avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Refuz divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Refuz divort

Buna. Sotul meu vrea sa divorteze dupa 13 ani de casnicie. Eu nu vreau. Pot sa refuz divortul si cum?
Puteti sa nu va prezentati deloc, se va judeca in lipsa. Totusi, e recomandat sa va prezentati, macar sa va aparati, altfel, se poate pronunta divortul din vina dvs,
A introdus deja actele de divort, ce a cerut ?
daca dvs considerati ca nu aveti vina in divort si dansul nu are motive serioase pt care cere divortul, puteti cere respingerea cererii.
Nu stiu, banuiesc. Asa mi-a dat de inteles cand ne-am intalnit ultima data.
Respingerea cererii? Cum se procedeaza.
El acum nu gabdeste limpede. Ascunde la toata lumea ca suntem despartiti. In creierul lui este o lupta puternica, asa am observat. Nu ii este bine deloc la ai lui, chiar el mi-a recunoscut si se vede pe el.
Inca ceva, pe deasupra ne-a murit si 2 copii.
Sa stiti ca nu se poate pune problema: "nu gandeste limpede". Ma gandesc ca dvs si sotul aveti o varsta, trecuti prin atatea probleme ale vietii s.a. Incercati sa discutati cu el, intr-un mediu privat. Ati spus ca nu se intelege cu parintii lui si de la o varsta nu mai poate locui cu acestia, mai ales daca pana in prezent a locuit cu dvs. Trebuie sa discutati si sa ajungeti la un consens, iar daca nici asa nu se rezolva, prezentati-va la proces.

Imi pare rau si pentru pierderea celor 2 copii!
Multumesc. Eu am 35 ani si el 40 ani. Este de o incapatanare iesita din comun. Este si foarte orgolios. Nu doreste sa se intalneasca cu mine. Ma evita, ma ocoleste.
Pana la urma, a zis ca vrea sa divorteze, stiti si de ce ?

Alte discuții în legătură

Divort fara acordul unei parti lucya36 lucya36 Buna ziua. M-am casatorit acum 23 de ani cu sotul meu, casatorie din care a rezultat o fiica, in varsta acum de 22 de ani. Din cauza alcoolului, a deselor ... (vezi toată discuția)
Sotia mea doreste sa divorteze avem un copil de 7 ani Adrian37 Adrian37 Buna ziua Am urmatoarea rugaminte. Sunt in proces de divort maine la termenul numarul trei. primul termen l-am obtinut ca sa pot sa imi angajez un aparator. ... (vezi toată discuția)
Divort..:( oanaoanaoana oanaoanaoana Buna seara! Am si eu o intrebare...sotul meu a bagat divortul,peste putin timp avem prima infatisare. Intrebarea este: ce se intampla la prima ... (vezi toată discuția)