un creditor a depus cerere deschiderea procedurii insolv. impotriva x = debitor .
instanta a notificat debitorul ca in termen de 10 zile sa conteste cererea creditorului .
in calitate de x - contest cererea creditorului , insa daca achit partial se considera recunoasterea datoriei?
ideea este ca x- debitor datoareaza creditorului o suma de bani cu titlu de gatantie de buna executie a contractului - insa avand in vedere ca s-au inregistrat defectiuni asupra lucrarii deci apare situatia in care opereaza garantia , iar creditorul nu si-a respectat obligatia de remediere a lucrarii in termenul de garantie , nici eu - debitor - nu am mai achitat transa de garantie aferenta - pentru neexecutarea contractului .
vorbim de o transa de 46.000 lei deci putin peste prag
la evaluare a reiesit ca remedierii lucrarii nu costa 46.000 ci mai putin .
acum in calitate de debitor , inainte de acordarea primului termen , pot eu sa mai platesc vreo suma de bani astfel incat sa ajung sub valoarea prag dar sa nu se interpreteze ca recunosc toata suma ?
adica in baza rapoartelor de evaluare lucarri sa achit diferenta . sa dau dovada de buna credinta , sa achit partial si sa ramana neplatita suma pe care o platesc pentru remedierea lucrarii - suma pe care o platesc unei terte persoane sa remedieze , eu fiind cel pagubit prin lucrarea executata necorespunzator . iar creditorul nu doreste sa remediere lucrarea conform clauzei de garantie . #-o
Dpmdv nu trebuia sa va apucati de reparat cu altii, caci nu mai puteti dovedi neexecutarea contractului cu primii. Daca dvs. reparati, cum veti mai face proba celor afirmate? :)
Trebuia sa denuntati prima data contractul pentru executare defectuoasa si apoi sa cereti expertiza, etc si abia apoi sa va apucati de reparat cu altii ...parerea mea. Insa acum ati ajuns intr-o situatie delicata (dar nu imposibil de rezolvat).
pai nu am reparat cu altii , doar am cerut alta parere in sensul ca am chemat terta parte sa evalueze pagubele si sa ne emita un deviz estimativ .
la ora actuala inca purtam discutii scrise , notificari , somatii , solicitari fata de creditorul care a depus cererea de insolventa , creditor care promite ca repara , dar in acelasi timp sustine ca nu are echipa sa repare intrucat el insusi se afla in insolventa de vreo 2 ani ,
pana la uram cred ca greselea debitorului a fost ca a stat in pasivitate si s-a rezumat doar la a notifica si soma creditorul pentru executarea contractului ,.
iar in stadiul actual , alturi de contestatie pe care o sustin cu dovezi de solvabilitate , certficat fisccal ca nu exista datorii la stat , notificarile si somatii si raspunsurile lor cu poze elocvente , altceva chiar nu stiu ce sa mai depun ...........
Solicitati instantei sa oblige creditorul la plata unei cautiuni in cuantum maxim (10%). S-ar putea ca acesta, aflandu-se in insolventa, sa nu o achite, daca instanta admite cererea si sa se termine favorabil pt. dvoastra.
asta cu siguranta voi cere cautiune , mai ales ca 10 % insemna o suma considerabila ,
insa legat de cautiune , trebuie sa deschid eu un cont separat sau unde se vireaza ?
Declaratie
whoever
Buna ziua!Multumesc anticipat celor ce-mi vor acorda sprijin in relovarea problemei.Am urgenta nevoie de o formulare a unei declaratii cu privire la drepturile ... (vezi toată discuția)