avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Refuz divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Refuz divort

Buna. Sotul meu vrea sa divorteze dupa 13 ani de casnicie. Eu nu vreau. Pot sa refuz divortul si cum?
Doamna, casatoria nu inseamna inchisoare pe viata, este o alegere de a convietui din considerente sentimentale (as zice eu) dar si materiale, respect etc. Faptul ca va evita, nu are relevanta, faptul ca au murit doi copii este tragic si va inteleg suferinta amandorura, dar...asta nu inseamna ca nu poate exista un divort. Si NU, nu puteti sa refuzati divortul.. nu-l puteti tine cu forta.. faptul ca nu sta bine la parintii lui nu inseamna ca renunta la divort. Asteptati citatia de la tribunal si abia atunci o sa stiti cu siguranta ca sotul dv a introdus actiune de divort. Asteptati deocamdata....
amelya78 a scris:

Nu mai pot ca s-a mutat la ea si ma evita.

De cate ori consecutiv am voie sa nu particip la proces?

Daca vreti sa il tot amanati ar trebui sa va angajati avocat.
Avocatul poate prelungi procesul daca este platit special pentru asa ceva.Daca va angajati avocat fara sa ii explicati ca vreti sa tot amanati probabil ca nu va va ajuta acest aspect...si avocatul va dori sa se finalizeze cat mai repede divortul...

Ar putea fi utila incercarea unei medieri pentru impacare in cazul dvs.
Poate aveti noroc si vine la mediere...

Daca soacra nu v-a vrut medierea va poate ajuta foarte mult deoarece mediatorul il poate convinge sa renunte la divort...daca mai exista sentimente reciproce...
Multumesc. Nu vreau sa-l tin cu forta, doresc doar sa nu-l las sa le faca pe toate asa cum vrea el. Am fost acuzata ca sunt incapatanata, pai acum as vrea sa-i arat acest lucru.
deci, practic, ati vrea sa divortati doar ca nu cand vrea el
E prea scump acest mft ca sa merite.
Mai bine renuntati...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort fara acordul unei parti lucya36 lucya36 Buna ziua. M-am casatorit acum 23 de ani cu sotul meu, casatorie din care a rezultat o fiica, in varsta acum de 22 de ani. Din cauza alcoolului, a deselor ... (vezi toată discuția)
Sotia mea doreste sa divorteze avem un copil de 7 ani Adrian37 Adrian37 Buna ziua Am urmatoarea rugaminte. Sunt in proces de divort maine la termenul numarul trei. primul termen l-am obtinut ca sa pot sa imi angajez un aparator. ... (vezi toată discuția)
Divort..:( oanaoanaoana oanaoanaoana Buna seara! Am si eu o intrebare...sotul meu a bagat divortul,peste putin timp avem prima infatisare. Intrebarea este: ce se intampla la prima ... (vezi toată discuția)