Se pare ca multa lume nu intelege ce inseamna de fapt o hidroizolate. Probabil va imaginati ca e un simplu strat de material impermeabil, asa-siza smoala, care se toarna pe placa de beton. Va inselati amarnic. O hitroizolatie este mult mai complexa, implica de la 5 pana la 10 straturi diferite de materiale fiecare cu scopul sau. Unul sau mai multe straturi de izolatie termica, unul sau mai multe straturi de hidroizolatie, sapa de egalizare, si altele.
Toate aceste straturi, impreuna cu placa de beton formeaza asa zisul planseu care, repet, este in proprietatea comuna, si deserveste toata proprietate, avand rol de "acoperis".
Proprietarul terasei, "foloseste" in definitiv, doar stratul superior al acestei terase, pe care calca. La fel cum si dvs, puteti sa varuiti peretele in ce culoare doriti si sa puneti ce vreti pe el, chiar si rigips, insa nu aveti dreptul sa interveniti asupra peretelui (sau planseului). Nu aveti dreptul sa-i afectati rezistenta, sa scoateti armatura metalica, sau mai stiu eu ce.
Un planseu superior, prin natura lui, prin modul cum este construit, include atat hitroizolatia cat si termoizolatia, Este absurd sa afirmati ca acestea sunt in proprietate privata.
Spre deosebire de tarisoara noastra, unde vreme de 50 de ani s-au construit cutii de chibrituri, fara nici un simt estetic sau cofort, si unde nici macar nu vezi balcoane mai late de jumatate de metru, fara sa ma vorbim de lodgii sau terase, in lumea asta mai exista zone unde s-au construit si astfel de locuinte.
Aruncati o privire mai ales inspre tarile cu o clima putin mai calda si veti constata ca in majoritatea constructiilor sunt valorificate si aceste terase de la ultimul etaj.
Dvs spuneti
Daca nu are dreptul sa intervina asupra izolatiei, atunci nici nu o poate folosi (ca sa n-o strice.
Pai doamna draga, el foloseste hidroizolatia? =D>. El foloseste doar pardoseala de peste izolatie (daca se poate numi in acest mod-a folosi), la fel cum si dvs nu folositi nici grinzile de rezistenta sau armatura din planseu, si parchetul pe care vi l-ati montat in locuinta.
Si are tot dreptul sa o foloseasca in aces mod pentru ca asa a fot construita, sa fie circulabila.
Apoi, orice lucru chiar si nefolosit, are o durata de viata, cel mai mare daunator fiind chiar natura in sine prin precipitatii si variatiile de temperaturi. De ce ati pus verdictul din start ca el a stricat-o, sau ca n-ar mai trebui sa o foloseasca pentru ca o strica. Pff #-o