avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita: datorie la banca, sechestru pe masina
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita: datorie la banca, sechestru pe masina

Am o intrebare. O sa incerc sa fiu cat mai concis in explicarea situatiei.

Am un imprumut de nevoi personale(nu am girat cu nimic) din 2008 la o banca oarecare, pentru care nu am platit decat vreo 3 rate din motive personale...

Acum, dupa aproximativ 6 ani am primit un proces verbal cum ca masina, proprietate personala, imi poate fi sechestrata de politia rutiera.

Este doar o tehnica de intimidare? Cei care vor sa imi ia masina sunt cei de la EOS in cardasie cu un cabinet de executor.

Repet, acel imprumut este de nevoi personale, si nu am girat cu nimic.
Se poate dupa atata timp sa imi puna sechestru pe masina?Masina o am dinainte de a face imprumutul si pana acuma nu au zis nimic de masina ci doar amenintari scrise,dar nu la adresa masinii...

Ultima modificare: Vineri, 6 Iunie 2014
sorin22, utilizator
1.Eu nu inteleg cum abia dupa 6 ani s-a ajuns la executare silita. Mai ales in ideea ca dupa 3 ani se poate prescrie aceasta datorie.
2.Si cum mi-ar lua aceasta masina?Daca eu nu dau cheile, ce pot sa imi faca?
3.De ce nu apare la arhiva electronica de garantii reale mobiliare?
Am inteles ca datoria este din2008,pana cand banca a inteles ca nu mai platiti a durat 2-3 ani,apoi pana cand datoria a fost preluata de firma recuperatoare a mai trecut un timp,apoi notificarile trimise prin cabinete de avocatura,apoi procesul de care vorbiti ca s-a tinut,s.a.m.d,asa au trecut 6 ani.In ceea ce priveste masina,daca s-a obtinut dreptul de recuperare prin executor,veti fi obligat sa predati masina.Daca se ocupa banca direct de recuperat datoria,va scotea masina la licitatie,cu recuperatorii nu stiu exact cum se procedeaza,insa astia vor face tot posibilul ptr.ca acum sunt banii lor in joc,ei efectiv au cumparat datoria de la banca.
Banca nu prea a incercat sa recupereze datoria. Au inteles destul de repede ca nu pot plati si au renuntat.Au trimis cateva scrisori dupa care au renuntat.
Apoi de vreo 5 ani ma terorizeaza 'recuperatorii' cu fel de fel de scrisori.
Acuma vad ca au deschis proces, la care eu nu am fost chemat si din partea judecatoriei mie nu mi-a venit nimic acasa.
Singura scrisoare care mi-a venit este cea de la executor pe care zice in urmatorul fel:

Admite cererea formulata de executorul judecatoresc xxx privind incuviintarea executarii silite a titlului executoriu reprezentat de contract de credit nr...din data..., la cererea creditorului xxxx impotriva debitorul xx(eu), in vederea recuperarii creantei in cuantum de xxx lei, prin urmarirea bunurulior mobile si a veniturilor urmaribile.
Incuviinteaza executarea silita, in vederea recuperarii creantei in cuantum de xx lei, prin urmarirea bunurilor mobile si a veniturilor urmaribile., in baza titlului executoriu reprezentat de contract de credit nr.xxxx la cererea creditorului 'numele recupearatorului', impotriva debitorul eu
Autorizeaza creditoarea sa treaca la executarea silita a obligatiei prevazuta in titlul executoriu.
Fara cale de atac.
Solutionata in camera de consiliu si pronuntata in sedinta publica, azi xxx.2014

Judecatoria s-a pronuntat la inceputul lui aprilie...intai executorul mi-a trimis aceasta instiintare, apoi zilele astea mi-au trimis un proces verbal cum ca imi vor urmari masina.
De ce nu au venit direct la usa? De ce au asteptat 1 luna?
Si de ce eu nu pot face recurs?

Acuma vad ca au deschis proces, la care eu nu am fost chemat si din partea judecatoriei mie nu mi-a venit nimic acasa.

Contractul de credit constituie titlu executoriu, pt ca ca va poata executa silit, executorul doatr cere incuviintare pt executarea dvs silita, cerere care se judeca in camera de consiliu fara citarea partilor.
Singura scrisoare care mi-a venit este cea de la executor

Aia trebuia s-o fi luat in seama , pt ca aveati termen de contestatie la executare doar 15 zile de la primirea ei.
Nu se face recurs, ci contestatie la executare.
Bun, pana aici am inteles.
Ideea e ce pot face inainte.
Am primit 2 scrisori de la executor:
Una in aprilie, prin care ma instiinteaza ca judecatoria a incuviintat executarea silita si ma obliga ca in 1 zi sa platesc suma restanta, vreo 20.000ron.
Deci de la aceasta scrisoare au trecut mai mult de 15 zile.

A 2-a am primit-o pe 4.iunie, care este un proces verbal din partea executorului cum ca imi pune sechestru pe masina.Deci de la aceasta scrisoare nu au trecut 15 zile.

Intrebarile mele sunt:

1.Mai pot face contestatie la executare?Sau se considera termenul de 15 zile de la prima scrisoare?
Daca mai pot face contestatie, cat ma costa?Avand in vedere ca suma este de aprox.20.000ron?
Precizez ca cele 2 scrisori nu au venit recomandate, ci doar le-am gasit in posta.Deci nu am semnat pt niciuna din ele si nu am semnat pt nici o scrisoare de la ei niciodata.

2.Daca nu gasesc masina ce pot face? O cauta si in gaura de sarpe? Poate e dezmembrata sau doar nu mai umblu cu ea. Cum ma pot obliga? Sau nu am cheile de la ea...

3.De ce nu apare la arhiva electronica de garantii reale mobiliare?In acel proces verbal de sechestrare spune ca o va inscrie!

4.Ce solutii am sa nu pierd masina, sau cel putin sa mai castig ceva?
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Iunie 2014
sorin22, utilizator

Alte discuții în legătură

Inființare sechestru masina după contestatie la executare adamynas adamynas Bună ziua. În urma unui credit scadent ( contract încheiat cu CETELEM pe perioada 2007-2012) șiI preluat de firma de recuperare SECAPITAL prin KRUK,, un ... (vezi toată discuția)
Executare silita- somatie din partea firmei de recuperari creante cristian15coman cristian15coman Buna ziua!Va rog mult sa nu ocoliti acest mesaj.Am primit de la eos -ksi o notificare prin care in termen de 5 zile sa achit suma de 8271,97 pe care eu nu o ... (vezi toată discuția)
Executare silita Maria Cerasela Maria Cerasela Buna dimineața..am primit înștiințare de executare silita de la Eos. Pentru o datorie la Orange din 2010 .desi am schimbat adresa si localitatea ..nu stiu ... (vezi toată discuția)