avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... salarii reprezentanti asociatie propr
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

salarii reprezentanti asociatie propr

buna ziua.locuiesc cu chirie intr-un bloc din rahova.de cate ori vine factura la intretinere, raman masca, am platit apa calda si cu 120 mii mcub.In sfarsit, vroiam sa va intreb cum e cu salariile astea la administrator, presedinte, femeie de serviciu, etc.Asociatia de propr are o singura scara, cu 40 apt.Luna asta a venit factura totala pe asociatie 130 milioane.Ce mi-a atras atentia e faptul ca din toata suma asta, 53mil o reprezinta salarii.Cum adica???Cine ia banii astia?Din intretinerea de 300 lei pe luna martie, 115lei reprezinta salarii.E normal?
felix34 a scris:
cenzorul este un proprietar care verificaactele benevol

Nu e bine si stiti de ce? O munca neplatita este o munca facuta suspect. Nu-l poti trage la raspundere. Intotdeauna in spatele unui gest aparent gratuit se afla, in cel mai fericit caz, o viitoare obligatie din partea celui care accepta gratuitatea.
O stiu asta de la un presedinte de asociatie foarte mare, imensa, care in pofida dificultatilor de a administra un condominiu cu peste 300 de apartamente si aproape 600 de oameni, nu voia sa fie platit. Aparent ii placea ce facea si chiar ii placea, dar o facea pentru avantaje cu mult peste plata lunara pe care ar fi luat-o (las ca nici nu avea nevoie de acest salariu datorita unei pensii consistente). Detinea puterea, orice ar fi avut nevoie pentru uz personal obtinea fara bani de la cei pe care ii tinea si-i angaja in jurul lui. Era un adevarat "boier". La caz de verificare a autoritatilor se deroba imediat de la raspundere pe motiv ca el facea munca benevol si chiar nu putea fi tras la raspundere....N-a fost cazul, dar vreau sa spun ca trebuie un pic de atentie la plata acestor angajati sau a echipei de conducere a asociatiei (presedinte, cenzor), munca trebuie platita corect, dar si tragerea la raspundere pe masura.....
Ultima modificare: Duminică, 10 Mai 2009
elga50, moderator
marius cioca a scris:

boyzone a scris:

Asociatia de propr are o singura scara, cu 40 apt.Luna asta a venit factura totala pe asociatie 130 milioane.Ce mi-a atras atentia e faptul ca din toata suma asta, 53mil o reprezinta salarii.

Dati mi repede adresa. Ma angajez imediat ca administrator la dvs la asa bani. V a rog, repede pana nu mi- o iau altii inainte! Preiau chiar si munca femeii de servici care probabil ca nu ia nici ea putin.
Poate au cumulat tot felul de premii: de Pasti, de Craciun, si 8Martie retroactiv ...

Veti avea in mine un concurent acerb, mai ales ca sunt si din zona.......:D
Concurez si eu chiar daca fac naveta, ca am reducere la transport.
Dar nu e rau deloc nici la asociatia d-lui Felix. Se cheltuiesc 2500 lei pe luna cu salariile pentru 40 de apartamente in timp ce la mine cu 3000 lei pe luna administram 115 apartamente si 14 agenti economici (ca suprafata inca 60 de apartamente), proximativ 11.000 metri patrati. Din cei 3000 lei lunar platim presedinte, administrator, casier, cenzor, instalator, femeie de servici.
in acea suma sint incluse si darile catre stat, nu sint valori nete
si nu avem nici instalator. la noi s-a preferat sa se plateasca pentru fiecare lucrare in parte, dar s-a gindit si inlocuirea instalatiilor vechi de peste 30 de ani. pina acum s-a modernizat liftul, s-au inlocuit instalatia de incalzire de la subsol pina la ultimul nivel (in totalitate) si partea orizontala din subsol ale instalatiilor de apa calda si apa rece.
anul asta urmeaza a se face reabiltarea termica a blocului
Ultima modificare: Duminică, 10 Mai 2009
ContSters61266, utilizator
felix34 a scris:

in acea suma sint incluse si darile catre stat, nu sint valori nete

Asa e si la noi. Din cei 3000 lei achitam sumele nete tuturor si impozitele catre stat celor care sunt platiti ca persoane fizice. Administratorul si cenzorul si-au facut cate un SRL si le achitam pe baza de factura fara ca asociatia sa mai suporte alte taxe aferente acestora.

Alte discuții în legătură

Nelamurire angelica82 angelica82 Buna ziua.Locuiesc pe o scara cu 116 persoaneAm mai multe nelamuriri ..si anume:este obligatori sa existe mai multi menbri la asocioatia de locatrai,Inafara de ... (vezi toată discuția)
Trebuie sa platesc salariile de la asociatia de proprietari, daca am cerere ca nu mai locuiesc la adresa respectiva? Danuta_aga Danuta_aga in luna aprilie am facut cerere sa fiu scoasa de la cheltuielile asociatiti de proprietati( apa, curent, salubritate), motivul a fost faptul ca ne-am mutat in ... (vezi toată discuția)
Cum platim salariu administrator? DORUSTA DORUSTA Buna ziua. De curând AG a angajat o firma care să administreze asociaţia. Administratorul a spus că ne va costa în jur de 30 de lei pe apartament. Dar ... (vezi toată discuția)