As vrea sa stiu cum se gestioneaza in cadrul asociatiei reparatia hidroizolatiei la terasa blocului. Precizez ca ma refer la un caz aparte si anume: terasele apartin la doua apartamente de la ultimul etaj - deci nu sunt spatiu comun - dar din pricina infiltratiilor sufera toti locatarii de la ultimul etaj pana la parter. Nu mi se pare corect ca reparatia sa fie suportata doar de cei doi proprietari.Totusi hidroizolatia protejeaza tot blocul. Este ca un acoperis pentru ceilalti.
Exista o regula de repartizare a cheltuielilor in acest sens? Se merge pe cota parte indiviza sau variaza in functie de etaj?
ausfahrt
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
@viorelh - daca terasa este trecuta in actul de proprietate trebuie sa o reparati.Punct. Este o smecherie decoperita de 'dezvoltatori' pentru a scapa de garantia care trebuie acordata in mod normal pentru terase/sarapante etc..
Deci fiti linistiti - veti ajunge la proces pentru ca altfel nu se va putea rezolva. Un proces dureaza ani buni, deci le va ploua multa vreme inca in cap. Ce simplu - faci o locuinta la ultimul etaj si ii dai in proprietate toata terasa. De acum incolo o sa repare terasa de fiecare data cand ii curge in cap la un vecin?! Daca constructorul face o locuinta la subsol ala o sa repare si toate tevile de la subsol?!
DinuX
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
E o chestie ciudata, dreptate are fiecare dintre parti.
Eu vad acea terasa de la penthouse ca un balcon...mai mare aflat in proprietatea apartamentului respectiv; doar terasa de peste penthouse este acoperis comun.
Cazul meu: am o logie si pe vremuri nu era inchisa cu termopane (bloc comunist din 1972). Din cand in cand, la anumite ploi, se infiltra la vecinul de dedesubt. Am reparat pe banii mei, doar era in proprietatea mea. Ca nu era sa pun asociatia de proprietari sa-mi repare la mine in balcon, ca planseul si implicit hidroizolatia balconului este comuna... La mine hidroizolatia era finisajul din ciment special.
După 7 ani, simt nevoia să trimit o replică lui grandanat: mergând pe logica expusă aici eu voi face cerere la Asociație să îmi schimbe parchetul din apartament pentru că scârțâie și deranjez vecinii... La fel vom face toți proprietarii din blocul nostru... Pentru că noi nu avem dreptul să intervenim și să schimbăm parchetul de pe tavanul/podeaua comune... Corect?