un creditor a depus cerere deschiderea procedurii insolv. impotriva x = debitor .
instanta a notificat debitorul ca in termen de 10 zile sa conteste cererea creditorului .
in calitate de x - contest cererea creditorului , insa daca achit partial se considera recunoasterea datoriei?
ideea este ca x- debitor datoareaza creditorului o suma de bani cu titlu de gatantie de buna executie a contractului - insa avand in vedere ca s-au inregistrat defectiuni asupra lucrarii deci apare situatia in care opereaza garantia , iar creditorul nu si-a respectat obligatia de remediere a lucrarii in termenul de garantie , nici eu - debitor - nu am mai achitat transa de garantie aferenta - pentru neexecutarea contractului .
vorbim de o transa de 46.000 lei deci putin peste prag
la evaluare a reiesit ca remedierii lucrarii nu costa 46.000 ci mai putin .
acum in calitate de debitor , inainte de acordarea primului termen , pot eu sa mai platesc vreo suma de bani astfel incat sa ajung sub valoarea prag dar sa nu se interpreteze ca recunosc toata suma ?
adica in baza rapoartelor de evaluare lucarri sa achit diferenta . sa dau dovada de buna credinta , sa achit partial si sa ramana neplatita suma pe care o platesc pentru remedierea lucrarii - suma pe care o platesc unei terte persoane sa remedieze , eu fiind cel pagubit prin lucrarea executata necorespunzator . iar creditorul nu doreste sa remediere lucrarea conform clauzei de garantie . #-o
Declaratie
whoever
Buna ziua!Multumesc anticipat celor ce-mi vor acorda sprijin in relovarea problemei.Am urgenta nevoie de o formulare a unei declaratii cu privire la drepturile ... (vezi toată discuția)