa am eu an ea judecatima dumneavoastra daca merit asta dar eu tot nui dau copilul decat daca se antoarce acasa sa fie an ochi mei o las sa se duca la scoala la munca unde vrea ea numai sa numi ia fetita
Ultima modificare: Duminică, 11 Mai 2014
ursuletul, utilizator
OK, daca va vrea, azi, maine, peste 10 ani, daca va vrea sa-si ia copilul il va lua. Sanse mari, imense.
Tabieturi... cel mai important tabiet al unui copil ar trebui sa fie timpul petrecut cu parintii sai.
Tot ce a-s vrea sa va fac sa intelegeti e ca ea e mama copilului si daca se comporta asa in calitate de mama la randul dumneavoastra si cu toata scoala vieti ar trebui sa-i ajutati pentru binele copilului bineinteles.singurul care o sa fie afectat in viitor din toate punctele de vedere e copilul va spun din experienta.
Eu am fost acuzata de toate lucrurile urate din lume dar tot mama sunt si mai devreme sau mai tarziu o sa-si dea seama si nora dumneavoastra de asta si o sa se intoarca dupa copil o sa-l vi-l ia si o sa fie greu pentru dumneavoastra.
Ultima modificare: Duminică, 11 Mai 2014
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Nora a plecat la munca teetw116 teetw116 Buna ziua!Nora mea plecat la munca in Germania,si chiar din prima saptamana,s-a culcat cu patronul!A urmat alti barbati,iar acum traieste cu o ... (vezi toată discuția)
Raspuns urgent, va rog alyna25 alyna25 Buna seara, Ma numesc Aly, si sunt in proces de divort cu sotul meu si nu ne intelegem asupra dreptului de vizitare al fetitei noastre de doar 1 an. Nu ... (vezi toată discuția)
Consiliere pentru copil minor [ plecarea in vacanta in ue] ioanaiuliana ioanaiuliana Sunt bunica unui minor [ bunica din partea tatalui ].Minorul este in ingrijirea noastra inca de la varsta de 5 sau 6 ani . Actual , are 14 ani . Parintii ... (vezi toată discuția)