avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Hidroizolatie terasa bloc - proprietate privata
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Hidroizolatie terasa bloc - proprietate privata

Buna seara,

As vrea sa stiu cum se gestioneaza in cadrul asociatiei reparatia hidroizolatiei la terasa blocului. Precizez ca ma refer la un caz aparte si anume: terasele apartin la doua apartamente de la ultimul etaj - deci nu sunt spatiu comun - dar din pricina infiltratiilor sufera toti locatarii de la ultimul etaj pana la parter. Nu mi se pare corect ca reparatia sa fie suportata doar de cei doi proprietari.Totusi hidroizolatia protejeaza tot blocul. Este ca un acoperis pentru ceilalti.

Exista o regula de repartizare a cheltuielilor in acest sens? Se merge pe cota parte indiviza sau variaza in functie de etaj?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 00:31, 14 Septembrie 2021
Nu stiu care din noi este Gica Contra, dumneavoastra care folositi terasa PROPRIETATE si doriti reparatia de catre toti proprietarii (si cand vindeti apartamentul luati SINGUR o caruta de bani, pentru ca are terasa de 60 mp), sau eu care va dau textul din lege in care spune foarte CLAR, ca proprietarii isi repara pe banii lor proprietatile?
Perfect de acord cu raspunsul userului @legalmgm

@thran,
Asa cum dvs sunteti propreitar de apartament, insa zidul care va delimiteaza de apartamentul vecin, sau planseul care delimiteaza apartamentrul de deasupra fac parte din proprietatea comuna si nu individuala,

la fel si terasamentrul, face parte din proprietatea comuna.

Legea este simpla si clara
@grandanat
Poate nu ati citit ceea ce a postat utilizatorul care a deschis subiectul, ca sa nu va obositi va postez eu.
Precizez ca ma refer la un caz aparte si anume: terasele apartin la doua apartamente de la ultimul etaj - deci nu sunt spatiu comun - dar din pricina infiltratiilor sufera toti locatarii de la ultimul etaj pana la parter.

Dumneavastra ati platii ceva ce foloseste cineva zilnic?
Ce legatura are peretele exterior cu terasa PROPRIETATE??
Sunt condominii in care balcoanele de la ultimul etaj nu au copertina si nu sunt inchise, iar atunci cand ploua la etajele inferioare se infiltreaza apa, cine suporta hidroizolatia acestora??
Daca imi raspundeti ca proprietarul acestora o sa va contraziceti !!
Dvs trebuie sa faceti diferenta intre terasa ca spatiu si terasa, ca element de constructie, fizic.

Va mai explic o data poate intelegeti,
Dvs sunteti proprietar pe apartamentrul dvs, insa nu si pe planseul de sub dvs. Puteti sa va puneti orice fel de pardoseala peste acesta si aveti drept de utilizare excusiva dat fiind faptul ca proprietatea dvs individuala se afla peste planseul respectiv.
Insa planseul respectiv, conform normelor in vigoare, nu este proprietate dvs individuala ci face parte din proprietatea comuna.
Daca prin absurd planseul (de sub ultimul etaj) ar cadea ( sa zicem datorita infiltratiilor de apa de deasupra), refacerea acestuia ar cadea in sarcina asociatiei de proprietari iar costurile vor fi suportate de toti proprietarii

Nimeni nu poate fi proprietar pe zidurile de rezistenta si cele care fac parte din structura blocului. Nu stiu daca stiati, dar absolut toate plafoanele (acele ziduri "orizontate"), absolut toate, constituie parti comune.
Nici daca ar vrea, proprietarul respectiv nu ar avea dreptul sa intervina asupra structurii terasei si implicit asupra izolatiei.

Iar raspunsul la intrebarea cu balconul este evident ca toati proprietarii trebuie sa suporte refacerea izolatiei.

user @legalmgm a explicat foarte frumos si corect.

Dvs sunteti proprietar pe apartamentrul dvs, insa nu si pe planseul de sub dvs. Puteti sa va puneti orice fel de pardoseala peste acesta si aveti drept de utilizare excusiva dat fiind faptul ca proprietatea dvs individuala se afla peste planseul respectiv.

Aveti dreptate!
Multumit?
Ultima modificare: Luni, 12 Mai 2014
ContSters241232, utilizator

Alte discuții în legătură

Balconul neacoperit considerat acoperisul blocului? SorinPd SorinPd Bună ziua, Locuiesc într-un bloc de apartamente la ultimul etaj, iar vecinul de la etajul inferior este inundat din cauza ploilor. Menționez faptul ca ... (vezi toată discuția)
Costuri hidroizolatie balcon ultim etaj AndraB. AndraB. Buna ziua, Am un apartament intr-un bloc relativ nou. Apartamentul este la ultimul etaj si are un balcon/terasa mare descoperita. Vecinul de la etajul ... (vezi toată discuția)
Hidroizolatie terasa balcon saab saab Locuiesc la etajul 9 intr-un bloc de 10 etaje. De multa vreme in balconul meu la fiecare ploaie exista infiltratii. In timp au afectat structura de rezistenta ... (vezi toată discuția)