avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Apometre
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Apometre

Buna seara,as dori sa stiu si eu cati proprietari trebuie sa-si dea acordul pentru a se monta apometre dintr-un total de 36 proprietari.
Multumesc anticipat.
Sa revenim totusi la realitate si actualitate.
Avem si noi experienta fara apometre si cea cu apometre. Cand nu aveam apometre se repartiza apa pe numar de persoane. Ori nu era corect si va spun de ce:
- unii plecau de acasa poate 7-10 zile intr-o luna dar plateau ca si cei ce erau prezenti luna intreaga
- nimeni nu platea mai mult daca-si lasa robinetul deschis 3 zile si 3 nopti fara rost
Prin instalarea apometrelor in apartamente nu se mi intampla asemenea lucruri. Avand apometre de 15 ani constatam, de exemplu, ca sunt familli compuse din 2 persoane care consuma de la 5-6 mc iar altele tot cu 2 persoane chiar si 30 mc intr-o luna in mod cinstit si masurat corect. Daca erau fara apometre ar fi platit aceeasi cantitate de apa.
Asa ca o diferenta de 20 mc de apa inytr-o luna intre cele doua familii inseamna 140 lei adica bani suficienti pentru achizitiionarea si montarea a doua apometre noi. Iar odata la 5 ani verificarea metrologica se face cu 15-20 lei.

Cat priveste diferentele de care sufera unele asociatii, acestea se pot diminua sau pot dispare daca se iau cateva masuri permanent pentru buna gestionare a apei:
- reparatia instalatiilor comune de la apometrul general pana in apartamentul fiecaruia, ceea ce diminuiaza riscul avariilor
- supravegherea permanenta a instaltiilor cu posibilitatea de a interveni rapid in cazul producerii unor avarii si stoparea pierderilor
- verificarea indexului apometrelor lunar de catre proprietar cat si macar de 2-3 ori pe an de catre administrator
- aplicarea unui regulament de gestionarea apei care sa prevada: o perioada din luna cand se citesc apometrele, modalitati de aducere a indexului la asociatie, modalitati de repartizare a consumului in cazul celor la care nu se stie indexul apometrului, verificarea metrologica a apometrelor...
Poate nu ma credeti si de aceea va invit oricand sa vedeti listele de plata lunare din asociatia noastra. O sa vedeti ca de cativa ani buni fiecare proprietar ce prezinta indexul plateste cat consuma, ca pretul apei platit pentru fiecare metru cub este exact cel facturat de furnizor...
Nu avem pierderi sau diferente care sa fie suportate de proprietari de cativa ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz inlocuire contoare de apa, pausal roberth roberth Buna ziua, am mai cautat pe forum dar nu am gasit decat spete adiacente cu speta pe care vreau sa o aduc in discutie.: - din cauza diferentelor foarte mari si ... (vezi toată discuția)
Apometre cu / fara citire radio florinapopa florinapopa Buna ziua In blocul in care locuiesc au fost schimbate apometrele in majoritatea apartamentelor. Eu, deocamdata, din motive tehnice, nu am facut-o, am ... (vezi toată discuția)
Citire contoare apa rece Roger25 Roger25 Buna ziua, As dori sa descriu problema de pe scara mea (dar si de pe altele invecinate, apartinand de aceeasi asociatie de proprietari): in fiecare luna pe ... (vezi toată discuția)