avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salarii compensatorii?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salarii compensatorii?

Am urmatorul caz. un angajat pe o functie de sef birou. in urma reorganizarii biroul s-a desfiintat si s-a transf in serviciu, si-a completat si denumirea. i-am oferit angajatului un post corespunzator pregatirii sale profesionale pe alt post, fara a fi o pozitie de sef. pe informarea pe care i-am dat-o a scris ca e de acord cu noul post cu conditia pastrarii drepturilor salariale. lucru imposibil pt ca pierde indemnizatia de sef birou. acum vrea concediere individuala pt a beneficia de compensatorii. e suficient ca i-am oferit un post? treb neaparat sa acordam in acest caz compensatorii? multumesc
Cel mai recent răspuns: lorelayold76 , utilizator 13:44, 8 Mai 2009
Daca nu accepta postul oferit de angajator nu poate sa faca altceva decat sa isi dea demisia.
trebuie sa ii spuneti ca nu puteti sa il trimiteti in somaj pentru ca nu va permite legea privind sistemul de pensii 76/2002:
Art. 42. - (1) Nu beneficiazã de indemnizatie de somaj persoanele care, la data solicitãrii dreptului, refuzã un loc de muncã potrivit pregãtirii sau nivelului studiilor, situat la o distantã de cel mult 50 km

sunt niste conditii ca sa primesti somajul, daca aveti dovada ca i-ati oferit post corespunzator pregatirii atunci nu mai poate face nimic decat sa plece prin demisie sau acordul partilor.
Exista niste conditii si pentru firma sa poata disponibiliza. In instintari se specifica motivele desfintarii postului declarandu-se ca nu aveti post vacant pentru angajatul respectiv.
In concluzie sa ii spuneti sa citeasca legea somajului.;)

Bafta
ma scuzati am scris legea pentru sistemul de pensii in loc sa scriu legea pentru sistemul asigurarilor pentru somaj
Mii de scuze
Art. 42 din Lege se refera la persoanele care indeplinesc toate conditiile cerute de lege pentru a beneficia de indemnizatie de somaj( ceea ce presupune sa existe incetarea CIM pentru motive neimputabile acestuia) dar care, la data cand se prezinta la ALOFM pentru a depune dosarul de indemnizatie, refuza oferta ALOFM privitoare la "un loc de muncã potrivit pregãtirii sau nivelului studiilor, situat la o distantã de cel mult 50 km"
VERONICA33:
Avand in vedere ca postul s-a desfiintat dvs aveti obligatia de a oferi alt post pt acea persoana. Daca angajatul nu accepta postul oferit atunci acestuia i se va desface contractul de munca cu art 65 si prin urmare beneficiaza de salariu compensator.
asa este dar principiul este acelasi : ai loc de munca si il refuzi nu primesti indemnizatia. Sunt curioasa daca la dosarul de somaj in adeverinta data de angajator se specifica faptul ca ii s-a oferit post la nivelul pregatirii profesionale si a refuzat, oare ii aproba dosarul cei de la AJOFM?:-/
Eu nu prea cred...........doar nu o sa plateasca statul indemnizatie de somaj pentru ca el nu e de acord ca s-a micsorat salariul......
Daca angajatorul este de acord sa il trimita in somaj pentru a-i face o favoare este ok........dar daca locurile vacante din firma sunt inregistrate la AJOFM s-ar putea sa aibe pb angajatorul!!!!!!!
In concluzie eu nu m-as baza pe faptul ca aici nu se aplica acest principiu, dar o sa ma interesez la AJOFM poate gresesc.
O sa va anunt.
O zi buna

Alte discuții în legătură

Concediere colectiva - desfiintare de posturi, pe cine pastrez? valeria.bisa valeria.bisa Buna ziua, Am o situatie pe care nu stiu cum sa o rezolv. Am 6 posturi de operatori RX si un sef de formatie RX. Se desfiinteaza 4 posturi de operator si ... (vezi toată discuția)
Reintegrare salariat acuta acuta Buna ziua.Dorescsa ma ajuta-ti in urmatoarea problema: Un angajat al nostru isi va face cerere de reintegrare in functie,in baza unei hotarari judecatoresti ... (vezi toată discuția)
Desfiintare departament intr-o multinationala lauricafl lauricafl Buna ziua! De curand s-a auzit ca se va desfiinta un post din cadrul unei multinationale. Acesta presupune 3 locuri de munca in fiecare locatie a acesteia. ... (vezi toată discuția)