Am intentat o cerere pentru continuarea pensiei alimentare,in luna noiembrie 2013,deoarece am implinit 18 ani si nu terminasem inca scoala.De atunci pana acum,nimic nou.Au avut loc 4 sedinte,am adus probe,mi-au amanat cauza.Ultima suna cam asa:
Ora estimata: 08:30
Complet: C5-civil
Tip solutie: Respinge cererea
Solutia pe scurt: Respinge acţiunea. Cu apel.
Document: Hotarâre 2540/2014 25.06.2014
Am inteles ca motivatiile mele nu au fost fondate.Ce s-a intamplat de fapt si ce ramane de facut?
Hotararea se redacteaza in termen de 30 zile de la data pronuntarii, abia ulterior o veti primi la domiciliu. Din pacate, de multe ori dureaza mult mai mult.
Puteti depune o cerere de urgentare redactare hotarare la Registratura.
Termenul caii de atac curge de la comunicarea hotararii (data la care o veti primi acasa).
Am primit sentinta in care scrie ca nu se poate dispune majorarea pensiei de intretinere si se va respinge,deoarece veniturile paratului nu au crescut.Paratul s-a prezentat si a spus ca am terminat scoala pe 30 mai,ok,foarte corect.Insa,in cererea mea,am precizat foarte clar ca doresc majorarea si totodata continuarea pensiei de intretinere,pentru ca de la data din care am implinit 18 ani mi s-a sistat.Daca se respinge actiunea pentru faptul ca nu s-au majorat veniturile,ce se intampla cu continuarea ceruta? In masura in care din noiembrie,cand am implinit 18 ani, pana in mai,cand am terminat scoala nu am primit nimic.
Formulati apel cu privire la acest capat de cerere.
In mod normal ar fi trebuit specificat in hotararea initiala (cea prin care a fost stabilita plata pensiei de intretinere) ca aceasta se achita pana la terminarea scolii, dar nu mai tarziu de implinirea varstei de 26 ani.
Asteptati sa intrati la facultate si cereti pensia de intretinere pe motiv ca sunteti inca la scoala si cereti pensia in procent din toate veniturile nete si nu in suma fixa si sa i se retina de la locul de munca. Cereti de la facultate o adeverinta cum ca sunteti acolo studenta iar cererea sa fie mult mai simpla si concisa si fara sa indicati articole de lege daca nu va pricepeti.
Eu nu am cerut marire dar puteti cere procent din toate veniturile nete realizate .
Acestea sunt doar cererile mele nu si motivele.
* Solicit ca pensia de întreţinere sa mi calculeze în cuantum de
25% din venitul minim pe economie(sau veniturile nete realizate ).(Procentul este in functie de nr. de copii aflati in intretinere.)
* Stabilirea pensiei de întreţinere până la terminarea liceului ( voi împlini 18 ani
în clasa XII de liceu ) şi apoi a oricărei forme de învăţământ superior ( nu mai
tarziu de 26 ani).- art.101 Cod familie.
* Obligarea tatălui meu la restituirea pensiei de întreţinere restante pentru perioada
martie 2009 - până în prezent ianuarie 2012 în cuantum de xxxxxx Ron ,
fiind calculata astfel.....
Puteti cere pensia restanta doar daca aveti si o sentinta pentru acea perioada .
Cererea trebuia depusa inainte de implinirea varstei de 18 ani sau imediat dupa. Poate in sentinta de divort aveti stabilita pensia pana la 26 de ani , in caz contrar ar trebui in noua sentinta sa va fie data pana la terminarea liceului si apoi pana la terminarea oricarei forme de invatamant nu mai mult de 26 de ani.
Poate au omis prelungirea din greseala. Cererea pentru pensie se poate face acum doar dupa intrarea la o alta forma de invatamant ( chiar si postliceal).
Daca nu au omis pensia atunci o puteti recupera prin executor , politie , daca aveti o sentinta.