avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie

buna ziua!va rog sa-mi raspundeti.
mi-am dat demisia,si sunt in preaviz in a 12 zi de munca.sefa mea insista sa-i spun de ce?si unde plec?nu vreau sa-i spun,ptr ca nu vreau sa ne certam.am terminat facultatea studii universitare de lunga durata. am diploma din 16 ian 2009.cine trebuie sa -mi treaca studiile in cartea de munca?,iar noul angajator poate sa nu tina cont de studii la angajare ?
va multulmesc.

mirela
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 14:47, 19 Iunie 2009
Da.Mi-am dat demisia.art 79 din codul muncii legea 53/2003.Asa am facut cererea,si am stat si in preaviz:D
dar, asa au scris ei...
La noul job,e mai relaxant.Am fost si pe la coafor,m-am tuns,aranjat,mi-am facut un tratament,(dupa orele de program)acum ma acomodez cu noua munca,si ma simt bine.Sper sa-mi fie bine.
Felicitari =D>....deci se poate si mai bine. Succes si sa auzim de bine:vishenka:
grace_r a scris:

Fisele fiscale se fac in fiecare an in perioada februarie-martie , firma le depune la directiile fiscale si obligatoriu un exemplar original trebuie sa ajumga si la angajat.
Cat timp ati lucrat, trebuia sa primiti aceasta fisa direct de la locul de munca prin serviciul RU sau Contabilitate.

Aceasta fisa reflecat situatia venitului dvs brut, venit impozabil si impozitul platit intr-un an fiscal.
Daca o persoana obtine si alte venituri imppozabile in afara de venitul din salarii, este obligat sa faca anual o declaratie fiscala la care ataseaza aceste documente.
sau
orice persoana , pana in 15 mai al fiecarui an, poate decide sa vireze 2% din impozitul trimis la stat cf acestei fise fiscale catre asociatii nonprofit (ONG-uri), sau pt bursele elevilor.
sau
cu aceasat fisa fiscala veti putea arata unei banci ce venit ati avut daca veti solicita credite, deja unele banci solicita aceste fise fiscale pentru creditare

Deci este un document care va poate fi util in anumite situatii, obligatoriu in altele, dar daca vreti va si puteti lipsi de el.

acum, chiar cada a trecut ~o luna de cand am plecat de la ei, am fost si le-am cerut fisele fiscale pe anii in care am lucrat la ei, respectiv 4 ani. A spus ca mi le cauta si mi le da, dupa ce m-au plimbat de la patron la contabila si invers, ca pana la urma sa-mi spuna contabila ca sunt la patron fisele,dar m-a intrebat ca ce-mi trebuiesc pe toti anii?si i-am sa mi le dea, ptr saun ale mele, si consider ca e normal sa le am,sa vad si eu ce venituri miau trecut si tot ce e de citit dintr-o fisa. a ramas sa le caute si sa merg sa le iau.Tare greu merg lucrurile cand e vorba de drepturile muncitotorului. Parca ti se face un mare serviciu daca ti se dau drepturile,de parca muncitorul nu a muncit ptr asta.
Probabil ca simt vreo lene acuta sau au "cosmetizat" sumele pentru a plati mai putin la stat si din acest motiv va tot plimba pentru ca dvs sa nu vedeti si sa le mai faceti si o reclamatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nota de lichidare camelia_precup camelia_precup in cat timp e obligat fostul meu angajator sa mi dea nota de lichidare?am fost in concediu de crestere copil si nu mai am de luat bani de la ei......mi am ... (vezi toată discuția)
Lichidare si carte de munca! vali85 vali85 buna ziua.am lucrat 3 saptamani la o firma iar in momentul de fata am depus o cerere de demisie pe care am justificat-o printr-o noua oferta de munca.la firma ... (vezi toată discuția)
Lichidarea la zi geo172 geo172 MOMENTAN LUCREZ INTR-O FABRICA,MUNCITOR NECALIFICAT.SUNT ANUL TREI LA TURISM SI RECENT MI-AM GASIT UN POST DE RECEPTIONER LA UN HOTEL,DOMENIUL MEU.PESTE DOUA ... (vezi toată discuția)